Business casual: zakelijke outfits voor dames

by Berden Fashion

Business casual is een dresscode die je steeds meer ziet in het bedrijfsleven. In feite is het kleding die je in je vrije tijd zou dragen, maar dan net even iets netter. Een balans tussen professionaliteit en comfort. Dit maakt de dresscode soms lastig te interpreteren. Of je nu naar kantoor gaat of naar een zakelijke meeting, het kiezen van de juiste kleding is erg belangrijk. In deze blog nemen we je mee door enkele creatieve manieren om een business casual outfit samen te stellen, zodat je altijd goed voor de dag komt.

De veelzijdigheid van business casual

Business casual biedt heel veel mogelijkheden waarbij je formele en informele items kunt combineren. Kleuren zoals navy blue, grijs, zwart en wit vormen vaak de basis. Natuurlijk is er ruimte voor een subtiele kleur en prints. Het is belangrijk om te weten hoe je deze elementen op een slimme manier kan combineren voor een chique uitstraling.

Tijdloze blouse met broek

Een business casual outfit voor dames is erg comfortabel voor een dagje kantoor. Combineer een goed passende chino of pantalon met een leuke blouse in een neutrale kleur. Kies voor de neutrale kleuren zoals wit, lichtblauw of zachtroze voor de blouse en combineer dit met een elegante broek. Dit zorgt voor een nette uitstraling zonder overdreven te doen. Hakken of laarsjes zijn geschikte schoenen die zowel comfort als stijl bieden. Tegenwoordig zijn er ook tal van sneakers die perfect zijn voor de business casual look.

Mix & match met een blazer

Een blazer is een onmisbaar kledingstuk in je (zakelijke) garderobe. Combineer het met verschillende kledingstukken om steeds nieuwe outfits te creëren. Draag je blazer of een simpele top met een rok of broek voor een formele look. Voor een meer ontspannen uitstraling kun je de blazer combineren met een jeans en een T-shirt. Zo biedt de blazer eindeloze mogelijkheden voor variatie van outfits. Ook kun je makkelijk gekleurde blazers combineren.

blazer, Colourful rebel
blazer
blazer, joshv

Comfortabele coltrui

Voor de koudere dagen is een combinatie met een coltrui perfect. Kies voor neutrale kleuren zoals grijs, zwart of beige voor een tijdloze uitstraling. Deze outfit straalt niet alleen professionaliteit uit, maar zorgt ook voor warmte en comfort tijdens het koude seizoen. Combineer het met een leuke (koker)rok of een shortje en een panty om het wat speelser te maken. Voeg leuke enkellaarsjes of boots toe om de look af te maken.

Accessoires voor de finishing touch

Voeg de finishing touch toe aan je zakelijke outfits met de juiste accessoires. Een eenvoudige ketting, een paar oorbellen of een stijlvol horloge kunnen je look helemaal afmaken zonder dat het saai is. Kies voor accessoires die dezelfde kleur hebben als je outfit of ga voor basic zilver of goud. Vermijd opvallende sieraden om je outfit professioneel te houden.

pak, blazer, business casual
business casual, pak, nikkie
blazer, pak

In een wereld waarin de lijnen tussen werk en vrije tijd steeds meer vervagen, is het de kunst om de perfecte balans te vinden tussen stijl en gemak. Het draait niet alleen om kledingvoorschriften, maar ook om het toevoegen van een persoonlijke touch. Dus, experimenteer, ontdek wat voor jou werkt en omarm de veelzijdigheid van business casual. Onthoud: in de juiste kleding voel je je niet alleen klaar voor de dag, maar ook klaar voor succes.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer