Kerstkleding dames trends 2023

by Berden Fashion

It’s almost the most wonderful time of the year! De tijd van kerstliedjes, warme chocolademelk, met de familie aan het kerstdiner en je huis versieren komt er weer aan. Maar wat zijn nu eigenlijk de kerstkleding trends voor dames van 2023? In deze blog geven wij jou inspiratie voor de perfecte kerstoutfit. 

Kerstjurkjes

Ga jij dit jaar voor een kerstjurkje? Wij willen jou laten zien welke jurkjes helemaal perfect zijn voor deze feestelijke gelegenheid. Met een jurkje kun je het niet snel fout doen. Het fijne aan een jurkje is dat de basis van je outfit met één kledingstuk meteen af is. Je hebt geen onderstuk en bovenstuk nodig. Wel is het natuurlijk leuk om je outfit af te maken met wat leuke sieraden of een mooie tas. Vooral als je een zwarte jurk hebt is het leuk om nog wat extra details er aan toe te voegen. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een glitterjurk. De laatste jaren zijn de glitterjurkje ook erg in de mode.

glitterjurkje feestdagen kerst
glitterjurkje feestdagen kerst
glitterjurkje feestdagen kerst

Power suits

Vind jij het helemaal niets om de hele avond in een panty te lopen of in een kort jurkje? Dan kun je natuurlijk ook altijd gaan voor een pak. Een pak is namelijk zeker wel net zo feestelijk als een jurk. Combineer een mooie pantalon met een chique blouse en doe er een wijde of strakke blazer op. Zo heb je een prachtige outfit. Ook deze outfit kun je nog afmaken met sieraden of een tas. Je kunt hier een beetje in experimenteren maar er komt vast wat tofs uit.

power suit feestdagen kerst
power suit feestdagen kerst

Kleuren

Je kunt natuurlijk veel kleuren aandoen tijdens kerst. Met elke kleur kun je wel een leuk outfitje bedenken. Maar als we aan kerstkleuren denken, dan is dat toch wel groen en rood. En dan geen fel rood of fel groen maar de wat donkere tinten. Denk aan bordeaux rood of donkergroen. Felle kleuren zijn natuurlijk ook mooi en kun je leuk combineren, maar de donkere tinten zijn nu meer de trend. Je kunt gaan voor een prachtige bordeaux rode jurk. Maak deze outfit, net als bij de andere outfits, weer af met leuke accessoires. Een groene satijnen rok kan ook erg mooi zijn als je er een leuke top bij combineert. Je kunt natuurlijk ook gewoon altijd voor simpel zwart gaan. Een prachtige zwarte jurk of een chic zwart pak kun je dan leuk afmaken met gouden accessoires.

kerstjurkjes feestdagen
kerstjurkjes feestdagen
kerstjurkjes feestdagen

Accessoires

Accessoires is echt de kers op de taart als het gaat om een kerstoutfit. Ben je namelijk niet zo van de overdressed kleding kun je het toch wat leuker maken met leuke sieraden. Je kunt gaan voor gouden sieraden. Zo maak je je outfit wat chiquer. Zilveren sieraden kunnen net zo mooi zijn en je outfit ook helemaal afmaken. Ook kun je bij je outfit een leuke tas dragen. Het ziet er vaak chic uit maar het is natuurlijk ook erg handig. Wil jij wat extra lippenstift meenemen en je hebt geen zakken? Dan doe je die gewoon lekker in je tas.

Blazers

Een outfit hoef je niet per se af te maken met sieraden of met een tas. Je kunt een outfit vaak al leuk maken met een nette blazer. Zo kun je een beetje spelen met verschillende kledingstijlen. Blazers maken een outfit wat stoerder. Als je dit op een schattig jurkje draagt, ziet het er super gaaf uit! Je ziet blazers ook steeds vaker. Bij Berden hebben we ruime keuze aan verschillende blazers. Het fijne is dat een blazer bijna op elke outfit leuk is. Ook maak je van een simpele outfit opeens een nette of chique outfit. Voor welk kleur blazer ga jij?

blazer feestdagen kerst
blazer feestdagen kerst

Schoenen

Bij een jurkje zou je zeggen dat hakken toch wel het mooist is. Ben je nou niet zo van de hakken, kun je ook gewoon leuke boots aan doen. Het maakt de outfit wat stoerder. Onder een pak kan eigenlijk van alles. Boots, hakken, sneakers. Combineer de schoenen naar jouw eigen smaak!

Kersttrui

Een kersttrui wordt altijd als een grapje gezien maar hoe fijn is het om met zo’n heerlijk warme trui uit te buiken op de bank na het kerstdiner? Ook bij Berden zijn de truien tijdens de winterdagen weer een trend.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer