Back to school: jouw stage (in) stijl!

by Berden Fashion

Het nieuwe schooljaar is begonnen, en dit is het perfecte moment om je garderobe op te frissen, vooral als je een stage gaat lopen. De trends voor herfst/winter 2024 zijn niet alleen stijlvol, maar bieden ook volop mogelijkheden om je unieke persoonlijkheid te laten zien. Bij Berden hebben we alles wat je nodig hebt om deze trends te vertalen naar outfits die je zelfvertrouwen geven en je laten opvallen in de beste zin van het woord. Hier zijn de leukste trends en hoe je ze kunt dragen tijdens je stage.

De coolste trends en hoe je ze draagt

Zachte stoffen: suède en fluweel

Dit seizoen draait om comfort en luxe, en stoffen zoals suède en fluweel spelen daarin een grote rol. Ze zijn niet alleen superzacht en comfortabel, maar geven je outfit ook meteen een chique uitstraling. Een suède rok in een warme tint zoals camel of bordeauxrood is een echte blikvanger en perfect voor het najaar. Combineer deze met een coltrui of blouse in een neutrale kleur, zodat de textuur van de rok echt opvalt. Voor een complete look kun je kiezen voor laarzen in een bijpassende kleur. Deze combinatie is ideaal voor dagen waarop je er verzorgd en modieus uit wilt zien​.

Fluweel is een andere populaire stof dit seizoen. Denk aan een fluwelen blazer of een fluwelen broek in een diepe kleur zoals donkergroen of navy. Deze stoffen geven je outfit een luxe gevoel en zijn perfect voor een dag waarop je je wilt onderscheiden. Als je het subtiel wilt houden, kun je kiezen voor een fluwelen accessoire, zoals een tas of een riem, om een vleugje luxe toe te voegen zonder dat het te overdreven is​.

Nieuwe kantoorstijl: oversized blazers

Oversized blazers zijn dit seizoen een must-have en een geweldige manier om je outfit een stoere, maar toch elegante uitstraling te geven. Deze blazers zijn ideaal om over een strakke top te dragen, gecombineerd met een wijde pantalon of zelfs een jeans voor een meer casual look. De oversized fit geeft je bewegingsvrijheid, wat perfect is voor een lange dag op kantoor of in de collegebanken. Kies voor neutrale kleuren zoals grijs of zwart, of ga voor een trendy kleur zoals lichtblauw of zachtroze om je outfit net dat beetje extra te geven​.

De oversized blazer is ook veelzijdig genoeg om te dragen buiten je stage om. Combineer hem met een simpele T-shirt en jeans voor een avondje uit, of draag hem over een jurkje voor een meer formele gelegenheid. Deze veelzijdigheid maakt het een investering die de moeite waard is, vooral als je op zoek bent naar kledingstukken die je op verschillende manieren kunt stylen​.

Knitwear: lekker warm en stijlvol

Gebreide truien zijn altijd een hit in de herfst en winter, maar dit jaar zijn ze extra stijlvol. Oversized truien in warme kleuren zoals roestbruin, olijfgroen of mosterdgeel zijn perfect voor een relaxte, maar toch stijlvolle look. Draag een oversized trui met een leren broek voor een stoere uitstraling, of kies voor een midi-rok voor een vrouwelijke touch. Voeg een paar enkellaarzen toe om de look compleet te maken. Deze combinatie is ideaal voor dagen waarop je je comfy en fashionable wilt voelen​.

Knitwear hoeft niet beperkt te blijven tot truien. Denk ook aan gebreide jurken, die je kunt combineren met een blazer of een leren jasje voor een extra laagje warmte. Deze jurken zijn ideaal voor een dag waarop je moeiteloos wilt schakelen tussen verschillende gelegenheden, van werk naar een borrel​.

Monochrome outfits: eén kleur voor de win

Monochrome outfits zijn dit najaar een grote trend en zorgen ervoor dat je er altijd strak en stijlvol uitziet. Het idee is simpel: kies één kleur en draag die van top tot teen. Bijvoorbeeld, een volledig zwarte outfit met een coltrui, een pantalon en laarzen zorgt voor een minimalistische, maar krachtige uitstraling. Voeg een accessoire in een contrasterende kleur toe, zoals een witte tas of een gouden riem, om de outfit iets extra’s te geven​.

Deze trend is niet alleen stijlvol, maar ook heel praktisch. Je hoeft je geen zorgen te maken over welke kleuren bij elkaar passen, omdat je alles in dezelfde tint houdt. Dit maakt het aankleden in de ochtend een stuk makkelijker, vooral als je een drukke dag voor de boeg hebt​.

Ruiten en checks: tijdloos en trendy
Ruiten en checks zijn weer helemaal terug en passen perfect in elke garderobe. Deze prints geven je outfit een klassieke uitstraling, maar kunnen ook heel modern zijn, afhankelijk van hoe je ze draagt. Een geruite blazer bijvoorbeeld, is een geweldige keuze voor een stagedag. Draag deze met een effen top en een strakke broek voor een look die zowel trendy als ongedwongen is​.

Ruiten zijn veelzijdig en kunnen worden gecombineerd met verschillende stijlen. Voor een casual look kun je een geruite rok combineren met een simpele sweater en sneakers. Voor een meer formele outfit kun je een geruite broek dragen met een effen blouse en hakken. Dit maakt ruiten en checks een slimme investering voor je garderobe, omdat ze op zoveel verschillende manieren gedragen kunnen worden​.

Stylingtips voor verschillende gelegenheden

Werkdag op de stage
Combineer een oversized suède blazer met een monochrome outfit voor een look die zowel modern als fris is. Voeg subtiele accessoires toe, zoals een leren tas of minimalistische sieraden, om je outfit helemaal af te maken.

Presentatie
Kies voor een outfit met rijke stoffen, zoals een fluwelen broek gecombineerd met een coltrui in dezelfde kleur. Voeg een paar hakken en een opvallende riem toe om een krachtige, maar toch elegante uitstraling te creëren die indruk zal maken.

Casual vrijdag
Ga voor een oversized trui in een warme kleur, gecombineerd met een geruite rok en enkellaarzen. Deze look is comfortabel, maar laat ook zien dat je gevoel hebt voor stijl.

In stijl naar stage!

Dit najaar biedt volop mogelijkheden om je stijl te laten zien, terwijl je ook moeiteloos kunt switchen tussen verschillende gelegenheden. Of je nu kiest voor zachte stoffen, moderne blazers, of de tijdloze charme van ruiten, deze trends helpen je om elke dag met zelfvertrouwen en flair voor de dag te komen. Bij Berden vind je alles wat je nodig hebt om deze trends te dragen, zodat je het najaar stijlvol en vol zelfvertrouwen tegemoet kunt gaan. Zorg dat je er dit seizoen op je best uitziet en kom shoppen bij Berden voor de nieuwste trends!

Blijf up-to-date met de laatste trends en volg ons op social media voor meer mode-inspiratie en stylingtips!

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer