Nette zakelijke outfits voor dames

by Berden Fashion

De kleding die jij draagt bepaalt grotendeels jouw eerste indruk op de werkvloer. Voor mannen is dit vrij simpel; een mooi pak met een net overhemd en een paar nette schoenen. Dames hebben daarentegen een stuk meer opties; is deze rok net te kort of niet? Trek ik vandaag een leuke blouse aan? Welke kleur is dan gepast? Wij helpen jou graag mee met advies voor een professionele outfit! 

Nette bovenkleding

Voor vrouwen is er genoeg keuze wat betreft bovenkleding. Wanneer jij je zakelijk wilt kleden, is een nette blouse of top essentieel in jouw kledingkast. Het is belangrijk dat jouw blouses genoeg ruimte hebben rondom de borsten zodat de stof niet gaat trekken. Dit ziet er al gauw onprofessioneel uit. Combineer de top met een mooi getailleerde blazer. Een kwalitatieve blazer is een absolute musthave in jouw kledingkast. Zowel grijze en zwarte als kleurrijke blazers geven een professionele uitstraling op het werk. Ga echter niet voor een té opvallende kleur, maar denk eerder aan een mooie pastelkleur.

Naast een mooie blouse of top, is een jurk ook erg leuk en professioneel voor de harde werkster. Echter is het wel belangrijk dat jij je verdiept in de soort jurk. Een te korte jurk is namelijk een absolute no go. Dit wordt gauw als ordinair gezien. Kies daarom voor een jurk die net op de knie valt. Zorg er daarnaast ook voor dat je schouders bedekt zijn door een kleine mouw. 

Zorg er tot slot voor dat jouw bovenkleding niet te veel decolleté laat zien. Kies voor geen of een bescheiden decolleté naar werk. Kortom, kleed je vooral niet te bloot en dan zit je vaak wel goed. 

Professionele onderkleding

Bij professionele onderkleding denk je waarschijnlijk al gauw aan de pantalon. Dit is een veel gedragen broek voor naar het werk. Kies voor een neutrale kleur zoals zwart, grijs of donkerblauw. Een pantalon komt vaak tot op je schoenen, maar een pantalon tot net boven de enkels ziet er ook professioneel uit. Combineer deze met mooie enkellaarsjes, pumps of instappers. Hangt er een informele sfeer op kantoor? Dan is een jeans natuurlijk ook toegestaan. Let er wel op dat de jeans geen gaten of slijtagesporen heeft. 

Houdt jij meer van een feminine kledingstijl? Dan is een mooie kokerrok ook erg geschikt voor naar het werk. Net zoals bij een stijlvolle jurk, is het belangrijk dat de rok niet te kort is. Draag deze eventueel met een zwarte of huidskleurige panty tijdens de koudere dagen. In de zomer wordt er ook een voorkeur gegeven aan huidskleurige panty’s bij een formele werkcultuur. 

Tip: Neem bij het dragen van een panty altijd een extra panty mee! Met een ladder in je panty een belangrijke vergadering ingaan is natuurlijk het laatste wat je wilt doen.

Nu jij op de hoogte bent van alle do’s en don’ts rondom werkkleding, kun jij jouw avontuur met succes beginnen! 

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer