Spijkerbroek combineren; zo combineer je gekleurde jeans

by Berden Fashion

Je bent er net uit welke pasvorm broek het beste bij jou past. Maar toch ben je er nog steeds niet. Moet je nu ook nog kiezen uit al die verschillende kleuren? Jeans met verschillende wassingen, broeken in alle kleuren van de regenboog. Welke kleur kies je en hoe combineer je deze het beste met de rest van je outfit? Met deze blog helpen wij je op weg naar jouw volgende outfit!

Opvallende kleuren

Broeken en jeans vind je tegenwoordig niet alleen maar in de simpele tinten als blauw, zwart, bruin en wit. Je komt elke kleur van de regenboog tegen. In de herfst en winter zijn het vaak kleuren als rood en donkergroen die je in de winkel tegenkomt, terwijl het in de lente en zomer vaak helemaal los gaat met diverse felle-, neon- en pastel kleuren. Hoe kun je deze het beste combineren? Hier volgen wat tips.

Kleurenwiel

Bij het combineren van verschillende kleuren kun je het beste kijken naar een kleurenwiel. Deze kan je helpen bij het samenstellen van jouw favoriete combinatie.

Ton sur Ton

Deze term heb je misschien al eens eerder gehoord. Letterlijk vertaald uit het frans betekent het toon op toon. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende tonen uit dezelfde kleur. Wanneer jij je outfit ton-sur-ton stijlt, draag je helemaal dezelfde kleur, mogelijk in verschillende tinten. Bijvoorbeeld een donkergroene broek met een lichtgroene top. Het mixen van verschillende tinten geeft een stijlvolle uitstraling. Daarnaast is het ook erg leuk om te spelen met verschillende materialen en structuur.

t-shirt
pantalon
pantalon
trui

Complementaire combinaties

Complementaire kleuren staan recht tegenover elkaar op het kleurenwiel. Omdat ze zo verschillend zijn hebben ze een versterkend effect. Zoals het woord al zegt: ze complementeren elkaar en gaan daarom gewoon heel goed samen. Wanneer je deze combinatie kiest, zul je gegarandeerd niet over het hoofd gezien worden.
Een paar voorbeelden van complementaire combinaties zijn: 

  • rood & groen
  • paars & geel
  • blauw & Oranje

tshirt
pantalon
trui

Analoge combinaties

Kleuren die naast elkaar liggen op het kleurenpalet, maar zijn niet hetzelfde. Hierbij kun je denken aan combinaties als geel met oranje en blauw met groen. Op de kleurencirkel zie je deze kleuren naar elkaar liggen. Deze combinatie is contrasterend zonder dat het te opvallend is.

blouse
pantalon
broek
blouse

Tone it down

Wil je een felgekleurde broek dragen maar tegelijk ook weer niet al te veel opvallen? Kies dan voor basistinten als zwart, grijs en wit.
Heb je een gele broek? Een wit T-shirt geeft het geheel een frisse, zomerse look. Pak je een zwarte top of blazer, ga je chic en stijlvol richting je werk.

broek
blazer

Gebleekte jeans

Een spijkerbroek is in de basis blauw. Maar alsnog is geen één jeans hetzelfde dankzij de wassing en bleek die is toegevoegd. Nu zijn donkere jeans kun je alles kanten op. Maar een lichtblauwe gebleekte jeans is toch net een ander verhaal. Maar moeilijk hoeft het zeker niet te zijn. Hier een aantal kleuropties.

  • Wit Het combineren van een lichte jeans met wit is een voor de hand liggende optie. Maar dat maakt het niet minder mooi. Het maakt je look fris en geeft een vriendelijke uitstraling. 
  • Blauw
    Als je blauw met blauw combineert, sla je de plank zelden mis Kleuren die binnen hetzelfde kleurenpalet vallen, passen namelijk altijd bij elkaar. Dus of je nu kiest voor donkerblauw, azuur, petrol of indigo; deze staan allemaal goed. Het geeft je look een chique uitstraling en is ook geschikt als je op zoek bent naar een wat meer zakelijke look.
  • Rood
    De combinatie van rood en blauw is misschien niet de eerste waar je aan denkt. Maar juist met een lichtere tint blauw zal rood je helemaal laten stralen.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer