Dit zijn de populairste kledingstijlen voor mannen

by Berden Fashion

Ze zeggen dit uiteraard niet zomaar: Kleren maken de man! Trends komen en gaan, maar een echt stijlvolle outfit verdwijnt nooit, dat is en blijft namelijk tijdloos. De ene dag draag je een chic overhemd met een nette chino, de volgende dag draag je een stoere hoodie met spijkerbroek en sneakers. Eén ding is zeker: het belangrijkste is dat je jouw kleding met zelfvertrouwen draagt! Heb je als man inspiratie nodig? Geen zorgen: in deze blog zie je wat de populairste mannen kleding stijlen zijn!

De classy kledingstijl

De classy kledingstijl! Wat voorheen vaak werd gedragen op bijzonderheden zoals bruiloften, feestjes of natuurlijk het kantoor, is voor veel mannen een alledaagse outfit geworden. Met een classy kledingstijl op het terras zitten? Ja! Dat vinden we bij Berden maar al te gaaf. 

Met een classy kledingstijl kun je gemakkelijk combineren. Je kunt er in principe alle kanten mee op. Draag je voornamelijk een chiq en gladgestreken overhemd in combinatie met een blazer en pantalon? Dan past de classy kledingstijl helemaal bij jou!

De blazer is misschien wel het meest iconische chique kledingstuk binnen de herenmode. Een stijlvolle blazer tilt jouw outfit naar een nog hoger niveau. Het is hierbij wel belangrijk dat je de blazer gemakkelijk kan combineren met de rest van jouw outfit zodat het stijlvol blijft.

Past de classy stijl bij jou? Bekijk dan snel onderstaande items.

Casual 

Casual wordt een beetje gezien als een losse en relaxte manier van kleden. Het is namelijk erg comfortabel. Met casual kleding kun je gemakkelijk jouw eigen smaak uiten. Er zijn simpelweg geen regels. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de gelegenheid waar je op af gaat. Wanneer jouw baan een casual dresscode heeft, kun je bijvoorbeeld chino’s en linnen broeken dragen. Wanneer je uitgaat draag je bijvoorbeeld een polo of net shirt in combinatie met een vest, jeans en sneakers. 

Weet je nog niet precies wat je nodig hebt? Geen probleem! Bekijk hieronder populaire casual items.

Streetwear

Streetwear is niet alleen een kledingstijl, maar een manier van leven! Zo zien liefhebbers het echt. Streetwear bestaat uit casual, maar toch comfortabele kleding. Streetwear is ontstaan bij skateboarders en surfers in Californië in de jaren ‘70. Sindsdien is het uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. 

Onder streetwear vallen onder andere gave (oversized) T-shirts en hoodies gecombineerd met cargo pants, sneakers en caps. Degenen die van streetwear houden dragen ook vaak oversized T-shirts onder een hoodie. In het voorjaar combineren liefhebbers bijvoorbeeld een T-shirt met een bodywarmer erop.

Bij streetwear is een ding zeker: Beroemdheden en mode iconen over de hele wereld dragen streetwear-merken. Heb je inspiratie voor de gaafste streetwear nodig? Bekijk dan deze onmisbare items!

Sportief

Iedereen is het er wel mee eens dat het vroeger eigenlijk not done was om om jezelf buiten de fitness in je sportkleren te vertonen, dit is nu toch wel echt flink veranderd. Een sportieve outfit is zelfs ideaal! Het is super fashionable en een erg comfortabele kledingstijl.

Sportief en stijlvol, dat wordt gezien als een win-win situatie. Door het zodanig te stijlen kun je het dragen naar je werk of een restaurant. Je hoeft een sportieve outfit dus echt niet meer te beperken tot de fitness of je hobby. 

Draag je liever een wat nettere kleding stijl? Ook dat is geen probleem! Het is namelijk erg gaaf  om nette items met sportieve items te combineren waardoor je toch gebruikt maakt van verschillende kledingstijlen.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer