Afslankende jurken – In deze jurken lijk je optisch slanker!

by Berden Fashion

Vind je het lastig om een jurk te vinden die perfect is voor jouw lichaam? Of weet je niet of je wel het postuur hebt voor de jurk die je zo mooi vindt? Er zijn verschillende soorten jurken waardoor je wat slanker lijkt. In deze blog gaan we ze laten zien en hoe je deze het best kunt dragen.

Wikkeljurkjes met een strik

Voor de dames met brede heupen, een buikje en wat vollere borsten doet een omslag jurkje wonderen. De strik kun je namelijk wat aantrekken en dan komen je taille er mooi uit. Het jurkje zit vaak niet te strak om je lichaam heen. Ze zijn perfect voor dames met een zandloper figuur. De strik kun je vervangen voor een riem. Hiermee heeft je outfit nog een leuke eyecatcher.

A-lijn jurkjes

Ook de A-lijn jurkjes zitten perfect om je heupen heen. Deze zijn dus zeker geschikt voor de dames met stevige benen of een peerfiguur. Hij accentueert namelijk erg op de taille en loopt onder bij de benen iets uit. Perfect om bredere heupen of bovenbenen mee te camoufleren. Door een riem toe te voegen aan je outfit, maak je je taille net wat slanker en valt het nog minder op dat je wat voller bent. Het kan je outfit ook nog eens leuker maken.

Maxi dress

Door een a-lijn jurk aan te doen, zie je niet veel van je benen. Heb je nou ook last van wat dikkere kuiten, kun je kiezen voor een maxi dress. Dit is een lange jurk die wederom wat strakker zit bij je taille en loopt tot aan je enkels wat uit. Zo verberg je je benen en leg je de nadruk op je taille. Maak de outfit nog af met hoge schoenen. Doe je bijvoorbeeld hakken aan, lijk je langer. Hoe langer je oogt, hoe slanker men denkt dat je bent.

Blouse jurk

Ook door een blouse jurk kun je heel wat camoufleren. Het is een echt musthave in je kast om wat slanker te lijken. Door de rechte pasvorm en omdat het geen strakke jurk is, werk je moeiteloos je buikje weg. Zijn je taille wat smaller? Kun je deze aansterken door een riem te dragen over de blousejurk. Ga voor een simpele jurk met niet te veel poespas want dat werkt juist averechts.  Door een jurk met print lijk je namelijk juist wat steviger.

Korte jurk

Vaak kiezen vrouwen ervoor om een lange jurk aan te doen omdat ze dan slanker lijken. Door een lange jurk lijk je nou eenmaal slanker. Maar in de zomer wil je natuurlijk niet in een lange jurk lopen. Daar is het veel te warm voor. Dan is een korte jurk veel luchtiger. Een korte jurk kan natuurlijk ook makkelijk. Kies dan voor een type jurk waar we het bovenstaande alinea’s over hebben gehad. Wikkeljurkjes, a-lijn jurkjes of blouse jurkjes. Je hebt ze namelijk ook gewoon in het kort. Dan kun jij gewoon in de zomer in een luchtige jurk rond lopen.

Donkere effen kleuren

Door een donkere kleur jurk aan te trekken, lijk je wat kilootjes lichter. Ze maskeren als het ware de lichaamsdelen die je liever niet te duidelijk wilt zien. Soms staat een donkere kleur je minder leuk omdat je een bleke huid hebt. Kies dan voor een wat lichtere tint. Ga bijvoorbeeld voor een grijze of groene jurk in plaats van een zwarte jurk.

Tip: Doe zeker geen witte jurk aan als je wat slanker wilt lijken. Bij een witte jurk gebeurt er namelijk het tegenovergestelde. In een witte jurk lijk je juist voller dan dat je eigenlijk echt bent.

Jurk met strepen

Het klinkt nogal gek maar ook door een jurk met strepen lijk je wat slanker. Een jurk met verticale strepen, maakt je optisch langer. Verwar de verticale strepen trouwens niet met horizontale strepen. Van horizontale strepen lijk juist wat voller dan dat je daadwerkelijk bent. Dit wil je natuurlijk niet.

Het is natuurlijk niet nodig om je lichaam te verbergen. Je mag dragen wat je wilt als je je daar fijn bij voelt. Als jij je goed voelt in een strak jurkje dan moet je dat lekker aandoen. Hier zijn alleen wat tips om wat slanker te lijken in een jurk.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer