Wat draagt een mannelijke getuige op een bruiloft?

by Berden Fashion

Ben je gevraagd om getuige te zijn op een bruiloft? Dat is absoluut een hele eer! De rol van getuige wordt namelijk aan jou toevertrouwd. Misschien weet je momenteel nog helemaal niet wat de taken van een getuige zijn. Maar geen zorgen, dat komt natuurlijk helemaal goed! Nog veel belangrijker is wat je gaat dragen als getuige op een bruiloft. Als getuige wil je natuurlijk feestelijk, maar toch stijlvol voor de dag komen. Berden helpt je hier graag bij. We kunnen je absoluut het volgende beloven; in deze blog vind je super chique en stijlvolle inspiraties als getuige. 

Afstemmen van kleuren

Als getuige stem je jouw outfit af op op degene die je deze rol toevertrouwd heeft. Het is van tevoren belangrijk om te overleggen wat de wensen van de bruidegom zijn. Het kan zomaar zijn dat de bruidegom voor een blauwe of grijze kleur wil gaan. In dit geval kan het dan stijlvol zijn om juist voor een subtielere tint van dezelfde kleur te kiezen. 

Draagt de bruidegom bijvoorbeeld een uitgesproken kleur? Dan is het ook leuk om dezelfde kleur stropdas te dragen. Je zult gedurende de bruiloft namelijk vaak samen gezien worden. Door dezelfde kleur te dragen geef je een knipoog en sluit je echt bij de bruidegom aan!

mannelijke getuige bruiloft
mannelijke getuige bruiloft
mannelijke getuige bruiloft

Jouw eigen look

Wanneer je geen duidelijke instructies van de bruidegom hebt gekregen en je jouw eigen draai aan het kostuum en accessoires mag geven, zorgt dit al snel voor een heel erg breed scala aan opties. Je kan het natuurlijk super leuk vinden om te combineren met verschillende looks, of juist heel erg lastig. Met de kleuren grijs, blauw en groen zit je in ieder geval altijd goed. Als je vrij bent om jouw eigen kleuren te bepalen, dan is pastel zeer stijlvol. De lichte tinten van pastel zijn super geschikt voor een lente- of zomer bruiloft. 


Wanneer je jouw perfecte pak hebt gevonden, is het tijd om verder te kijken naar de rest van je outfit als getuige. Hiervoor geldt altijd een zeer belangrijke regel: combineer een rustige kleur met een uitgesproken kleur en andersom. Heb je bijvoorbeeld een rustige kleur pak, dan kun je dit combineren met een uitgesproken stropdas. Naast stropdassen kun je jouw rustige outfit ook afmaken met gekleurde sokken! Het is hierbij wel belangrijk dat je maar één opvallend item draagt.

mannelijke getuige bruiloft
mannelijke getuige bruiloft
mannelijke getuige bruiloft

Accessoires 

Tot slot zijn accessoires absoluut onmisbaar voor een te gekke outfit. Een gaaf horloge, bretels, manchetknopen of gilet maken jouw outfit helemaal af. Mannen hebben over het algemeen niet zoveel te kiezen als het gaat om accessoires. Het is daarom dat je met een horloge, bretel of gilet een statement maakt. Het zegt namelijk veel over jou als persoon. Het geeft anderen meer duidelijkheid over je karakter, uitstraling en smaak. 

Nu je op de hoogte bent wat je als mannelijke getuige op een bruiloft kunt dragen, hebben we maar een ding te zeggen: Laat die bruiloft maar komen! Je bent er klaar voor.

mannelijke getuige bruiloft
mannelijke getuige bruiloft
mannelijke getuige bruiloft

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer