Vegan leer – Leer in een nieuw jasje

by Berden Fashion

De leren trend is modieus en zet zeker door dit seizoen, maar misschien in een ander jasje dan je gewend bent. Vegan leer is namelijk flink in opkomst en niet van het echt te onderscheiden. We zien deze trend terugkomen in items als jassen, rokken en blouses. Net zo stijlvol als normaal, maar wel duurzamer. Win-Win dus!

Wat is vegan leer precies?

Vegan leer is leer dat niet gemaakt is van dieren. Dierenwelzijn wordt steeds belangrijker en het aantal vegans groeit in de wereld. Niet alleen op het gebied van voeding, maar ook in de fashionindustrie wordt dit een steeds belangrijker onderwerp. Vegan leer is een trend die dit seizoen helemaal on-trend is. Er wordt dan bijvoorbeeld gekozen voor leer gemaakt van maïs, ananas of paddestoelen! Wist jij dat er van deze materialen leersoorten gemaakt werden? 

Als je er op gaat letten zie je dat leer terugkomt in zoveel kledingstukken, denk aan riemen, tassen, schoenen en rokken. Items die we in het dagelijks leven vaak dragen. Nepleer zoals PU en PVC kenden we natuurlijk al, maar dit is alsnog vaak gemaakt van plastic. Dit is juist absoluut niet goed voor het milieu, maar het is wel diervriendelijk! En dat is al een hele stap. 

Hoe combineer ik vegan leer items?

Een goede (vegan) leren outfit is draagbaar voor iedere leeftijd. Deze stijlvolle en stoere stof is goed te combineren met sterke en neutrale basics. Wat wel geldt: less is more. Teveel printjes en verschillende kleuren bij elkaar zorgt voor een drukke look.  De keuze is reuze wanneer je op zoekt gaat naar items van vegan leder, superleuk! Van blouses tot jurken én zelfs bij broeken zien we dit materiaal terugkomen. Combineer de leren broek met een oversized sweater en stoere boots voor een perfecte outfit. Ga je liever voor een vegan leren top of blouse? Kies dan voor een jeans of pantalon voor erbij.

Shop de mooiste items van vegan leer

Kleding van vegan leer wordt alleen maar populairder! Een echte musthave voor een trendy garderobe. Bij Berden zie je dit materiaal terugkomen in diverse collecties. Ontdek het nu online in onze webshop of bezoek één van onze winkels bij jou in de buurt. Ga jij items van vegan leer shoppen voor een stijlvolle look?

leren_blouse
leren_jurk
leren_jurk

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer