Kies de juiste dames jeans voor korte benen

by Berden Fashion

Ben jij op zoek naar jeans die niet alleen comfortabel zitten, maar er ook nog eens goed uit zien? De ideale spijkerbroek zorgt ervoor dat je figuur mooi uitkomt. Zo kan hij je optisch slanker laten lijken, je benen flatteren of je zelfs langer laten. En als je klein van stuk bent is dat laatste ontzettend fijn! Om dit effect te krijgen is het belangrijk dat je jeans goed past in je taille, op je heupen en dat hij mooi aansluit op je bovenbenen. Alleen niet iedere spijkerbroek zorgt voor dit gewenste resultaat. In deze blog vertellen wij jou welke modellen jeans het beste bij je passen wanneer je korte benen hebt.

High-waisted broek

Kies voor een high-waisted broek om je benen langer te laten lijken. Doordat de broek tot je navel reikt lijkt het alsof je er ineens een paar centimeter been bij hebt gekregen. Dit komt omdat het lijkt alsof je heup optisch naar boven wordt verplaatst. Hierdoor lijken je benen veel langer. stijl een high-waisted jeans met een kleurrijke blouse of comfortabele trui, stop deze een beetje in en draag er bijvoorbeeld een trendy sneaker of stoere laars bij. Vind jij een effen high-waisted jeans te saai? Ga voor een printje of een opvallende kleur!

high waisted jeans korte benen
high waisted jeans korte benen
high waisted jeans korte benen

Lange broek met wijde pijpen

Een andere manier om je benen optisch te verlengen kun je creëren door het dragen van een broek die tot op de grond komt of zelfs nog langer valt. Dit soort jeans kun je het beste combineren met hoge hakken. Wanneer je lange jeans wijde pijpen heeft zorg je er meteen voor dat je benen ook slanker lijken.

wijde pijpen jeans korte benen
wijde pijpen jeans korte benen
wijde pijpen jeans korte benen

Rechte broeken

Kies voor een broek met rechte pijpen. Het model van deze jeans staat iedereen geweldig. Doordat de pijpen vanaf je heupen recht naar beneden lopen lijk je optisch langer en slanker. Dit maakt hem dan ook perfect voor korte benen. Helaas kun je er bij dit model wel niet altijd aan ontkomen dat je broek te lang is. Zorg er voor dat je broek op je hak valt. Door deze lengte lijken je benen zo lang mogelijk. Kies voor hakken of Laat hem inkorten tot de perfecte lengte voor jou. Voila, je hebt een prachtige én stijlvolle broek in handen.

rechte broek jeans korte benen
rechte broek jeans korte benen
rechte broek jeans korte benen

Donkere broeken

Broeken met een donkere wassing stylen met een zwarte top is ook ontzettend doeltreffend. Hierdoor lijken je benen hoger door te lopen in je bovenlichaam, waardoor we optisch langer lijken. Alle soorten donkere jeans kunnen voor dit effect zorgen. Echter door de bovenstaande spijkerbroeken in een donkere kleur te dragen kun je jezelf het langst laten lijken. Combineer je look met zwarte laarzen met een hak of kies voor een schoen in een leuk kleurtje.

donkere broeken jeans korte benen
donkere broeken jeans korte benen
donkere broeken jeans korte benen

Tip: Wanneer je deze zwarte top en zwarte jeans ook combineert met zwarte puntige schoenen lijkt je silhouet nog meer uitgetrokken te worden naar beneden waardoor je benen nog dat kleine beetje langer lijken.

Jeans zonder wassing

Basic jeans zonder wassingen laten, zoals eerder verteld, je benen optisch een stuk langer lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn. Doordat deze broeken niet onderbroken worden door wassingen of verschillende zakken krijg je toch de endless legs. Wat ook kan werken is het dragen van verticale lijnen. Deze zorgen ervoor dat ogen van boven naar beneden kijken waardoor je er langer uitziet. Bij verticale lijnen kun je al denken aan een opvallende zoom zoals bijvoorbeeld bij een straight leg jeans.

 jeans zonder wassing korte benen
 jeans zonder wassing korte benen
 jeans zonder wassing korte benen

Welke jeans kun je beter niet kiezen?

  • Boyfriend jeans. Deze broeken zijn wijd en vormloos, waardoor ze je optisch kleiner en voller maken. Wil je hem wel graag dragen? Kies voor een boyfriend jeans met wat smallere pijpen. 
  • Jeans met veel gaten kunnen ervoor zorgen dat je benen korter lijken. Dit komt doordat grote gaten bij je knieën het doen lijken alsof je benen in tweeën zijn geknipt. Deze spijkerbroeken staan dus het beste bij vrouwen met lange benen. 
  • Probeer de pijpen van je spijkerbroek niet om te slaan. Doordat je jeans ‘onderbroken’ wordt vestig je meer aandacht op je benen waardoor ze korter lijken. 
  • Ook door te korte broekspijpen lijken je benen minder lang. De cropped jeans kun je dus beter ook links laten liggen. 
  • Low rise. Ondanks dat ze weer terug in de mode komen zijn ze helaas niet het meest geschikt voor vrouwen met korte benen. Ondanks dat ze je buik slanker maken zorgen ze er wel voor dat je minder lang lijkt.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer