Chino broek voor heren combineren: zo draag je een chino

by Berden Fashion

Of je hebt er al wel eens van gehoord of nog helemaal niet: de chino. Deze broek bestaat al heel lang, maar had in het begin niet de beste reputatie. Het stond bekend als een ordinaire broek die veel op de werkvloer gedragen werd. Maar dat is tegenwoordig wel anders. De chino staat tegenwoordig bekend als de trendy en nette versie van een spijkerbroek. Maar hoe kun je een chino het beste combineren met je dagelijkse outfit? In deze blog zorgen we voor een goede dosis inspiratie en tips!

Wat is een chino?

Het is misschien wel zo handig om te weten wat je draagt. Wat is een chino nou precies? Deze broek vindt zijn oorsprong in de 19de eeuw. Ongeveer 150 jaar geleden werd de chino ontworpen voor het Britse leger. Het was een stevige, comfortabele broek in onopvallende natuurlijke tinten. De broek werd vervolgens ook gedragen door Amerikaanse soldaten tijden  de Spaans-Amerikaanse oorlog. De stof voor dit kledingstuk kwam origineel uit China. ‘Chinese broek’ is in het Spaans ‘pantalones chinos’. Het vermoeden is dat hier de naam chino vandaan komt.

De stijl van deze broek valt tussen dat van een casual jeans en zakelijke pantalon in. Vaak kan een chino verward worden met pantalons. Dit is onder andere te danken aan de schuine steekzakken, maar er zijn een aantal duidelijke verschillen. Een pantalon is over het algemeen gemaakt van dunne materialen als wol of polyester en is vaak voorzien van een persvouw aan de voorzijde van de benen. Een chino daarentegen wordt gemaakt van stevig katoen of linnen en is voorzien van paspelzakken aan de achterkant.

chino combineren
chino combineren
chino combineren

Een chino combineren

Omdat de stijl van een chino valt tussen dat van een casual spijkerbroek en een nette pantalon, kun je veel kanten op bij het samenstellen van een outfit. Of het nu is voor naar kantoor, een gezellig avondje uit eten of een actieve dag op pad; een chino kan voor elk moment.

Wat wel ten alle tijden belangrijk is om op te letten, is de kleur. De kleur van de chino en de kleur van het item waar je het mee combineert is veel bepalend over de totale uitstraling.

Overhemd

Een chino combineren met een overhemd is de ideale combinatie voor als je representatief op je werk wilt verschijnen, zonder dat het té zakelijk is. Wat een belangrijk punt is om op te letten is de combinatie van kleuren. Een goeie basic is een bijvoorbeeld een zwarte, donkerblauwe of donkergroene chino met een wit overhemd erover. Maak de look af met een matchende blazer en de business casual look helemaal af.

Een overhemd combineren op een chino is niet alleen geschikt voor een zakelijke look. Als je bijvoorbeeld een bruine broek combineert met een licht gekleurde linnen overhemd, ziet het er al meteen wat meer relaxed uit. Een linnen overhemd is sowieso ideaal voor het creëren van een casual look.

chino combineren overhemd
chino combineren overhemd
chino combineren overhemd

Trui

Vooral tijdens de koude dagen is de combinatie van een chino met een trui helemaal perfect. Dankzij de casual uitstraling van deze broek kan elke trui hierop gecombineerd worden. Of je nu voorkeur hebt voor een trui met een capuchon, col, ronde hals of V-hals, het matched allemaal. Ga voor jouw favoriet. Bijvoorbeeld een comfortabele effen sweater of een grof gebreide trui met structuurpatroon of een mooi dessin. Let wel op de combinatie van kleuren. Een khaki kleurige of bruine broek combineert het beste met een zwarte, groene of beige trui. Een hoodie is ook een optie, maar dan wordt je look sowieso meteen casual en relaxed qua uitstraling.

chino combineren trui
chino combineren trui
chino combineren trui

Shirt

Of je nu kiest voor een T-shirt met korte mouwen of een longsleeve; beide opties zijn prima mogelijk. Met een gestreepte longsleeve zit je altijd goed als je naar een feestje gaat. Bijvoorbeeld een donker gekleurde chino met opvallende contrasterende kleuren. Als je een shirt met een leuke kleur of print wil combineren, dan is een zwarte chino de beste optie. Hier kun je alle kanten mee op. Ook een polo valt onder de mogelijkheden. Omdat een polo al een wat netter shirt is, zorgt het met een chino meteen voor een degelijke uitstraling. Handig voor een avondje op het terras of uit eten.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer