Zoveel lingerie, maar wat past bij jou?

by Berden Fashion

Er zijn vele verschillende soorten bh’s met elk een eigen eigenschap en styling effect. Hierdoor is het vinden van de juiste pasvorm vaak moeilijk, maar wel erg belangrijk. Soms vergeten we hoe belangrijk het is om de perfecte bh te dragen. Die ene bh van 4 jaar geleden ‘zit toch prima’. Helaas is niets minder waar en verandert de pasvorm jaarlijks.

lingerie set
lingerie set
lingerie set

Zometeen leggen we je uit waarom de perfecte bh maat van essentieel belang is. Maar eerst, welke pasvormen zijn er? En welke kies jij?

De beugel BH
Bij een beugel bh bedekken de cups het grootste gedeelte van je boezem. De cups, zonder vulling, centreren de boezem en bieden veel steun door de beugel. Als je op zoek bent naar een natuurlijke, verleidelijke pasvorm is dit de perfecte bh.

De voorgevormde BH
De cup bestaat uit een verstevigde cup met meestal een beugel. De cups zijn zacht op de huid dat zorgt voor een fijn draagcomfort.

De balconette BH
De horizontale belijning van de balconette bh bedekt een klein gedeelte van de borst. Een prachtig model voor een top met een lage snit of vierkante hals. 

De voorgevormde balconette BH
Een net zo prachtige bh als de balconette bh, maar dan met het draagcomfort van verstevigde cups. 

De bralette
Bij een bralette zijn de cups vaak niet voorgevormd, hebben geen beugels en zijn vaak van kant of broderie. Ga jij voor een vrouwelijke, verleidelijke look? Style dan een prachtige bralette met een mooie blazer of een stoere jack. 

Bh zonder beugel
Ondanks dat deze bh geen beugel heeft, hoef je niet bang te zijn dat je niet de beste ondersteuning krijgt. De bh heeft een stevig rugpand dat uitstekende ondersteuning biedt.

De strapless BH
Een strapless bh is te dragen zonder de schouderbandjes, maar ook multiway. Door de extra dikke en stevige elastische band hoef jij je geen zorgen te maken dat de bh afzakt. 

De triangel BH
Een bh dat zorgt voor een wow-effect. De cups zijn extra diep uitgesneden en gemaakt van stevig materiaal. Op en top vrouwelijk om onder een top te dragen met een diepe hals.

De push-up BH
Het effect van een push-up bh spreekt voor zich, de borsten worden dichter bij elkaar geduwd en gelift wat zorgt voor het push effect. De vulling van de cup bevat onder in de cup een extra verdikking.

De spacer BH
Deze perfecte bh valt tussen de beugel bh en voorgevormde bh. De cup van een spacer bh is een voorgevormde cup, gemaakt van een lichtgewicht schuim. Dit schuim zorgt voor een goede verademing op de huid. Ideaal voor de warme, zomerse dagen.

De hartvormige BH
De naam komt natuurlijk van een logische plek, de rand van de cups lijkt het punt van een hart te vormen. Deze cups zijn perfect voor dames met een asymmetrische borst, kleinere cups of minder stevige borsten.

De sport BH
Onmisbaar voor een sportende vrouw, een sport bh die zorgt voor de maximale ondersteuning tijdens inspanning. Speciaal ontworpen om schokken op te vangen en te zorgen dat jij zorgeloos kan sporten. 

lingerie set blauw
lingerie set paars
lingerie set

Meten is weten!

Nu je weet welke pasvormen er zijn, kunnen we aan de slag met de juiste maat. Het dragen van de juiste pasvorm is de basis van je outfit. Het zorgt voor een goede houding, zelfvertrouwen en maakt je look compleet. Met de volgende 6 checks weet jij of je de juiste maat hebt. 

 1. Het rugpand
  Wist je dat 80% van de steun komt uit het rugpand? Des te belangrijker dat deze goed is. Als de bh vast zit mag deze op de losse haakjes of in het midden zitten. Zo kan je de bh altijd nog bijstellen als je hem vaker draagt en ietwat uitwijdt. Er mag ruimte zijn voor 3 vingers onder de band en zorg dat de band mooi horizontaal zit. Beweeg je armen eens omhoog en omlaag, zit de band nog op dezelfde plek? Zo ja, perfect! Zo nee, dan is de omvang te groot. 
 2. De beugels
  Het is belangrijk dat de volledige borst in de cup valt. Een absolute no go zijn stekende beugels, dan weet je dat deze maat niet juist is.
 3. Het middenstuk
  Het middenstuk wordt ook al het vakjargon genoemd. Sluit het vakjargon perfect aan tegen het borstbeen, dan heb je de juiste maat en snit. Indien het niet goed aansluit en de beugels weg gaan van het lichaam, probeer dan een andere maat of een andere snit.
 4. De cups
  Kijk of de borst volledig in de cups past. We willen geen borst die er stiekem overheen of langs piept, in dat geval is de cup te klein. Zie je plooitjes in de cup? Probeer dan een andere maat of snit.
 5. De schouderbandjes
  Ondanks dat de bandjes maar voor 10% van de steun zorgen is het wel belangrijk dat ze goed zitten. Verstel de bandjes zo dat er 2 vingers tussen passen.
 6. Belangrijkste check!
  De laatste check is de belangrijkste check. Hoe voel je je bij het dragen van de bh? Is de snit hetgeen wat je wilt of wil je liever iets meer bedekken of blootgeven?

Zo, met deze kennis ben je helemaal ready to go! Shop de mooiste bh’s met bijpassende slip op ondergoed.nl

lingerie set

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer