Jurk ideeën voor kleinere vrouwen

by Berden Fashion

Klein maar fijn is toch wat ze zeggen? Deze uitspraak is zeker waar, maar wanneer het op jurkjes aankomt, kan het hebben van een korter lichaam soms toch niet zo fijn zijn. Laten we voorop stellen dat iedereen vrij mag zijn in wat zij wil dragen. Nu kan het uiteraard zijn dat je soms wenst om iets langer te zijn. Helaas kunnen wij die paar centimeter er niet bij toveren, maar we kunnen wél meehelpen met de illusie voor een langer lichaam. Ben jij benieuwd naar welke jurken jou fantastisch zullen staan als kleinere vrouw? Lees dan snel verder want in deze blog benoemen wij alle do’s en dont’s voor als je wat korter bent!

Boven de knie

Een van de tips die jij waarschijnlijk al wel hebt gehoord, is het dragen van korte of midi jurk. Deze jurken komen (net iets) boven de knie waardoor je benen langer zullen lijken. Je toont op deze manier namelijk het maximale van je benen. Deze jurken zijn ook erg mooi met een plooien erin zoals de welbekende plissé jurken. Dit maakt je optisch langer omdat dit voor verticale lijnen zorgt.

jurk ideeën kleinere vrouwen boven de knie
jurk ideeën kleinere vrouwen boven de knie
jurk ideeën kleinere vrouwen boven de knie

Liever wel een lange jurk?

Korte jurken staan ontzettend mooi bij korte vrouwen. Mocht je toch meer fan zijn van de lange maxi-jurken? Hou je dan zeker niet tegen. Een maxi-jurk zorgt namelijk ook voor een mooie, lange en verticale lijn wat je ook zeker langer kan laten lijken. Het is hierbij wel belangrijk dat de taille op de juiste hoogte valt. Zorg voor een hoge-taille jurk waardoor je benen langer zullen lijken. Ook raden wij aan om te kiezen voor effen kleuren. Dit oogt het rustigst en dus ook het langst. Ben jij nou ontzettend fan van een leuke print? Ga dan voor een wat kleinere print. Door het kiezen van grote prints zul je kleiner lijken. Wat betreft prints, kun je ook kiezen voor een verticale streep. Horizontale strepen zijn een absolute no-go. Dit zal de focus doen leggen op de breedte en niet de lengte.

TIP: De maxi jurken kunnen soms wat te lang zijn voor sommige vrouwen. Uiteraard kun je deze korter laten maken, maar wij hebben een andere tip voor jou: kijk bij de 7/8e lengte jurken. Deze lengte is net iets korter dan de maxi jurk waardoor dit perfect is voor kleinere vrouwen.

jurk ideeën kleinere vrouwen lange jurk
jurk ideeën kleinere vrouwen lange jurk
jurk ideeën kleinere vrouwen lange jurk

Schoenen & accessoires

Niet geheel onbelangrijk zijn de schoenen en accessoires die je draagt bij je jurk. De schoenen die je het beste kunt dragen als kleine vrouw is erg voor de hand liggend: hakken. Het is wel belangrijk dat de hakken goed zitten en comfortabel zijn. Geloof ons, hakken die niet lekker zitten, zul je zelden tot niet aantrekken.

Wat betreft accessoires zullen we zeggen ‘less is more’. Vermijd grote items zoals schoudertassen en dikke riemen. Ga voor een subtielere look door kleine tasjes bij je outfit te stijlen. Bijvoorbeeld clutches of handtasjes zijn heel leuk. Ook dit zorgt voor een langere illusie. Ook zullen dunne riempjes mooi staan bij je jurk. Doordat je een brede riem draagt, neem je een deel van je lichaam ‘weg’. Het dragen van dunne riempjes bij een jurk kan heel leuk zijn. Door de riem wat hoger op de taille te dragen, zullen je benen ook een stukje langer lijken.

jurk ideeën kleinere vrouwen
jurk ideeën kleinere vrouwen
jurk ideeën kleinere vrouwen

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer