Oud en nieuw jurk ideeën en trends 2023: Stralend het nieuwe jaar in!

by Berden Fashion

Het aftellen is begonnen, de feestdagen naderen snel en dat betekent maar één ding: oud en nieuw staat voor de deur! Dit is hét moment om te schitteren en stralen in een verbluffende outfit, en wat is er nu beter dan een prachtige jurk om het nieuwe jaar mee in te gaan? In dit blog nemen we je mee in de oud en nieuw jurk ideeën en trends voor 2023. Dus, dames, laten we ons klaarmaken om het oude jaar uit te zwaaien en het nieuwe jaar te omarmen. On trend en in stijl.

Oud en nieuw jurk trends 2023: Wat zien we op de catwalk?

Laten we beginnen met de meest opvallende oud en nieuw jurk trends voor 2023. Dit zijn de stijlen en details die je zult zien schitteren op oud en nieuw feestjes.

Glitter, glamour en metallic – De start van het nieuwe jaar moet sprankelend zijn, en ontwerpers begrijpen dat maar al te goed. Glitter is opnieuw dé trend voor oud en nieuw, maar vergeet dit jaar niet de metallic look in overweging te nemen. Vooral zilver metallic, in verschillende combinaties, was prominent aanwezig op de catwalk. Of het nu gaat om schitterende pailletten, metallic stoffen of opvallende kristallen, in een glinsterende jurk zul je stralen als nooit tevoren.

Diepe decolletés en rugdecolletés – Als er ooit een moment was om een beetje te flirten met mode, dan is het wel met oud en nieuw. Jurken met diepe decolletés en rugdecolletés, ofwel een backless dress, zijn hot. Ze voegen een subtiele dosis elegantie en sensualiteit toe aan je outfit.

Fringe, franjes, ruffles en strikjes – Sommige NYE-settings vragen om meer drama. Volumineuze ruches maken meteen indruk en zien er een beetje koninklijk uit. Speelse franjes zorgen voor een bewegelijk effect op de dansvloer terwijl je je beste moves laat zien, en strikjes, ongeacht hun formaat, voegen dat extra vleugje charme toe aan jouw jurk.

Maxi-jurken – Voor een chic oud en nieuw feest kun je kiezen voor een elegante maxi-jurk met of zonder split. Hiermee voeg je een vleugje glamour en klasse toe aan je uitstraling, en je zult ongetwijfeld de aandacht trekken. Overweeg verschillende varianten van de maxi-jurk, zoals een verleidelijk satijnen exemplaar, een met feestelijke pailletten, of een stoere leren look. Dit zorgt ervoor dat jij eruit springt met jouw trendy look.

Vintage stijl met pofmouwen – Vintage stijl jurken blijven tijdloos en zijn altijd in de mode. Dit seizoen zie je ze terugkomen met pofmouwen, wat een romantische en nostalgische touch aan je outfit geeft. Maar vergeet ook zeker niet de tijdloze satijnen slipdress, de perfecte combinatie van sexy en chic.

oud en nieuw jurk trend
oud en nieuw jurk trend
oud en nieuw jurk trend glitter

Oud en nieuw jurk ideeën 2023: Schitteren in stijl

Nu we op de hoogte zijn van de trends, laten we kijken naar concrete oud en nieuw jurk ideeën voor 2023. Of je nu op zoek bent naar een sprankelende look, subtiele elegantie of een vleugje speelsheid, hier zijn enkele ideeën om je te inspireren.

Ga voor goud – Wil je het nieuwe jaar in stijl starten? Ga dan voor een schitterende gouden mini-jurk. Deze jurk combineert glamour met een speelse touch. Maak je look compleet met hoge laarzen en een opvallende statement oorbel.

Zwart en elegant – Zwarte jurken zijn tijdloos en elegant. Kies voor een zwarte maxi-jurk met een verleidelijke rugdecolleté. Combineer het met chique hakken en een clutch om een verfijnde look te creëren.

Red dress – Ga voor een vurige look met een kersen rode fringe midi-jurk. De franjes voegen beweging en speelsheid toe aan je outfit. Draag deze jurk met stijlvolle enkellaarsjes voor een trendy contrast.

Vintage pofmouwen – Als je van vintage houdt, is een jurk met pofmouwen een geweldige keuze. Door de jurk in een metallic stofje te kiezen geef je aan deze vintage stijl een trendy twist. Kies voor een cowboy laars, een mooie clutch en een paar statement oorbellen om de look helemaal af te maken.

Glamour in kleur – Als je de ster van de avond wilt zijn, ga dan voor een gekleurde glitter jurk. Deze jurk zet jou meteen in de spotlights. Laat jezelf zien door niet voor standaard zwart, zilver of goud te gaan, maar kies juist voor een gedurfde kleur. Denk hierbij aan: rood, paars, groen of zelfs geel. Met de juiste make-up en accessoires zul je onweerstaanbaar zijn.

oud en nieuw jurk trend metallic
oud en nieuw jurk trend
oud en nieuw jurk trend glitter

Modieus combineren doe je zo

Nu je jouw perfecte oud en nieuw jurk hebt uitgekozen, is het tijd om na te denken over hoe je deze kunt combineren met trendy accessoires en schoenen gebaseerd op de modetrends van 2023.

Statement oorbellen – Statement oorbellen zijn een geweldige keuze om je look op te fleuren. Kies voor opvallende ontwerpen met edelstenen, parels of metallic details.

Chique hakken – Een paar chique hakken voegen direct elegantie toe aan je outfit. Ga voor metallic, fluweel of glitter hakken die matchen met je jurk.

Comfort clutches – Comfort krijgt een steeds grotere rol. En wat is er nu onhandiger dan een tas waar alleen je lipgloss in past? Ga deze oud en nieuw voor een grote clutch of schoudertas waarin je al je benodigdheden kwijt kunt. Kies voor een glanzende clutch die bij je glinsterende jurk past en jij bent klaar voor de avond!

Party panty – Een opvallende panty is dé opkomende trend van de winter. Ga voor een gekleurde, fluwelen, panty met print of voor een panty met glitters. Geen koude benen en ook nog eens hartstikke trendy, wat wil je nog meer?

Lekkere laarzen – wil je jouw outfit net wat stoerders geven? Combineer jouw korte jurk met thigh-high of cowboy laarzen. Kies hierbij voor een opvallende kleur of metallic afwerking om jouw outfit the talk of the evening te maken. 

oud en nieuw jurk trend
oud en nieuw jurk trend accessoires
oud en nieuw jurk trend

Stralend het nieuwe jaar in!

Met de oud en nieuw jurk ideeën en trends voor 2023 heb je nu alle tools om de perfecte outfit te kiezen voor de meest feestelijke nacht van het jaar. Of je nu kiest voor glinsterend goud, verleidelijk rood of tijdloos zwart, de belangrijkste factor is dat je jezelf comfortabel en zelfverzekerd voelt.

Dus, dames, neem een kijkje op Berden Fashion en ontdek een scala aan adembenemende jurken die perfect passen bij de oud en nieuw trends van 2023. Trek je favoriete outfit aan, voeg de juiste accessoires toe en straal als nooit tevoren tijdens de overgang naar het nieuwe jaar. Oud en nieuw jurken zijn nu beschikbaar en wachten op jouw sprankelende touch. Begin het nieuwe jaar in stijl en laat zien dat jij klaar bent voor alles wat 2024 te bieden heeft!

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer