Mode- en kleding trends voor mannen – lente/zomer

by Berden Fashion

Het voorjaar staat weer voor de deur en we maken ons langzaam maar zeker klaar voor de zomer. Een zomer waarin alles kan gebeuren. Blijf je lekker thuis of ga je erop uit? Op vakantie in het buitenland, naar een festival of misschien lekker genieten van de zon op het terras. Wat je ook gaat doen, je doet dit helemaal in stijl. In deze blog hebben we de beste trends voor de lente en zomer voor je op een rijtje gezet. 

Aardetinten en groentinten

Normaal zie je in het voorjaar steeds vaker de opvallende en vrolijke kleuren voorbij komen. De dagen worden langer, wij worden steeds vrolijker en energieker en daar gaan vaak de felle kleuren mee gepaard. Maar dit jaar doen we het een beetje anders. We houden beide voeten stevig op de grond en voelen ons geaard. Hierbij horen de aardetinten en groentinten. Deze kleuren zijn kalm en koel, waardoor ze nog steeds erg fijn zijn tijdens de warmere dagen. De belangrijkste reden voor deze kleuren: We worden steeds bewuster van de impact die de kledingindustrie heeft op het milieu. Daarom kiezen we steeds vaker voor natuurlijke en duurzame materialen, minder massaal geproduceerde kledingstukken die van hogere kwaliteit zijn en langer meegaan. Natuurlijke tinten dragen hier ook aan bij omdat ze minder impact hebben dan de felle kleuren. Kleding wordt dus steeds meer een statement. Deze natuurlijke kleuren vormen een goede basis voor elke outfit. Mocht je toch nog graag een beetje willen opvallen, zijn deze zachte en rustige kleuren de perfecte basis om te combineren met opvallende details.

jacket
hoodie
jeans

Linnen

Als de dagen weer warmer worden, willen we daar natuurlijk ook de juiste kleding bij dragen. Luchtige, natuurlijke materialen zijn dan het meest comfortabel omdat ze ademen en fijn aanvoelen op de huid. Het is dan zeker geen verrassing dat linnen elke zomer weer een terugkerende trend is. Linnen is ideaal voor de hete dagen, zeker nu we steeds vaker te maken krijgen met hittegolven. Linnen kleding beschermt je huid tegen de zon en zorgt er tegelijkertijd voor dat je het niet te warm krijgt. Ook niet onbelangrijk: Het staat er stijlvol!

overhemd
overhemd
pantalon

Sportief

We zijn tijdens de lockdowns van de afgelopen twee jaar erg gewend geraakt aan de comfortabele vrijetijds- en sportkleding. Nu we langzaam steeds meer mogen, willen we nog wel wat langer vasthouden aan dit ultieme comfort. Het is dan niet vreemd dat sporty chic look een populaire trend is. Van sportieve details tot aan de comfortabele bomberjacks, sweaters, shirts en broeken. Wat ook zeker niet vergeten mag worden in deze trend: oversized. Het mag allemaal lekker ruim zitten voor net dat extra comfort. Dus pak die trui of broek gerust in een maatje groter, want dan ben je helemaal on trend in deze athleisure stijl.

jacket
hoodie
polo
pantalon
pantalon

Overhemd open over je shirt

Deze trend was al hip tijdens de koude wintermaanden, maar wordt nu ook het volgende seizoen gewoon meegenomen. Want laten we eerlijk zijn: een overhemd over je shirt staat geweldig en is tegelijkertijd ook zeer comfortabel. Het is ook in verschillende stijlen te combineren. Ga voor een comfortabel T-shirt in combinatie met een overhemd met korte mouwen en een leuk printje. Ideaal voor op vakantie. Voor de dagen en avonden dat het net wat te fris is voor alleen je T-shirt, kun je ook een overhemd met lange mouwen kiezen. Je kunt ook gaan voor een casual combinatie van een gestreept shirt met een effen overhemd. Moet je op kantoor zijn? Het handige van deze trend is dat je jouw overhemd ook kunt dichtknopen en je meteen klaar bent voor werk.

Zonder mouwen

Of je nu kiest voor een bodywarmer, een gilet, spencer of een hemd; als het mouwloos is, dan zit je goed. Deze items zijn een stijlvol detail of net dat extra laagje voor als het weer wat aan de frisse kant is. Deze trend is makkelijk te combineren voor elke gelegenheid, of je nu naar je werk gaat, naar een feestje of een dagje erop uit. 

gilet
gilet
gilet

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer