Welke kledingstijl past bij mij als man?

by Berden Fashion

Jouw stijl is natuurlijk erg persoonlijk. De manier waarop jij je kleedt laat zien wie je bent als persoon. Maar het kan natuurlijk lastig zijn om te bepalen welke kledingstijl nou echt bij jou past. We vinden het allemaal belangrijk om kleding te dragen waar we ons comfortabel bij voelen, daarnaast willen we er allemaal stijlvol uit zien. Of we nou naar het kantoor gaan, een date of een afspraak. 

We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat je persoonlijke kledingstijl verder gaat dan enkel kledingstukken kopen die goed passen. Maak je geen zorgen wanneer je nog niet zo goed weet welke stijl nou echt bij je past, na het lezen van deze blog weet je dat namelijk wel!

Business gekleed

Je kunt niet zonder pantalons of een chic overhemd in combinatie met een blazer en je draagt dit ook het liefst buiten kantooruren? Dan behoor jij tot de stijlgroep business geklede mannen. Een business geklede man wordt steeds zeldzamer, je ziet ze bijna alleen nog maar in de financiële sector of advocatuur. In deze sector wordt namelijk verwacht dat medewerkers altijd formeel voor de dag komen. 

kledingstijl business
kledingstijl business
kledingstijl business

Business casual

Wanneer je klaar bent met maatpakken en je vrijwel altijd de deur uitgaat met loafers in combinatie met chino’s en polo’s, dan is het een feit dat je tot de stijlgroep business casual behoort. Qua stijl zit business casual tussen smart casual en casual vrijetijdskleding in. De kledingstijl business casual geeft je in tegenstelling tot business iets meer vrijheid in je keuze. Business casual is net iets netter dan vrijetijdskleding.

kledingstijl business casual
kledingstijl business casual
kledingstijl business casual

Streetwear

De stijl die steeds populairder wordt is de streetwear kledingstijl. Draag je het liefst oversized hoodies, T-shirts en bodywarmers in combinatie met (gescheurde) jeans en cargo broeken? Dan is het een feit dat de streetwear dresscode bij jou hoort. Streetwear wordt geassocieerd met skateboarding en hiphop. Wat begon in de jaren ‘70, toen mensen hun individualiteit tegen de mainstream mode uitte, is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen.  

kledingstijl streetwear
kledingstijl streetwear
kledingstijl streetwear

Stoer

Je voelt je het meest zelfverzekerd bij de kledingstijl stoer? Door het dragen van deze kleding krijg je een nog stoerdere uitstraling. Destroyed jeans, donkere kleuren en boots in combinatie met een leren jack is het perfecte voorbeeld van de stoere kledingstijl. Je laat jouw sneakers liever in de kast liggen voor een stevig paar schoenen en je houdt van tijdloze leren jacks? Dan hoort deze stijl bij jou. De stoere kledingstijl is trendy kleding. Bij deze kledingstijl moet je denken aan merken zoals PME Legend en Cast Iron. Deze kledingmerken kunnen worden omschreven als rauw, stoer en krachtig.

kledingstijl stoer
kledingstijl stoer
kledingstijl stoer

Sportief

Je draagt veel van je sportieve kleding die je naar de fitness of je sport draagt het liefst ook daarbuiten? Vroeger was dit not done, maar die tijd is toch wel echt voorbij. De sportieve kledingstijl wordt tegenwoordig gezien als een stijlvolle kledingstijl. Daarnaast is het natuurlijk erg comfortabel. 

Maar dat niet alleen. Sportieve outfits zien er soms zo elegant uit, dat je het tegenwoordig zodanig kunt stijlen dat je het kunt dragen naar je werk of de bioscoop. De sportieve outfits hoef je dus echt niet meer te beperken tot de fitness of je sport. Het is tevens een groot voordeel dat je de sportieve kledingstijl met veel andere stijlen kunt matchen. 

Waar het allemaal begon met sneakers. Lieten joggingbroeken en hoodies niet lang op zich wachten. De uitdaging bij het stijlen van sportieve kleding is om een look te creëren waarbij je er niet uitziet alsof je net uit de sportschool komt. Denk hierbij aan het stijlen van een sportieve look met een elegante streetstyle. Bijvoorbeeld een stijlvolle joggingbroek in combinatie met een mooi T-shirt of trui.

kledingstijl sportief
kledingstijl sportief
kledingstijl sportief

Er zijn veel kledingstijlen voor heren maar je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot enkel één kledingstijl. Het is ook erg stijlvol om meerdere stijlen met elkaar te combineren. Het is maar waar jij van houdt! 

TIP: Bekijk onze Instagrampagina @berdenfashionmen voor meer inspiratie!

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer