Jeans voor mannen met een buik

by Berden Fashion


Het is wellicht het belangrijkste kledingstuk van de man; we hebben het natuurlijk over de jeans. Casual of urban, skinny of wijd, kort of lang, het is dé basic in elke herengarderobe. Met name bij jeans kan het vinden van de juiste pasvorm enorm lastig zijn voor vollere mannen, en dat is erg frustrerend. De vraag is daarom ook: Welke soort jeans zijn nou ideaal voor mannen met een buikje? Gelukkig hebben wij een aantal tips en tricks op een rijtje gezet die kunnen helpen bij het vinden van de juiste jeans(maat). Je leest het allemaal in deze blog!

Tips bij het kiezen van de perfecte jeans

Hogere taille

Een jeans met een hogere taille zorgt ervoor dat de buik beter wordt ondersteund. Dit kan natuurlijk helpen om de buik platter te laten lijken. Wanneer de broek daarentegen een lage taille heeft, komt het buikje naar voren en kan het juist extra gaan opvallen.

Stretch

De stof van de jeans is ontzettend belangrijk. Wanneer de stof voldoende stretch bevat, past het zich precies aan het lichaam aan en zit het natuurlijk een stuk comfortabeler.

Straight leg/relaxed fit

Skinny jeans kun je beter altijd vermijden, dit soort jeans benadrukken de buikstreek. Maar welke jeans zijn dan wel ideaal? Je moet hier denken aan jeans met een straight leg of relaxed fit. Jeans met deze pasvormen kunnen helpen om de buik te camoufleren.

Eenvoudige stijl

Opvallende details op de jeans zijn in dit geval eigenlijk een no-go. Bij opvallende details moet je denken aan grotere zakken of opgestikte naden. Een klassieke, eenvoudige stijl is een betere keus omdat de aandacht minder gericht wordt op de buikstreek. Daarnaast is het lekker makkelijk!

Kleermaker

Een hele dag winkelen en jeans passen zonder resultaat is ontzettend frustrerend, en eigenlijk is het ook onnodig. De kleermaker kan namelijk je beste vriend zijn in dit geval. Een kleermaker maakt je jeans precies op maat. Je wordt opgemeten, vervolgens worden je jeans versteld en binnen een mum van tijd heb je perfect zittende jeans.

Experimenteren

Variatie met verschillende merken en modellen kan erg nuttig zijn. De pasvormen van de jeans kunnen namelijk sterk verschillen tussen verschillende merken en modellen. Door te experimenteren kom je er vanzelf achter welke stijl, pasvorm en merk het beste bij jouw lichaamstype past. 

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer