Welke soorten broeken en jeans zijn er?

by Berden Fashion

Een broek vinden voor jouw perfecte outfit. Het zou simpel moeten zijn, maar winkels wijden tegenwoordig complete afdelingen aan jeans en broeken. Naast de grote keuze in merken en verschillende kleuren zijn de opties aan modellen eindeloos. Elk seizoen is er wel weer iets nieuws. Welke broek moet je nu kiezen? Wij helpen je op weg!

Jeansmodellen

De meest bekende modellen kom je tegen bij jeans. De meest bekende pasvormen zijn:

  • Slim fit
  • Skinny fit
  • Straight/Regular
  • Flared fit
  • Bootcut
  • Boyfriend fit
  • Mom jeans

In een eerdere blog hebben we deze verschillende pasvormen al uitgebreid besproken en uitgelegd hoe je kunt bepalen welke fit het beste bij jou past. Deze blog kun je hier teruglezen.

Nog meer broeken

Naast jeans zijn er nog veel meer andere broeken. Allemaal met een eigen stijl. Hieronder bespreken we de meest voorkomende modellen.

Pantalon

De pantalon heeft de reputatie van een nette en chique broek. Deze zie je als onderdeel van een pak en gecombineerd voor formele gelegenheden en werk. Een basis pantalon is vaak effen, heeft meestal schuine steekzakken en sluit met een knoop en een schuifknoop.
Maar een pantalon hoeft tegenwoordig niet alleen maar voor specifieke gelegenheden te zijn. Zo zijn pantalons tegenwoordig veel gevarieerder omdat ze verkrijgbaar zijn in diverse kleuren, prints en pasvormen. Zo draag je een pantalon ook met gemak als onderdeel van je alledaagse look of naar een feestje.

pantalon
pantalon

Tregging/jegging

Dit is eigenlijk een legging vermomd als een normale broek. Het combineert het comfort van een legging met de stijl van een gewone broek of jeans. Dat is waar de namen ook voor staan: Trouser legging en jeans legging. Ze zijn een comfortabele vervanger voor skinny jeans. Dankzij de elastische tailleband en soepele stof zit deze broek als gegoten. Door de imitatie zakken en -gulp lijkt het gewoon op een normale broek. Vanwege de groeiende populariteit van dit model, kom je tegenwoordig ook andere pasvormen tegen, zoals bijvoorbeeld flared.

legging
legging

Chino

Een chino is een lichte broek die vaak van katoen is gemaakt. Dankzij het dunne materiaal is deze broek ideaal voor de zomer. Het model lijkt wat op dat van een pantalon, maar een chino is stuk moderner en nonchalant qua uitstraling. Oorspronkelijk is de chino een broek die veel door mannen gedragen wordt, maar ook onder vrouwen is het tegenwoordig een populair model. Dat is te danken aan de veelzijdigheid van de broek. Afhankelijk van hoe je deze broek combineert, kun je er zowel een zakelijke look mee maken, maar ook stoer en casual voor een avondje uit.

Cargo

De cargo broek is geïnspireerd op de militaire look, met als belangrijkste kenmerk de klepzakken op de bovenbenen. De cargobroek is al een populair item bij mannen, maar is in de afgelopen jaren ook steeds populairder geworden onder vrouwen. Een cargobroek is de perfecte combinatie tussen stijl en comfort. 

Paperbag

Deze broek is precies zoals de naam omschrijft. Het lijkt bij de hoge bolle taille met strikceintuur net op een papieren zak. De meeste paperbag modellen vallen breed op de benen en smal bij de enkels. Deze broek is ideaal om een zandloper figuur te creëren. Hou er wel rekening mee dat wanneer je een wat bredere taille hebt, dit ook meer volume zal krijgen dankzij de geplooide tailleband. De beste manier om je top, blouse of trui te combineren is om deze in de taille te stoppen. Heb je korte benen? Het laag vallende kruis kan jouw benen korter laten lijken. Dit is makkelijk op te lossen door schoenen met hakken te dragen.

paperbag
paperbag

Capri

De capri bestaat al sinds de jaren ‘50 en is nog altijd populair. Deze driekwart broek komt tegenwoordig in verschillende stijlen en pasvormen en is ideaal voor verschillende gelegenheden. Zowel naar kantoor en in je vrije tijd is deze broek gemakkelijk te combineren. Deze broek past bij alles.

capri
capri

Shop hier alle soorten broeken

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer