Summer Chic jurk ideeën voor deze zomer

by Berden Fashion

Een uitnodiging ontvangen met als dresscode ‘summer chic’? Super leuk natuurlijk! Summer Chic is de perfecte dresscode voor de zomerse dagen, maar wat houdt deze dresscode precies in? Een dresscode opvolgen kan vaak lastig zijn. Je wilt uiteraard opvallen met een mooie jurk, maar tegelijkertijd niet de dresscode verbreken. Geen zorgen, in deze blog vertellen we jou precies wat Summer Chic inhoudt en geven we jou gelijk wat inspiratie voor deze zomer. Lees dus snel verder!

Kleuren

De naam zegt het al: ‘zomers-chic’. Het is een dresscode die je vooral in de zomer terug ziet komen bij uitnodigingen voor bijvoorbeeld zomerse feesten of bruiloften. De zomer staat vol in het teken van frisse en vrolijke kleuren en dat is precies waar deze dresscode ook om draait. Jij zult met name opvallen in felle kleuren zoals geel, rood en felroze. Deze tinten zijn op vele manieren te combineren. Ben jij geen fan van felle kleuren? Geen zorgen, want pasteltinten zijn ook ongelofelijk populair bij Summer Chic. Vooral wanneer je voor een casual look wilt gaan is een pastelkleur de perfecte keuze. Het is met name de bedoeling bij deze dresscode om de outfit fris en luchtig te houden. Donkere kleuren zoals zwart en donkerblauw is dus een absolute no go. 

summer chic jurk zomer
summer chic jurk zomer
summer chic jurk zomer

Printjes & stoffen

Summer Chic staat in het teken van fleurig en luchtig. Er is niets zo fleurig als een jurk met een vrolijke print. Denk bijvoorbeeld aan een leuke bloemenprint, dierenprint of een streepje. Zolang het subtiel is, zit je altijd goed. Naast het feit dat de zomer in het teken staat van frisse kleuren, is het op sommige dagen ook ontzettend warm. Kies daarom voor een luchtige stof en draag vooral geen te strakke kleding. Stoffen zoals linnen en katoen worden zeker aangeraden. Ook zijn jurken met een zwierige rok erg leuk voor een Summer Chic outfit. Denk bijvoorbeeld aan een maxi-jurk met een wijdere rok of een leuke cocktailjurk. 

summer chic jurk zomer printjes stoffen
summer chic jurk zomer printjes stoffen
summer chic jurk zomer printjes stoffen

Schoenen & accessoires

Nu je een idee hebt van de ideale jurk, is het tijd om de outfit af te maken. Voor schoenen is het belangrijk om te weten wat de locatie van het feest is. Ga jij bijvoorbeeld naar een strand bruiloft of een tuinfeest op ongelijk gras? Kies dan voor een platte zool zoals een mooi open sandaaltje of een ballerina. Mocht de locatie wel geschikt zijn voor een hak, ga dan voor een leuke hak die aansluit op de kleur van jouw jurk. Een voorbeeld hiervan is een licht roze hak met een felroze jurk. Op deze manier creëer je een mooi geheel. Accessoires zoals sieraden zijn ook altijd een leuke toevoeging aan een mooie jurk. Bij Summer Chic raden wij aan om voor een minimalistische sieraad te gaan. Accessoires mogen een toevoeging zijn, maar geen eyecatcher bij deze dresscode. Neem ook geen praktische, grote handtas mee, maar ga in plaats daarvan voor een kleinere clutch.

summer chic jurk zomer accessoires
summer chic jurk zomer accessoires
summer chic jurk zomer accessoires

Zorg er vooral voor dat je een jurk uitkiest waar jij je comfortabel in voelt. Nu jij genoeg inspiratie op hebt kunnen doen is het enkel een kwestie van wachten op het mooie weer!

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer