Rok combineren – 5 manieren om een rok te dragen

by Berden Fashion

Rokken zien er altijd stijlvol uit én je kunt ze het hele jaar door dragen, zowel in de zomer als in de winter. Je hebt ze in allerlei lengtes, kleuren en stijlen. We krijgen er geen genoeg van! Hoe kun je een rok nou het beste combineren met andere kleding? Én welke soort rok past het beste bij mijn stijl? Om op deze vragen antwoord te geven, laten wij je 5 manieren zien hoe je een rok het beste kunt dragen. 

Oversized truien

Een rok combineren met een oversized trui is de perfecte combinatie. Zo blijf je lekker warm en je ziet er toch stijlvol uit. Je kunt oversized truien met veel soorten rokken dragen, of het nu gaat om een plissé rok of een van leder: het staat allemaal. Stijltip: stop een klein deel van de voorkant van je trui in de rok, zo creëer je een speelse look.

zwarte_trui
Blauwe_trui
witte_trui

Tops

Voor volle, zwierige rokken met veel volume, zoals A-lijn rokken, plissérokken of maxi-rokken, probeer ze te combineren met meer aansluitende tops om het volume in balans te houden. Een goede optie is een bodysuit of een aansluitende blouse. De beste manier om een top te stylen met een rok, is om het erin te stoppen. Zo creëer je een taille en geef je jezelf een geweldige vorm.

witte_top
paarse_top
animal_top

Panty’s

Als je een rok wilt dragen in de winter is een panty een echte musthave. Zo blijven je benen lekker warm tijdens de koude dagen. Je hebt ze in allerlei verschillende kleuren en printjes. Waardoor je ze heel leuk bij je outfit kan stylen. Panty’s staan erg leuk bij leren rokjes, tweed rokjes, wollen rokjes, noem het maar op! Door een panty kunnen je benen ook nog eens extra lang lijken! Draag daarvoor je schoenen en panty in dezelfde kleur. Voor een nog groter effect, draag dan je panty, schoenen en rok allemaal in dezelfde kleur.

High-knee laarzen

Een grote trend dit najaar is om knee-high laarzen te stylen met een minirok. Het stukje ruimte tussen de rok en de laarzen, laten je benen extra lang lijken! Combineer het met een panty voor de ultieme winterlook. Naast een minirok, staat een midi- of maxi-rok ook super stijlvol bij high-knee laarzen. Als je een beetje meer van de laars wilt zien, ga dan voor een rok met een zijsplit.

High_knee_laarzen
High_knee_laarzen
High_knee_laarzen

Jassen

Of je nu een minirok met een korte jas of een maxi-rok met een mantel draagt, staat het super leuk om de lengtes van beide items te matchen. Het zorgt voor een erg flatteuze en stijlvolle look. Je outfit ziet er meteen perfect uit bij elkaar, ongeacht het materiaal of de kleur. Stijl bijvoorbeeld een spijkerrok met een spijkerjas in dezelfde lengte. Helemaal het tegenovergestelde, staat het ook juist heel leuk om verschillende lengtes te stylen. Zo staat een korte jas heel stijlvol met een midi- of maxi-rok.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer