Kledingadvies – buikje wegwerken in kleding

by Berden Fashion

Veel vrouwen zijn er ontevreden over: een buikje. Of het daadwerkelijk ook echt zo is, daar kun je zelf het beste over oordelen. Het kan namelijk diverse oorzaken hebben en het is absoluut niet iets om je voor te schamen. Toch blijft één van de meest gestelde vragen op het gebied van styling: hoe kan ik mijn buikje wegwerken in kleding? Daar geven we je vandaag de beste kledingtips voor!

Bepaal eerst je figuurtype

Een appel, zandloper, peer? Er zijn tal van figuurtypes voor vrouwen. Het is superbelangrijk om eerste te bepalen welk figuurtype je hebt. Weet je dit nog niet?  Lees dan ons artikel hierover. Op deze manier kom je er eenvoudig achter welke soort jurken bijvoorbeeld het beste passen bij je figuur. Een handige tip om dit eerst te ontdekken.

Do’s en Don’ts bij een buikje

Er zijn kledingitems die je beter wel kunt dragen, maar ook die je beter niet kunt dragen. Ga niet voor hele strakke jurkjes die juist de aandacht leggen op de buikzone. Daarnaast kun je het beste kiezen voor matte stoffen in plaats van glanzende materialen. Glanzende materialen benadrukken juist de zone waar je misschien onzeker over bent. Kies kleding met prints of verticale strepen, zo lijk je optisch langer! We geven je nog meer tips voor de perfecte kledingkeuze.

Begin bij de basis: goede lingerie

De basis van iedere outfit is altijd goed passend ondergoed. Wil je je buik verbergen dan zijn er tal van mogelijkheden op het gebied van lingerie. Denk bijvoorbeeld aan corrigerend ondergoed of een body. Voor je BH kun je het beste kiezen voor een variant die je borsten lift. We snappen dat het lastig is om te bepalen welk ondergoed het beste bij je past. We helpen je daarom graag bij het vinden van de juiste lingerie. Bezoek gerust één van onze winkels, want passend ondergoed is belangrijker dan je denkt. 

Shop lingerie

body
bh
corrigerend_broekje

Getailleerde blazers

Een blazer is onmisbaar in je garderobe. Ze zorgen voor een stijlvolle look en je kunt ze op tal van manieren combineren. Een perfect kledingstuk dus! Mocht je je buikje willen verbergen, kies dan altijd voor een getailleerd model, maar niet té strak. Zorg ervoor dat de blazer je letterlijk omarmt en ga bij voorkeur niet voor een oversized model. Zo ligt de focus helemaal op je taille en niet op de zone waar je onzeker over bent.

Shop blazers

blazer
blazer

Supervrouwelijk: de wikkeljurk

Deze jurkenvariant is perfect voor je figuur. Een wikkeljurk is elegant, comfortabel, vrouwelijk en heeft een afslankend effect. Helemaal top! De ideale jurk voor vrouwen met een buikje. Een wikkeljurk knoop je in je taille en heeft vaak een V-hals waardoor je decolleté prachtig uitkomt. Zo ligt de focus niet op je buik maar juist op andere vrouwelijke vormen. En daar mag je trots op zijn! 

Shop jurken

wikkeljurk
wikkeljurk
wikkeljurk

Hight waist kleding

Broeken met een hoge taille zijn een must. Kun je je nog voorstellen dat we een paar jaar geleden broeken droegen met een lage waist? Een high waist fit zit als gegoten en het heeft diverse voordelen. Een hoge taille laat je benen dan ook optisch langer lijken en je kunt je buikje als het ware verbergen in de broek. Naast broeken kun je ook kiezen voor rokken met een high waist fit. 

Shop broeken

high_waist_jeans
leren_broek
high_waist_jeans

Kies voor een print

Tops met leuke printjes zijn ideaal. Op deze manier zorg je ervoor dat de aandacht naar de print gaat en ze zijn verkrijgbaar in zoveel soorten. Animalprints zijn bijvoorbeeld helemaal on-trend, maar ook prints als strepen en stippen zijn nog steeds volop terug te vinden in de nieuwe collectie. Ga voor een soepelvallend model dat niet te strak zit. Voor welke print ga jij?

maxi_jurk
maxi_jurk

En altijd geldt: focus op je sterke punten! Je bent namelijk mooi zoals je bent. Het belangrijkste is dat je kleding draagt waar jij je goed in voelt. 

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer