Hoe draag je een jurk in de winter?

by Berden Fashion

Een jurk is een simpele en moeiteloze optie voor een prachtige outfit. Of je nu naar je werk gaat, naar een feestje of gewoon een dagje eropuit. Een jurk staat altijd goed. De zomer is de perfecte tijd voor een jurkje. Je benen laten zien, lekker luchtig en comfortabel tijdens de heetste dagen. In de winter zou je denken dat het dan weer te koud is om een jurk te dragen. Dat is absoluut niet zo! Er zijn eindeloze manieren om in de winter met een jurk naar buiten te gaan, zonder dat je verkleumd in de ijzige wind. Met de tips in deze blog ben jij deze winter lekker warm en stylish!

Vest of jasje

De makkelijkste optie die er is: Combineer een warm vest of een jasje over je jurk. Een lang gebreid vest is heerlijk comfortabel en staat ook erg leuk op een jurkje van ongeveer dezelfde lengte. Een kort vest kan natuurlijk ook. Pak een vest dat getailleerd is of ongeveer valt tot je taille. Op deze manier accentueer je jouw taille ook nog eens extra mooi. Ga je naar kantoor? Dan is een blazer the way to go. Een oversized model of een kort model, de keuze is aan jou. Er kan weinig verkeerd met deze optie en je hebt een extra laagje om je warm te houden. Wil je nog meer tips over het combineren van een vest of jas op een jurk? Wij hebben hier ook een uitgebreide blog over!

blazer op lange jurk winter
vest op lange jurk winter
gilet op lange jurk winter

Trui

Een trui combineren op een rok kan heel goed, dus waarom ook niet op een jurk? Deze combinatie is helemaal trendy! Een lekkere oversized trui staat heel mooi en is mega comfortabel. Leg het accent op je taille door een cropped model te pakken of draag een riem om je taille en stop daar de zoom van je trui in.
De trui hoeft trouwens niet alleen over je jurk heen. Net zoals met een blouse kun je een trui ook prima combineren onder je jurk. Heb je een jurkje met spaghettibandjes? Daar staat een aansluitende coltrui erg mooi onder. Een aansluitende trui met hoge hals of col op een jurk met een lage hals staat altijd goed! mix en match met gemak jouw favoriete combinaties bij elkaar.

trui op lange jurk in winter
trui op lange jurk in winter
trui op lange jurk in winter

Blouse

Een blouse onder je jurk dragen staat erg mooi. Het is een fijne extra laag en zorgt ervoor dat een jurk met korte mouwen of zonder mouwen ook gewoon prima gedragen kan worden in de winter. Het zorgt voor de ideale look voor naar een feestje of naar kantoor.

blouse lange jurk in winter
blouse lange jurk in winter
blouse lange jurk in winter

Winterse stoffen

De mode past zich natuurlijk ook gewoon aan met het weer. Tegenwoordig zijn er veel jurken verkrijgbaar die het winterse weer met gemak kunnen weerstaan. Let wel op: een jurk met lange mouwen is niet per se warm. Stoffen zoals katoen, nylon en polyester houden geen warmte vast en laten kou makkelijk door. Welke stoffen dan wel? Een heerlijke gebreide jurk met wol is de beste keuze. Wol isoleert en houdt warmte vast. Flanel en fleece zijn ook ideale materialen. Deze zijn zacht en houden je ook lekker warm. Dan heb je nog zijde. Deze stof zou je waarschijnlijk niet meteen aan denken in de winter, maar zijde helpt heel goed om je lichaamswarmte vast te houden. Tijdens het shoppen is het dan handig om te letten op het materiaal. Dat maakt al het verschil!

Hoge laarzen

Het probleem bij jurken is vaak dat koude wind heel makkelijk tegen je benen aan komt. En een panty houdt maar zoveel kou tegen. In dat geval is een paar hoge laarzen een echte must. Lekkere (vegan) leren laarzen houden je benen met gemak warm en het staat ook nog eens geweldig! Of je nu gaat voor een lange jurk of een korte jurk, hoge laarzen passen er altijd onder.

Subtiele laagjes

Ben je geen grote fan van al die extra lagen? De kleinste details kunnen al groot verschil maken. Als je er niet uitkomt met je outfit kun je zorgen voor simpele toevoegingen die ervoor zorgen dat je nog steeds lekker warm blijft.
Combineer bijvoorbeeld een korte thermobroek onder je jurk om je benen wat warmer te houden. Als je snel koude voeten hebt, kun je een paar extra dikke sokken aantrekken. Wanneer je een panty aan wil doen kies dan voor een dikkere panty van bijvoorbeeld 50 denier of dikker. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een legging. En een fijne sjaal mag ook zeker niet vergeten worden. Met deze subtiele extra laagjes draag jij simpelweg jouw eigen favoriete jurk zonder het koud te krijgen!

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer