Jurk ideeën voor een bruiloft als gast in de winter

by Berden Fashion

Ben jij binnenkort te gast op een winterbruiloft? Een winterse bruiloft kan heel magisch zijn met warme feestelijke sferen. Als gast kan het kiezen van de perfecte jurk voor zo’n gelegenheid een uitdaging zijn. Het vraagt net wat meer aandacht om je in de winter naar het weer en de dresscode te kleden dan met tropische temperaturen. Hoe blijf je elegant en chic, terwijl het ook warm moet zijn? In deze blog vind je enkele inspirerende ideeën voor jurken die perfect zijn om stralend naar een winterbruiloft te gaan

Lange mouwen

Kies voor een jurk met lange mouwen voor de extra warmte. Voor een extra vleugje romantiek kun je kant toevoegen. De tijdloze jurk met lange mouwen biedt niet alleen bescherming tegen de kou, maar is ook een fijn model. Ga voor diep donkerblauw, bordeauxrood of groen om de winterse sfeer er nog extra in te verwerken. Ook kan je gaan voor een toffe print of een opvallende kleur. Stijl een lange jurk af met sieraden, naaldhakken en natuurlijke make-up.

Winter chic

Voor een feestelijke look kun je gaan voor een look met pailletten of glitter. Een glitter kledingstuk is tegenwoordig erg populair en ook nog is ideaal voor een winterse bruiloft. Die sprankelende glamour brengt meteen het feestgevoel naar boven, en je look is allesbehalve saai. Kies voor een trendy jurk en maak je outfit af met zilveren accessoires en schoenen.

Fluwelen luxe

Fluweel geeft een uitstraling van winterse luxe. Het voelt niet alleen heerlijk aan, maar het geeft ook een warme uitstraling die perfect past bij de winterse feesten. Kies een fluwelen jurk in de diepe tinten om extra winters over te komen. 

Vind je weg rond de regels

De algemene regel is dat je als gast niet de aandacht mag afleiden van het bruidspaar. Je moet feestelijke kleding dragen, maar tegelijkertijd zijn er ongeschreven regels over welke kleuren je beter niet kunt dragen. De witte jurk is natuurlijk voor de bruid. Het is dan ook niet de bedoeling dat de gasten dit dragen. Zwart is een no-go. In een dergelijke context wordt zwart geassocieerd met droefheid. Rood blijft een dilemma. Men zegt dat een rode jurk aangeeft dat je de bruidegom wil verleiden. Rood wordt steeds meer geaccepteerd, maar overleg met het bruidspaar voordat je in een felrode jurk verschijnt. 

Extra warmte

Wil je toch die ene jurk aan die eigenlijk net iets te fris is voor een bruiloft in de wintermaanden? Kies dan voor een chique blazer die goed bij de jurk past. Je kunt het aan en uit trekken wanneer je wil. Werken met laagjes is überhaupt van belang in de koude wintermaanden. Je moet slim werken. Draag een panty of maillot om je benen warm te houden. In combinatie met een panty kun je je jurk combineren met hoge pumps. Voor een warmere outfit kies je voor een mooie enkellaars. Dit najaar zijn de enkellaarzen met punt helemaal trendy. Een omslagdoek of dunne sjaal zorgt er daarnaast voor dat je ook je schouders beschermt tegen de kou. Elegant en warm: wat wil je nog meer?

Denk eraan om je look af te maken met bijpassende accessoires, zoals een clutch en sieraden. Met deze uitgebreide selectie aan tips voor een winterse bruiloft ben je klaar om de kou te trotseren. Laat de festiviteiten maar beginnen!

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer