7 X leuke lente outfits voor dames 2024

by Berden Fashion

Het voorjaar komt eraan! Tijd om te genieten van het heerlijke zonnetje en dat natuurlijk in je mooiste voorjaars look. Wij kunnen nu al niet meer wachten tot het zover is! Vandaar dat we vast vooruitblikken op de nieuwe trends van dit jaar. Wil jij graag weten welke lente outfits niet mogen ontbreken in jouw garderobe? In deze blog vertellen wij je de tofste trends en leukste outfit ideeën. 

1. Veel kleuren

Kleur, kleur en nog eens kleur! Ook dit jaar gaan we weer heel erg veel kleuren zien. Hoe meer kleur, hoe beter. Rood, de kleur van de liefde, zien we bijna in ieder modehuis voorbij komen. Geloof ons, deze kleur mag aankomend jaar niet ontbreken in je garderobe. Ook Paars, geel, oranje en groen zijn allemaal trendkleuren die we dit seizoen ontzettend veel terugzien. Aan de trendy groentinten die we vorig jaar ook al veel zagen wordt een nieuwe tint toegevoegd, namelijk: Lime Green. Deze kleur groen oogt wat feller en valt daarom net iets meer op dan de andere tinten. Ben jij blij dat veel kleur nog steeds trendy is?

leuke lente outfits trends veel kleur
leuke lente outfits trends veel kleur
leuke lente outfits trends veel kleur

2. Jaren ‘80 en Jaren ‘90

In de outfits en kledingitems die dit voorjaar on trend zijn zie je duidelijke invloeden terug van fashion uit de jaren ’80 en jaren ’90. Zo krijgen we naast normale jeans ook te maken met tops, tassen en andere accessoires in spijkerstof. Combineer je jeans ook met een spijkerjasje voor een denim on denim look. Een outfit was in de jaren ’90 ook niet compleet zonder een print. Ruiten, Pied de Poules, Cheetah en krantenprint. We zien weer veel verschillende prints terug in fashion.

leuke lente outfits trends
leuke lente outfits trends
leuke lente outfits trends

Daarbij is baggy kleding weer in en is de jaren ‘80 en jaren ‘90 golden look ook terug van weggeweest! Als laatste nog een leuke modetrend voor de lente en zomer: een romantische outfit met veel kant, franjes, strikjes, corsages en babydoll jurkjes. Wanneer je liever niet kiest voor de full package is het leuk om een beetje van deze stijl in je dagelijkse outfit te verwerken. Combineer een schattig jurkje met een kanten top en een paar mooie hakken of ga voor een jasje met franjes om een basic look net dat kleine beetje extra te geven.

leuke lente outfits trends
leuke lente outfits trends
leuke lente outfits trends

3. Cargobroeken

Een cargobroek is zeker een musthave voor de lente of zomer. Van de meer edgy broek met veel zakken tot cargo pants in een lichtroze kleur. Deze trend is helemaal in. Een cargobroek kan voelen als een statement item voor een stoere look. Echter hoeft dit zeker niet zo te zijn. Je kunt hem namelijk ook op een nette manier dragen door de rest van je outfit klassiek te houden. Draag bijvoorbeeld een getailleerd jasje en een paar hakken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een cargobroek met meer aansluitende pijpen. Wil je de broek de rest van het jaar ook kunnen stylen? Neem een neutrale kleur zoals kaki.

leuke lente outfits trends
leuke lente outfits trends
leuke lente outfits trends

4. Metallic

De metallic-trend komt niet helemaal uit de lucht vallen. Want party items en metallic zien we al een aantal seizoenen voorbij komen. Toch is het nooit genoeg! Verschillende designers gebruiken het materiaal ook in hun lente en zomer collecties van dit jaar. De een heel minimalistisch of met een sportieve insteek en de ander gaat juist all out. Metallic ziet er feestelijk uit, maar is ook erg makkelijk te combineren met alledaagse mode items!

5. Strass

Een andere feestelijke trend die je ook buiten de feestdagen tegen gaat komen is; Strass! Strass stenen zijn door de vlakke afwerking de wat meer ingetogen variant van pailletten. Veel merken doen mee aan de strass-trend. Zo zul je ze terug zien in kleding, schoenen en accessoires.

6. Strepen

Dikke strepen, dunne strepen, verticale strepen, horizontale strepen, diagonale strepen en strepen gecombineerd met andere prints; de klassieke print wordt weer volop gebruikt. Jean Paul Gaultier, de eerste ontwerper die gebruik maakte van strepen, zal trots zijn. Toch kan het dragen van strepen ooit lastig zijn. Het succesvol dragen van deze print zit hem namelijk in de styling. Probeer één gestreept item als centraal punt te nemen. Mix en match deze met opvallende accessoires in knallende trendkleuren en je hebt een perfecte outfit.

leuke lente outfits trends
leuke lente outfits trends
leuke lente outfits trends

7. Gekleurde denims

In plaats van lichtblauw, off-white of donkerblauw zien we dit voorjaar jeans in vrolijke tinten. Colorful denims in de eerder genoemde trendkleuren zijn een echte win-win. Wanneer je deze kleuren iets te heftig vindt kun je ook kiezen voor de nude of pastelkleurige jeans. Deze denims zijn makkelijk te combineren met off-white.

leuke lente outfits trends
leuke lente outfits trends
leuke lente outfits trends

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer