Zomerkleding dames 2024: outfit trends & inspiratie

by Berden Fashion

Zeg maar dag tegen warme truien! De zomer komt steeds dichterbij en dat betekent dat de winterkleding weer naar zolder mag. De warmere temperaturen laten nog even op zich wachten, maar het zonnetje begint langzaam vaker te schijnen. Waar we aan de ene kant nog steeds comfortabel wil kleden met wijde pasvormen, pakken we aan de andere kant helemaal uit! Benieuwd naar de allernieuwste modetrends? Wij zetten tien trends voor je op een rij!

De mini-rok

De minirok is dé musthave van deze zomer. Dit korte rokje bestaat al een tijdje, maar is dit jaar écht een trend. Het klassieke model heeft een lichte A-lijn en valt boven de knie. Van effen kleuren tot aan een leren, spijker of suède versie. Je hebt ze in allerlei verschillende stoffen en kleuren. Door de vele mogelijkheden is de rok geschikt voor meerdere gelegenheden. Combineer de rok met een mooie zwarte panty en hakken voor een feestelijke look of ga voor blote benen met een paar stoere sneakers.

Rok
Rok
Rok

Het damespak

Stoer en vrouwelijk. We houden heel erg van comfy kleding, maar hebben steeds meer behoefte aan stijlvolle outfits. De power suit is comfortabel én stylish tegelijk. Mannen zijn al lang niet meer de enige die in pak verschijnen. Een pak hoeft niet strikt zakelijk te zijn, deze kun je ook dragen op een feestje. Het tweedelige pak bestaat uit een blazer en een bijpassende pantalon. Het is eenvoudig met elkaar te combineren, maar ook gewoon los te dragen. Ze zijn er in alle vormen, kleuren en patronen. Het is ook makkelijk te combineren met een simpel T-shirt of een nette blouse.

Damespak
Damespak
Damespak

Statement blouse

Deze trend is je vast niet ontgaan. De statement blouse fleurt elke outfit op. Een klassiek item met speelse details. Speelse ruffles, pofmouwen of mouwen met ruches: Je ziet ze overal voorbij komen. Met al deze verschillende kleuren en printjes steel jij de show. Creëer een chique look door de blouse te combineren met een pantalon. Ga je toch liever voor een casual outfit? Draag het kledingstuk dan met een mooie jeans. Of dit nou een mom jeans is of een mooi flared model; met de statement blouse is het allemaal mogelijk.

Blouse
Blouse
Blouse

De Maxi jurk

Dit voorjaar zijn de opvallende kleuren helemaal on-trend. Ruil je donkere kleren van de winter maar in voor kleur! Van een maxi jurk tot aan een statement blouse, alles mag in kleur. Het geeft je outfit een extra vrolijke touch. Niets is te gek. Ga bijvoorbeeld voor bubbelgum roze, felgroen of lila. Niet alleen de felle kleuren zijn een trend. Een compleet witte outfit gaan we deze zomer ook voorbij zien komen. Draag een power suit in het wit en de zomer kan beginnen!

Jurk
Jurk
Jurk

Goud

Eerder zagen wij veel chroom en zilver voorbij komen in de modewereld. Goud maakt nu ook een comeback. Wil jij echt indruk maken? Stijl dan een totale gouden look samen en je zal gegarandeerd shinen als de zon. Toch meer fan van een subtiele outfit? Combineer dan een leuke gouden top met een gave jeans. Of draag jouw outfit met een paar gouden hakken voor een prachtige look.

Kleur

Dit voorjaar zijn de opvallende kleuren helemaal on-trend. Ruil je donkere kleren van de winter maar in voor kleur! Van een maxi jurk tot aan een statement blouse, alles mag in kleur. Het geeft je outfit een extra vrolijke touch. Niets is te gek. Ga bijvoorbeeld voor bubbelgum roze, felgroen of lila. Niet alleen de felle kleuren zijn een trend. Een compleet witte outfit gaan we deze zomer ook voorbij zien komen. Draag een power suit in het wit en de zomer kan beginnen!

Damespak
Trend kleur groen
Jurk

Full denim

Ga maar vast op zoek naar alle denim stoffen in je garderobe, want de denim on denim trend is terug van weggeweest. Fashion uit de jaren ‘90 zien wij steeds meer terugkomen en wordt in een nieuw jasje gestoken. Niet alleen spijkerjassen en jeans worden gecombineerd. Ook tassen en schoenen worden tegenwoordig met deze hippe stof gemaakt. Stijl jouw stoere spijkerjas met een hippe denim short en je bent helemaal trendy. Of ga voor een leuk spijkerjurkje wat in 2024 ook helemaal in is.

De cargobroek

Een item dat je sexy of juist stoer kan stijlen is de cargobroek. Deze broek is eindeloos te combineren en daarom een absolute musthave voor zomer 2024. Combineer de cargobroek bijvoorbeeld met een mooie corset top en een paar hoge hakken voor een sexy look. Meer fan van een wat stoerdere uitstraling? Draag er dan een gaaf oversized T-shirt met hippe sneakers bij.

Minimalistisch

Ben jij nou totaal niet fan van felle kleuren, statement blouses en goud glimmende items? Geen zorgen, een meer rustige trend deze zomer is minimalisme. Ondanks dat er in 2024 veel ‘More is more” wordt geroepen, blijft een minimalistische outfit nog altijd een modebewuste keuze. Bij een minimalistische look is het belangrijk dat je basics van goede kwaliteit hebt. Een echte musthave bij deze trend is bijvoorbeeld een witte tanktop. Vooral lekker voor in de zomer.

TIP: Vermijd het dragen van vieze schoenen onder je perfect gestylde minimalistische outfit. Dit kan het totaalplaatje compleet verpesten.

De corset top

Met een corset benadruk jij jouw vrouwelijke figuur op de perfecte manier. Het item zorgt voor een prachtig decolleté en laat je taille smaller lijken. De top wordt vaak met een wide leg jeans gestijld en wij zijn fan. Zoals eerder benoemd is de cargobroek het perfecte item om een corset top mee te stijlen. Ook deze zomer zal dit veel gedaan worden. Is het nu echt té warm voor een lange broek? Combineer de top dan met een leuke shorts of een mooie rok. Elke outfit is fashionable te maken met een mooie corset top.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer