Welke overhemden fit past bij jou?

by Berden Fashion

Kiezen voor het juiste overhemd is belangrijk als je er goed uit wilt zien én je comfy wilt voelen. Met al die verschillende pasvormen is het handig om te weten welk overhemd bij jouw lichaam past. In dit blog nemen we de verschillende herenoverhemden fits onder de loep en helpen we je jouw perfecte match te vinden.

overhemden

Hoe moet ik mijn maat opmeten?

Het is super belangrijk dat je overhemd goed past. Hier zijn een aantal instructies zodat jij je eigen maat makkelijk op kan meten:

  1. Boordmaat: meet de omvang van je nek en voeg hier 1 à 2 centimeter aan toe.
  2. Borst: meet vervolgens de omvang van je borst op het breedste stuk.
  3. Taille: meet de omvang van je taille op.
  4. Armlengte: meet daarna de lengte van je bovenarm tot aan de bovenkant van je handpalm.
  5. Schouders: meet ten slotte hoe breed je schouders zijn. 

Nadat je al deze maten weet, kun jij door middel van de maattabel op de productpagina jouw perfecte maat kiezen. Kom je er nog steeds niet helemaal uit met de verschillende fits van de overhemden? Lees dan verder!

wit overhemd

Welke overhemden fits zijn er?

Het is begrijpelijk als je een beetje in de war raakt van alle verschillende fits die voorbij komen tijdens het uitzoeken van jouw overhemd. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we daarom voor jou alle overhemd pasvormen op een rijtje gezet. Lees goed en kies jouw ideale fit!

Super Slim Fit
Super slim fit overhemden zijn gemaakt voor mensen met een slanke, sportieve look. Deze shirts zitten strak om je lichaam en geven je een moderne, gestroomlijnde uitstraling. Als je een slanke bouw hebt, zijn super slim fit overhemden wat voor jou. Ze benadrukken je vormen zonder overtollige stof.

Slim Fit/Body Fit:
Slim fit of body fit overhemden bieden een iets lossere pasvorm dan de super slim fit variant, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende lichaamstypes. Deze shirts geven je een getailleerde look zonder te strak te zitten. Perfect voor mensen met een normale bouw. Het ziet er stylish uit zonder in te leveren op comfort.

Fitted:
Fitted overhemden zitten tussen slim en regular fit in. Ze geven je een getailleerde look zonder te knellen. Fitted shirts zijn uiterst veelzijdig en passen bij verschillende lichaamstypes. Ideaal als je er verzorgd uit wilt zien zonder je comfort op te geven. Het iets toelopende ontwerp van deze fit kan zowel gedragen worden tijdens informele als formele gelegenheden.

Tailored Fit:
Tailored fit overhemden zorgen voor een verfijnde en stijlvolle uitstraling. Ze zitten iets losser dan slim fit, waardoor je comfortabel blijft terwijl je er netjes uitziet. Deze fit is zeer geschikt voor mensen die een wat gespierdere bouw hebben, want er is genoeg ruimte bij de borst en schouders en loopt vervolgens taps toe naar de taille.

Modern Fit:
Modern fit overhemden zijn lekker veelzijdig en zitten tussen tailored en regular fit in. Met een eigentijdse stijl zijn ze geschikt voor verschillende lichaamsvormen. Een handige keuze voor mensen met een bredere bouw, omdat ze een modieuze uitstraling bieden zonder te knellen.

Regular Fit:
Regular fit overhemden zijn tijdloos en klassiek. Lekker comfortabel met een relaxte pasvorm over het hele lichaam. Deze shirts zijn perfect voor iedereen die comfort boven een strakke look verkiest. Prima voor degenen met een wat voller of meer traditioneel postuur.

Comfort Fit:
Comfort fit overhemden zijn er voor ultiem comfort en een relaxte uitstraling. Lekker ruim met extra stof bij de borst, taille en mouwen. De beste keuze als comfort bij jou op de eerste plaats komt en je een casual look wilt. Geschikt voor mensen met een voller figuur of als je gewoon van een losse stijl houdt.

De beste fit voor jou!

Kortom, het vinden van het juiste overhemd draait om het begrijpen van je lichaamstype en persoonlijke stijl. Of je nu gaat voor een moderne, strakke look of liever iets relaxters, met de verschillende pasvormen is er voor ieder wat wils. Door het onderscheid tussen super slim fit, slim fit, fitted, tailored fit, modern fit, regular fit en comfort fit te begrijpen, kun je zelfverzekerd overhemden kiezen die jouw look verbeteren en passen bij wat jij wilt. Neem de tijd, probeer verschillende pasvormen uit en ontdek welk overhemd het beste bij jou past!

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer