De beste kleding en mode tips voor kleine vrouwen

by Berden Fashion

In Nederland staan vrouwen erom bekend nogal lang te zijn. Wanneer je zelf toch wat kleiner bent, kan het af en toe best lastig zijn om kleding te vinden die bij je past. Broeken en rokjes zijn vaak veel langer dan de bedoeling, de mouwen van tops en truien vallen vaak over je handen. Heb jij hier ook regelmatig problemen mee wanneer je op zoek bent naar nieuwe kleding? Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet die je kunnen helpen tijdens het shoppen. Daarnaast ook tips om wat langer te lijken.

Te lange kledingitems

Een normale broek is vaak veel te lang. Maar dit probleem is makkelijk op te lossen. Een cropped broek of een 7/8 broek zal bij jou een stuk mooier vallen. Maar een broek die te lang is kun je ook een paar keer omslaan. Gerafelde randen zijn ook helemaal hip. Dus een stuk van je broek afknippen kan gemakkelijk.

Wanneer de mouwen van een blouse of longsleeve te lang voor je zijn is oprollen of opstropen ook een goede oplossing. Mouwen tot je ellebogen oprollen zorgt voor een vlotte, casual uitstraling. Dit kun je trouwens ook doen met blazers, vesten en truien.

Heb je een rokje dat te lang is? Dan heb je twee opties. Kijk of je de rok wat hoger kunt dragen. Dit legt accent op je taille en de rok is meteen een stuk korter. Mocht je rokje een elastische tailleband hebben kun je deze makkelijk inkorten door de band naar binnen op te rollen. Zo kun je de rok precies zo kort maken als jij wilt.

broek
blouse
rok

Laat jezelf langer lijken

De juiste accessoires

Jezelf langer laten lijken is in principe heel makkelijk. Je moet alleen even weten hoe. De simpelste manier is aan de hand van je accessoires. 

  • Sjaal: Draag bijvoorbeeld een lange sjaal, zonder hem om je nek te wikkelen. Wanneer je de sjaal simpel om je nek laat hangen, zorgen de lange uiteinden ervoor dat je optisch langer lijkt.
  • Handtas: Het soort tas dat je bij je draagt heeft ook veel invloed. Een grote handtas laat je heel makkelijk klein lijken. Kies daarom voor een kleine handtas.
  • Riem: Wil je graag een riem toevoegen aan je outfit. De accent leggen op je taille is ideaal om jezelf langer te laten lijken. Maar een brede riem kan weer een tegenovergesteld effect hebben. Een smalle riem is voor jou de beste keuze.
  • Schoenen: Dat hakken je langer laten lijken is over het algemeen bekend. Maar niet iedereen houdt ervan om dag in, dag uit op hakken rond te lopen. Wist je dat je dan ook gewoon een platte schoen kunt dragen? Kies schoenen met een spitse neus. Deze dragen bij aan de illusie om je langer te laten ogen.

Prints & kleuren

Bij het kiezen van je nieuwe outfit is het goed om te letten op de prints en kleuren.

  • Prints: Wist je dat een subtiele print veel meer flatterend is dan grote lompe prints?
  • Strepen: De meest ideale print is een verticale streep. Lijnen die van boven naar onder lopen laten je extra lang lijken. Daarnaast zijn strepen een tijdloze trend.
  • Lijnen: Geen zin in een streepprint? Het is al voldoende om met de lijnen te werken. Zoals het dragen van een sjaal zoals hierboven al benoemd werd. Een rij knoopjes kan ook al voldoende zijn.
  • Effen: Ben je meer een type voor effen? Zorg dat je complete outfit ongeveer dezelfde kleur heeft. De kleuren hoeven niet exact hetzelfde te zijn, maar zorg dat ze even donker of even licht zijn. Dit heeft al veel invloed. Je kunt er wel een openvallend vest overheen dragen met een contrasterende kleur, want in dat geval creëer je een verticale lijn.
blouse
blouse
trui

Een goede pasvorm

  • High waist: Broeken, rokken en jurken met een hoge taille staan jou het beste. Hiermee lijkt je bovenlichaam langer.  Wanneer je een lange top of trui draagt stop je deze simpelweg deels in je broek. Zolang het accent maar op je taille ligt, komt het helemaal goed.
  • Creëer lange benen: Als je liever je benen langer wil laten lijken, kun je het beste kiezen voor een broek met een flared fit of een asymmetrische rok.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer