Welke jeans past bij mijn figuur?

by Berden Fashion

Een leuke jeans kopen lijkt in eerste instantie heel simpel. Tot je in de winkel staat en oog in oog komt met de eindeloze keuze een pasvormen en stijlen. Welke moet je kiezen? Wij helpen je bij de zoektocht naar de ideale spijkerbroek die jouw figuur flatteert en je geweldig laat voelen.

Als eerste is het belangrijk om te weten wat voor figuur je hebt. Wanneer je weet wat voor figuur je hebt, kun je makkelijker ontdekken welke pasvorm en stijl jou het beste staat.

Appelfiguur

Een wat minder zichtbare taille, volle borsten en ronde schouders betekent dat je waarschijnlijk een appelfiguur hebt. Mogelijk heb je een buikje dat je zo min mogelijk zichtbaar wilt hebben.

  • Een broek met een hoge taille helpt bij het verbergen van je buikje en legt het accent op je taille
  • Een mom jeans staat jou dus geweldig!
  • Bootcut en flared zijn ook een goede keuze
  • Qua pasvorm kun je het beste kiezen voor een slim of straight fit. Deze brengen je figuur in balans en laten je benen langer en slanker lijken.

mom-jeans
flared

Peerfiguur

Wanneer je slanke schouders hebt, met kleine borsten, een slanke taille en wat bredere heupen, heb je waarschijnlijk een peerfiguur.
In dat geval wil je jouw prachtige rondingen op de juiste manier te accentueren.

  • Boyfriend jeans staan jou erg mooi omdat deze mooi op jouw heupen valt.
  • Skinny jeans staan jou ook prachtig. Zorg er alleen wel voor dat je jouw outfit in balans brengt door op je bovenlichaam wat meer volume te creëren.
  • Bootcut jeans laten jouw enkels wat breder lijken wat optisch mooier is.
  • Let wel op met prints en borduursels op heuphoogte. Deze trekken veel aandacht wat minder flatterend is. 
  • Effen met zo min mogelijk gebleekte plekken is de beste keuze!

skinny_jeans
boyfriend_jeans

Zandloperfiguur

Heb jij een opvallend smalle taille in vergelijking met je schouders en heupen? Dan heb jij een zandloperfiguur. Het is dan erg mooi om het accent op jouw taille te leggen.

  • Een broek met hoge taille is heel erg flatterend.
  • Een mom jeans is daarom een goede keuze.
  • Een flared jeans die vanaf je knieën wijder uitloopt geeft extra dimensie.
  • Straight fit kan ook prima met jouw figuur.


high_waist
mom-jeans

Diamant figuur

Je hebt een diamant figuur wanneer je brede schouders hebt in combinatie met een rechte taille en smalle heupen. In dat geval wil je je figuur wat meer in balans brengen.

  • Kies een broek die normaal of laag op de heupen valt. Dit legt een mooi accent op je figuur.
  • Flared jeans die vanaf de heupen wijd uitlopen is ideaal.
  • Een boyfriend jeans geeft meer volume op de heupen.
  • Let op met strakke broeken. Deze zorgen er namelijk voor dat je schouders meer opvallen.
boyfriend
flared

Recht figuur

Wanneer je een recht lichaamstype hebt, heb je wat minder rondingen. Je schouders, taille en heupen zijn ongeveer even breed. Hiermee kun je alle kanten op.

  • Ga voor een broek met een normale taille. Dat zorgt voor een mooi vrouwelijk figuur.
  • Met skinny jeans kun jij heel mooi je benen laten zien.
  • Een losser model zoals een boyfriend of flared jeans staat jou ook heel erg goed.
jeans
skinny

Nu je een beter beeld hebt van jouw figuur en welke modellen jou het beste zullen staan, kun je een jeans gaan uitzoeken. Maar wat houden al die verschillende pasvormen nou eigenlijk allemaal in? Hieronder leggen we de meest voorkomende pasvormen in het kort uit.

Regular/Straight fit

Een jeans met regular of straight fit is één van de klassieke pasvormen. Deze broek zit niet te wijd, niet te strak en de broekspijpen vallen recht.

Slim fit

Een slim fit jeans is een strak aansluitend model, dat dankzij de stretch uiterst comfortabel draagt.

Skinny fit

Net als de slim fit is de skinny fit een strak model. Maar skinny jeans gaat nog net een stapje strakker. Om die reden heeft een skinny jeans dan vaak veel meer.

Boyfriend jeans

Een jeans met boyfriend fit heeft een model dat een beetje lijkt op een heren broek. Deze zit vaak strak om de billen en loopt wat wijder uit naar beneden, waardoor het een wat slordige maar stoere uitstraling geeft.

Mom jeans

De mom jeans is helemaal retro. Dit model is vaak gemaakt van stevig denim en heeft een hoge taille en een losse fit. De mom jeans staat bekend om zijn ultieme draagcomfort en bewegingsvrijheid.

Flared fit

Een flared jeans lijkt een beetje op een hippie broek. Er zijn twee varianten van dit model. De een zit strak, maar loopt vanaf de knieën heel wijd uit. De andere variant zit los op de heupen en wordt vanaf daar langzaam steeds wijder.

Bootcut

Een bootcut valt vaak net tussen straight en flared. Hij sluit nauw aan op de bovenbenen en loopt vanaf de knieën tot de enkels net iets wijder uit. Zoals de naam al doet zeggen, is deze broek ideaal om te dragen met laarsjes.

Cropped

Een cropped broek valt wat korter. Vaak wordt deze omschreven met een 7/8 lengte of enkel broek.

Wat extra tips

Of je nou lang bent of wat kleiner, hier kun jij ook jouw jeans keuze op aanpassen:

Lang

Heb je lange benen? Cropped jeans zorgen ervoor dat je benen wat korter lijken. Je kunt deze look ook makkelijk creëren door je broekspijpen een stukje op te rollen.

Heb je juist geen lange benen maar een lang bovenlichaam? Dan zorgt een high waist broek ervoor dat je benen wat langer lijken.

Klein

Wanneer je wat kleiner bent is een slim of skinny fit de beste optie. Een jeans met hoge taille laat je benen langer lijken. Een flared model heeft hetzelfde effect.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer