Dames modetrends & kledingtrends – Zomer 2024

by Berden Fashion

Het is een zomer waarin we mogelijk weer wat meer kunnen gaan doen. Een zomer waar we misschien weer naar een festival kunnen gaan of van een heerlijke vakantie kunnen genieten. We gaan er hoe dan ook het beste van maken. En dat begint met een geweldige zomerse garderobe! Zo kun jij deze zomer hoe dan ook genieten. We hebben een aantal mode essentials voor je op een rijtje gezet.

De meeste trends staan dit seizoen in het teken van post-corona. We zijn klaar met binnen zitten, maar zijn wel een beetje gehecht geraakt aan de comfortabele kleding. Gelukkig hoef je het comfort niet helemaal op te geven. De volgende modetrends combineren het beste van twee werelden.

1. Wijde pijpen

wijde_pijpen

De strakke skinny- en slim fit broeken gaan de komende tijd even met vakantie. Deze zomer draait het om broeken met wijde pijpen. Waarschijnlijk zijn we allemaal wel een beetje gewend geraakt aan onze joggingbroek. Ruimvallende jeans en pantalons zijn daar een ideale vervanger voor. Helemaal comfortabel! Het accent ligt dan misschien niet meer op het creëren van een mooi silhouet, maar het zorgt zeker voor een elegante upgrade van jouw outfit.

2. Lange jurken

jurken

Een lange jurk is één van de meest veelzijdige items die je in je kast kunt hebben. Dit kledingstuk is met gemak te stylen zodat het geschikt is voor naar kantoor, naar een feestje, een avondje uit, op vakantie of gewoon als je de hele dag thuis blijft. Een lange jurk is stijlvol en comfortabel in één.

Dit seizoen draait het om opvallende kleurtjes en prints. Daarnaast zie je vooral zwierige rokken, ruches, laagjes en semi-transparante details. Je kunt alle kanten op en met gemak kies jij jouw eigen signature stijl.

3. Lekker kort

lekker_kort

Geen zin in een lange jurk? Laat je benen zien! Of je nu voorkeur geeft aan een jurk, rok of short; zolang het maar kort is zit je goed. Lange benen zijn dit jaar onderdeel van de zomerse trends. Heb je korte benen? Geen zorgen! Combineer jouw outfit met een paar mooie hakken en jouw benen lijken meteen langer. Legs for days!

Wat ook erg leuk staat zijn zwarte boots. Lekker stylish, stoer en vooral: comfortabel! 

4. Tee dress

tee_dress

Als we het toch over jurkjes hebben; een T-shirt jurk is ook absoluut een musthave. Het is net alsof je een T-shirt van je vriend uit de kast hebt gepakt. Een tee dress is het ultieme low effort kledingitem voor in je garderobe. Er valt eindeloos mee te combineren. Gewoon los met een paar sneakers voor een casual look. Leg het accent wat meer op de taille door een riem toe te voegen. Of maak het totaalplaatje extra chic met een paar hoge hakken of sandalen.

5. Natuurlijke tinten

natuurlijke_tinten

Warme, natuurlijke tinten zie je vooral in de wintermaanden, maar dit jaar is het ook terug te vinden in de zomerse collecties. Het varieert tussen verschillende tinten bruin, rood, oranje en geel. Het zijn warme tinten die net dat beetje extra zomerse gevoel geven.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer