Hoe combineer en draag je een pantalon?

by Berden Fashion

Als je aan een pantalon denkt, is je eerste gedachte waarschijnlijk een zakelijke look. Als onderdeel van een kostuum of gecombineerd met een blouse en een blazer. Een kledingitem dat je draagt naar werk of formele gelegenheid. Maar dat is vandaag de dag niet alleen meer het geval. Een pantalon is tegenwoordig een stuk veelzijdiger geworden en kan ook gestyled worden tot een stoere, sportieve of casual look. Heb je geen idee hoe je dat moet aanpakken? In deze blog geven wij je een aantal handige tips, zodat jij die pantalon op een geweldige manier kunt stijlen.

Hippe pantalons

Pantalons komen tegenwoordig al standaard in leuke modellen, kleuren en prints. Op die manier hoef je geen moeite te doen om jouw favoriete look samen te stellen. Kies jouw favoriete kleur en/of print. Of kies een pantalon met bijvoorbeeld een speels flared model. Daarna hoef je alleen nog maar om de pantalon heen te stijlen.

pantalon
pantalon
pantalon

Tijdloze sneakers

Een pantalon stijlen kan leuk en makkelijk gedaan worden met sneakers. De sneaker is een echte klassieker onder de schoenen en is tegenwoordig in verschillende stijlen te krijgen. Je kunt kiezen voor een simpele basis sneaker in zwart of wit. Dit geeft de look een sportief randje terwijl het tegelijk nog steeds netjes is. Als je liever voor iets gewaagder gaat, kun je een wat meer opvallende sneaker kiezen. Of combineer het met een paar hippe sokken. Het kan allemaal. Het is een kwestie van experimenteren met wat jij het leukst vindt.

sneaker
sneaker
sneaker

Trui

Een trui is het compleet tegenovergestelde van een pantalon, maar deze combinatie kan zeker wel! Combineer je pantalon met een sweater om het geheel wat stoerder te maken. Of pak een fijne hoodie en een paar fijne hakken en in een handomdraai heb je een casual chique look. Vergeet niet om de trui aan de voorkant of in zijn geheel in de tailleband te stoppen om een mooi accent op je taille te leggen.

trui
trui
trui

Opvallende prints

Heb je een nette basic pantalon in je kast liggen? Probeer deze dan eens te stijlen met felle kleuren en prints! Hiermee kun je alle kanten op en creëer je met gemak de ideale combinatie tussen business en pleasure. Samen met een leuke vrolijke blouse is perfect om naar je werk te dragen, maar is tegelijk casual genoeg om naderhand gezellig uit eten te gaan.

blouse
pantalon
blouse

Spelen met kleuren

Als je wilt opvallen zonder dat je look al te druk is, dan is spelen met effen kleuren een goede optie. Combineer jouw pantalon ton-sur-ton, door bijvoorbeeld een donkerblauwe pantalon te combineren met een blauwe trui. Dit kun je doen met elke kleur, in verschillende tinten.

trui
pantalon
tshirt

Als je het aandurft kun je ook gaan voor complementaire kleuren. Hierbij draait het om kleuren die recht tegenover elkaar staan en elkaar op deze manier complementeren.
Ben je benieuwd naar de beste manier waarop je kleuren nog meer kunt combineren? In een eerdere blog hebben we de mogelijkheden uitgebreid besproken. Lees deze hier terug.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer