Zo combineer je een lange rok in de winter

by Berden Fashion

Wat ga jij deze winter dragen? Nu de dagen langzaam steeds korter en kouder worden, komt de winterse garderobe weer uit de kast. Hoe blijf je lekker warm en comfortabel, maar zie je er tegelijk ook stijlvol uit? Er zijn vele mogelijkheden. Eén daarvan is de lange rok, ook wel bekend als maxi-rok. Weet je niet helemaal hoe je dat het beste kunt combineren? In deze blog geven we tips en inspiratie om een geweldige outfit samen te stellen met een lange rok.

De verschillende rokken

Wanneer je een look wil creëren met een lange rok, moet je eerst kiezen: welke rok? Maxi-rokken komen tegenwoordig in verschillende stijlen en kleuren. Welke jij kiest vormt de basis. Van daaruit kun jij een te gekke outfit bij elkaar stylen. 

In de winter wil je sowieso gaan voor een stof die je benen warm houdt. Je kunt dan het beste kiezen voor een dikkere stof zoals wol of tweed. Dit zijn heerlijke gebreide stoffen die perfect zijn voor de winter. Je kunt ook gaan voor een stijlvolle lederen rok. Echt of vegan leer, het kan allebei. Deze houden de ijskoude wind absoluut tegen. Een andere comfortabele optie is tricot of jersey. Een mix van natuurlijke stoffen als katoen en viscose met synthetische materialen, dragen heerlijk op de huid.  Afhankelijk van de kleur geeft het een casual uitstraling.

Het model van de rok is ook zeker belangrijk. Weet jij welke stijl het jouw figuur het beste flatteert? Ga je naar je werk, naar een feestje of gewoon een dagje de stad in? Een pencil skirt legt het accent op de heupen en straalt elegantie uit. Ideaal voor naar werk. Een A-lijn model is comfortabel en kan makkelijk gecombineerd worden voor elke gelegenheid. Of heb je voorkeur voor een flared model? Deze loopt wijd uit naar beneden en legt hierdoor het accent op de taille. Het zorgt voor een heerlijk zwierig gevoel en biedt veel bewegingsvrijheid. 

Zeker niet onbelangrijk: Ga je voor een effen rok of geef je voorkeur aan een mooie print? Bij gebreide wollen rokken is een speels geruit dessin een echte klassieker. Zeker in de winter is de ruitprint een terugkerende trend. Een animal print, stippen, strepen, paisley of een prachtig grafisch dessin behoren ook tot de mogelijkheden. Wil je dat jouw rok niet heel erg in het middelpunt staat? Dan kan een effen model ook prima.

Gebreide truien

Tijd om een mooie top of trui te matchen met jouw favoriete rok. Er zijn vele combinaties mogelijk. Een populaire combinatie die je misschien wel vaker voorbij hebt zien komen met een rok is een trui. Een mooi gebreid item met een klassieke cable knit of een meer moderne structuur. Een ruimvallend model is erg comfortabel. Stop deze trui deels of helemaal in de tailleband om toch nog wat van je mooie figuur te laten zien. Het creëert namelijk een mooi accent. Heb je een strakke potlood rok? Dan is een korte wijdvallende trui ook erg mooi. Zorg dat de lengte boven de heupen valt. Dat geeft een mooi silhouet.

Coltrui

Een mooie aansluitende coltrui past perfect bij een lange rok. Mocht je de aandacht liever zo min mogelijk op je heupen hebben, dan helpt een coltrui dit te verhullen door op een positieve wijze de aandacht te trekken. Het brengt jouw figuur op zijn best naar voren. Bijvoorbeeld een simpele zwarte coltrui is perfect te combineren bij elke rok, ongeacht het model, kleur of print.

coltrui combineren lange rok
coltrui combineren lange rok
coltrui combineren lange rok

Sweaters

Een sweater te casual voor op een rok? Absoluut niet! Sweaters en sweatshirts zijn door het comfort nog altijd mega populair en houden je heerlijk warm in de winter. Ook op een rok staan ze ontzettend leuk. Een sweater met print op een effen pencil rok of stop het in de tailleband op een A-lijn of flared rok. De perfecte alledaagse look!

trui combineren lange rok
trui combineren lange rok
trui combineren lange rok

Fijne vesten

Heb je een leuk hemdje of T-shirt dat je graag draagt? Combineer het met een vest en het kan prima in de winter. Een vest op een lange rok staat ontzettend stijlvol. Het is wel belangrijk om te letten op de juiste kleurcombinaties. De meest veelzijdige kleuren zijn zwart, grijs, wit en beige. Met deze kleuren in de rok en het vest kun jij een top of shirt met een leuk kleurtje of print pakken.
Wat ook een heerlijke combinatie is voor deze winter is een mouwloos vest, oftewel een bodywarmer.

vest op lange rok
vest op lange rok
vest op lange rok

Riemen & andere accessoires

Accessoires maken elke outfit af. Maar het kan ook een essentieel detail vormen. Zoals een riem. Wanneer je de aandacht naar je taille wil halen is dit de perfecte toevoeging. Als je een lang vest over je lange rok draagt, zorgt het voor een mooi silhouet. Hetzelfde is het geval met een wijdvallende trui.

Schoenen

Zeker in de winter is het belangrijk dat je de juiste schoenen kiest voor bij jouw outfit. Het is koud en nat, misschien moet je zelfs door de sneeuw lopen. Dan wil je dat je schoenen bestand zijn tegen het barre weer en tegelijk goed staan bij je outfit. De ideale keuze is een stevige boot. Bij voorkeur van leer of vegan leer. Deze zijn warm en houden je voeten droog. Een speelse voering van wol of zacht teddy staat ook ontzettend leuk. Wil je liever je benen helemaal warm houden? Ga dan voor een hoge laars. Deze staan geweldig om een lang rok en geven dat extra beetje comfort. Pas wel op met hakken, want de grond kan door herfstblaadjes en kou aardig glad zijn.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer