Kledingtips voor lange vrouwen

by Berden Fashion

Wanneer je als vrouw 1.80m of langer bent, dan is het misschien niet altijd even makkelijk om kleding te vinden die je mooi staat. Broekspijpen en mouwen zijn snel te kort en niet elke outfit staat je even leuk. Heb jij hier ook problemen mee?  In deze blog geven we je een aantal tips om je lichaam optisch wat korter te laten lijken en om ervoor te zorgen dat jij stralend voor de dag kunt komen.

Speciale longwear

Tegenwoordig wordt mode steeds vaker aangepast op de verschillende lichaamslengtes van vrouwen. Zo zijn er broeken met extra korte pijpen, maar ook broeken met extra lange pijpen. Er zijn steeds meer winkels en kledingmerken die dit in hun assortiment aanbieden. Hierdoor is het een stuk makkelijker geworden om een broek te vinden die lang genoeg is.

Broekspijp omslaan

Heb je toch een geweldige broek gevonden die jou perfect past en prachtig staat, maar niet beschikbaar is met extra lange pijpen? Dan kun je dit probleem heel simpel oplossen. Sla de broekspijpen een paar keer om en trek er een paar leuk sneakers of pumps onder aan. Niemand die ziet dat jouw broek eigenlijk te kort is. Wist je trouwens dat omgeslagen broekspijpen ervoor zorgen dat je benen wat korter lijken? Dat zijn twee vliegen in één klap!

Horizontale strepen

Horizontale strepen zijn een goede keuze voor jouw garderobe. Jij bent verticaal lang en in dat geval zijn horizontale strepen een goede tegenhanger. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat deze strepen je wel breder kunnen laten lijken. 

Je kunt de horizontale streep ook op een andere manier toepassen los van de prints op kleding. Voeg een horizontale streep toe door middel van bijvoorbeeld een tailleriem. Dit zorgt voor een onderbreking in jouw outfit, waardoor je minder lang lijkt.

Trui
Trui
Vest

Printjes

Wanneer je lang bent, werkt het goed om de aandacht van jouw lengte af te houden. Dit kun je doen door middel van leuke printjes. Een boven- of onderstuk met een opvallende print terwijl het andere kledingstuk neutraal is, zorgt voor balans. Hierdoor lijk je net een stukje korter. Wanneer je de keuze hebt tussen een fijne print of een grote print, dan is de grote print de beste keuze voor jou. Deze kunnen bij kortere vrouwen al snel te overheersend zijn in de outfit. Maar bij lange vrouwen staat een grote print altijd geweldig.

Top
Trui
Top

Wijde rokken en broeken

Strakke broeken en rokken leggen al heel snel extra accent op je benen. Probeer daarom eens broeken met een flared fit. Hoe breder het model, hoe meer het wegneemt in de lengte.

Broek
Broek
Broek

Hetzelfde principe geldt met rokjes. Brede rokjes laten je korter lijken. Maar hierbij is het ook erg belangrijk om te letten op de lengte van de rok. Een rok die te kort of te lang is laat, ongeacht de breedte van het model, je benen alsnog extra lang lijken. De perfecte lengte voor een rokje of zelfs jurkje is een die op de knieën valt.

Wijde mouwen

Precies zoals bij de wijde broeken en rokken, zijn ook brede mouwen ideaal voor lange vrouwen. Truien en tops met trompetmouwen en pofmouwen zijn een echte musthave voor jou. Want ze trekken de aandacht weg van jouw lengte.

Top

Top
Top

Slank of vol figuur?

Als laatste tip is het belangrijk om ook te letten of wat voor figuur je hebt. Wie lang en slank is, zal prima vooruit kunnen met bovengenoemde tips. Als je een wat voller en curvy figuur hebt, dan wil je bij een aantal punten waarschijnlijk een beetje letten op welke effect het heeft op je figuur. Horizontale strepen hebben als effect dat ze naast korter ook breder laten lijken. Het is goed om te kijken of jij dat mooi vind staan bij jouw figuur. Gelukkig staat een grote print jou wel altijd mooi. 

Elke vrouw en ieder figuur is anders. Neem bovenstaande tips en experimenteer met wat het beste staat bij jou en jouwe persoonlijke stijl.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer