7x leuke lente outfits voor heren 2024

by Berden Fashion

De lente lijkt nog heel ver weg. Toch is het leuk om alvast wat kleding voor de lente in te slaan. Maar wat zijn nu toch de trends voor de lente outfits voor mannen van 2024? In Nederland is het altijd maar de vraag wat het weer wordt, dus dat speelt ook mee natuurlijk met wat voor kleding je aandoet.

Laid back suits

Heren pakken zijn weer helemaal hot. In principe hoort elke man een pak in zijn garderobe te hebben. Je kunt ervoor kiezen om een matching pak aan te doen waarbij de broek matcht met de colbert. De nieuwe trend voor mannen is de wijde broek. Combineer dit met een bijpassende blazer. Een oversized blazer staat hier prachtig op. Kies voor een lichtere, zachte kleur met natuurlijke materiaal voor de warme dagen. Een blazer lijkt misschien erg warm voor een warme lente dag. Daarom is een oversized jasje erg handig. Dit is erg luchtig en dus niet te warm.

Denim on Denim

Ook dit jaar zijn ze weer helemaal in. Spijkerjacks. Maar we geven er dit jaar een andere draai aan. De Canadian Tuxedo is back. De trend uit de jaren ‘90. Spijker op spijker. Combineer hierbij een spijkerbroek met een denim jack. Is dit iets wat jij wil aanvullen aan je garderobe?

Savanna Chic

De kleuren van 2024. Vrolijk, zacht en licht. Lekker weer in de lente betekent luchtige kleding. Maar welke kleuren passen daar nou het beste bij? Denk aan beige,  zonsondergang oranje of kastanjebruin. Ook de kleuren als paarse, gele en blauwe zijn leuk voor de lente dagen.

The Power of Nature

Word jij ook helemaal vrolijk van de natuur in de lente? Warm weer en een stralende zon. Hoe leuk is het om je outfit daarmee te matchen? De lente is het begin van een nieuwe natuurlijke cyclus. Dat betekent ook de transformatie van jouw garderobe als voorbereiding op warmer, lichter weer. Dus alle truien uit de kast en de shirts en de korte broeken weer terug erin.

Bedrukte t-shirts

Je hebt ze vast wel eens gezien in een Amerikaanse film. Bedrukte overhemden behoorden ooit tot de populairste keuzes. Nu is de trend weer helemaal in. De shirts met een drukke print erop kun je combineren met een spijkerbroek of een short. Vaak dragen mannen er ook nog een heuptas of schoudertas bij. Deze gedurfde kledingstukken zijn een geweldige manier voor een typische outfit tijdens feestjes of festivals.

Bright and fun Knits

Je zou denken dat dit alleen voor de winter is. Maar dat is zeker niet het geval. Breisels zijn ook voor de warmere dagen. Het wijkt af van de traditionele neutrale tinten. Het is fleurig en zeker goed te combineren. Ga vooral experimenteren met dit item door verschillende patronen, prints en color blocking. Wij geven wel wat voorbeelden voor wat je er mee zou kunnen doen. Dit kledingstuk zou erg goed staan met een cargo broek, korte broek maar ook met een felgekleurde broek.

Jaren 90 trends

Je ziet vaak trends uit de jaren ‘70, ‘80 of ‘90 later terugkomen. Zo ook jeugdige nostalgie. Dit was namelijk een trend uit de jaren ‘90 die dit jaar weer helemaal in is. Het zet zich door bij het grote publiek. Kijk maar naar de films, muziek en series. The 90’s are back! Trek je college jack, loose fit destroyed denim en sneakers aan, want met zo’n outfit ben je helemaal van deze tijd. Vaak is hier de kleurcombinatie rustig. Denk aan een low waist jeans met een wit shirt er op. Veel sieraden, een petje en een zonnebril op. Met deze stijl kun je ook helemaal uit je comfortzone gaan. Bijvoorbeeld een beige broek met allerlei paarse details. 

De skinny jeans en muscle tees kunnen nu echt verkocht worden op Vinted. Want vooral de oversized kleding wordt nu gedragen. Ook dit was een trend uit de jaren 90. Alles mag in maatje XXXL zijn. Hoe groter hoe beter. Mensen bestellen geen kleding van hun eigen maat maar van één of twee maatjes groter. Broeken, truien, shirts en blazers. Het mag allemaal oversized zijn. Maar het staat niet alleen fashionable. Het zit namelijk ook nog een hartstikke aangenaam. Vaak maken mannen ook deze outfit af met een tasje, zonnebril, petje en/of sieraden. Let er wel op dat er door deze trend vaak kledingstukken al oversized gemaakt worden. Het kan dus zijn dat je geen maat groter nodig hebt.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer