Pofmouwen – De trend van dit moment!

by Berden Fashion

Trends komen en gaan, maar gelukkig zal deze wel even blijven: de pofmouw. Misschien wel de grootste trend van dit jaar! Of ze nu groot of klein zijn, pofmouwen maken altijd een statement. Waarschijnlijk heb je ze al ergens in de winkels zien hangen én daarbij ook de eindeloze mogelijkheden. Ga voor een jurk, jumpsuit of een mooie sweater, het kan allemaal! De pofmouwen variëren ook in grote, dus er zit altijd wel iets bij wat in jouw smaak valt. 

Wat is een pofmouw precies?

De pofmouw bestaat al eeuwen, namelijk al sinds de Renaissance-periode. Ze werden toegepast in vrouwenkleding aan het begin van de 19e eeuw en werd met de tijd steeds wijder. Dit jaar keert de pofmouw weer terug. Een pofmouw kan je op allerlei kleding items terug vinden. Van jurken, tops en blouses tot sweaters en truien. De pofmouw is gepoft bij de schouder en de zoom, maar is vol en ‘gezwollen’ in het midden. Er bestaan talloze opties. Zo zijn er lange mouwen, korte mouwen, maar ook allerlei tussenvormen. 

top
jurk
top

Hoe combineer je een pofmouw?

Een pofmouw heeft een beetje een schattige en romantische uitstraling. Daarom staat het natuurlijk super leuk op allerlei soorten rokjes. Is jouw stijl meer aan de casual kant?  Combineer het dan met een faux leather broek, of een high waisted jeans met een paar sneakers eronder. Omdat de mouwen volumineus zijn, is het super leuk om je haar vast te doen, zo maximaliseer je het effect van de mouwen. Geef de look een glamorous twist om er een paar statement oorbellen en zonnebril bij te combineren.

Pofmouw of ballonmouw?

Vaak wordt de pofmouw verward met de ballonmouw, maar in de twee soorten mouwen zit eigenlijk best veel verschil in. Bij de pofmouw begint de ‘pof’ al op de schouder. Hierdoor worden je schouders extra geaccentueerd. Een ballonmouw daarentegen heeft de ‘pof’ vaak ergens onderaan de mouw, daardoor lijkt de mouw opgeblazen. Dit zorgt voor een ballon-effect. Soms zie je ook dat de twee mouwen samen gecombineerd worden. 

jurk
jurk
jurk

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer