Welk type BH past bij mij?

by Berden Fashion

Geen enkel lichaam is hetzelfde. Dat geldt dus ook voor je borsten. Het vinden van de juiste BH is niet alleen afhankelijk van de maat, ook de pasvorm heeft veel invloed op het draagcomfort en hoe jouw borsten eruit zien wanneer je jouw kleren aan hebt. In deze blog hebben we een aantal borsttypes en de best passende BH modellen voor je op een rijtje gezet.

Groot

Heb je grote borsten? Dan is het van belang dat je een BH kiest die voldoende ondersteuning geeft. Grotere borsten betekent automatisch dat ze ook wat zwaarder zijn. Daarom kunnen ze alle mogelijke hulp gebruiken. BH’s met een beugel zijn dan een goede keuze. Daarnaast zijn brede schouderbandjes belangrijk. Brede bandjes geven extra ondersteuning en zijn extra comfortabel, omdat ze niet zo hard in je schouders drukken.
Heb jij grote borsten? Dan zijn de volgende BH’s een goede keuze voor jou.

 • Beugel BH
  Of je nu voorkeur hebt voor een BH met voorgevormde cups of zonder; Zorg dat jouw BH een beugel heeft. Een beugel geeft extra ondersteuning en lift je borsten.Dit draagt op lang termijn bij aan het voorkomen van rug- en schouderklachten.
 • Full cup
  Een BH met volle cups bedekken je borsten compleet. Dit is comfortabel omdat alles netjes in de cup zit. Maar daarnaast voorkomt het ook dat je borsten over de cups heeft komen wat een soort van dubbele borsten creëert.
 • Minimizer Een minimizer is ideaal als jij je borsten een cupmaat kleiner wil laten lijken. Deze BH zorgt ervoor dat je borsten iets meer richting je armen vallen in plaats  van naar voren. Hierdoor krijg je de illusie dat het er wat kleiner uit ziet. Dit kan erg fijn zijn bij het dragen van bijvoorbeeld een blouse, zodat de knoopjes niet meer open staan. Daarnaast biedt een minimizer ook geweldige ondersteuning.
bh
bh
bh

Klein

Heb je kleine borsten? dan heb je een wat ruimere keuzen aan soorten BH’s omdat je minder rekening hoeft te houden met de ondersteuning die de BH geeft. Je hoeft dan voornamelijk alleen maar te kijken naar wat de BH voor jouw look doet.

 • Voorgevormde BH
  Een voorgevormde BH kan jouw borsten wat meer volume en een mooie ronde vorm geven. Dit kan ervoor zorgen dat je borsten mooi geaccentueerd worden in een strak T-shirt of topje. Een beugel heb je niet per sé nodig, want de ondersteuning heb je waarschijnlijk niet nodig.
 • Push-up BH
  Als je naast wat extra volume ook een mooie decolleté wil, dan is een push-up BH de perfecte keuze. Een push-up BH heeft naast mousse cups nog een extra vulling onderin the cup die je borsten een lift geeft en een mooie decolleté geeft.
 • Bralette
  Als je geen behoefte hebt aan extra volume of een push-up effect, kun je ook gaan voor een mooie, sierlijke BH. Een bralette is een BH die gezien mag worden. Deze kan in de zomer gewoon als een top gedragen worden of in combinatie met bijvoorbeeld een top met open rug of semi-transparante details Een bralette is verkrijgbaar met of zonder voorgevormde cups, soms ook met een beugel, dus je kiest hier vooral voor wat jij het meest comfortabel vindt. 
bh
bh
bralette

Stevig

Wanneer je stevige borsten hebt, kun je bijna elk model BH dragen die jij wilt. Bij stevige borsten heb je vaak altijd volume bovenaan en is een push-up BH in principe niet eens nodig. Goede ondersteuning is alsnog wel belangrijk.

 • Balconette BH
  Een balconette BH is een echte aanrader omdat jouw volle borsten erg mooi in de cup zullen vallen. Een balconette is bovenaan bij de cups wat meer recht uitgesneden. Dit zorgt voor een mooi subtiel liftend effect.
 • Plunge BH
  Een plunge BH is diep uitgesneden. In combinatie met de aansluitende beugels worden de borsten zachtjes tegen elkaar gedrukt wat zorgt voor een verleidelijke decolleté. Jouw borsten worden op een mooie manier geaccentueerd, terwijl het tegelijkertijd ook goede ondersteuning geeft. Deze BH is perfect om te dragen onder diep uitgesneden tops en jurkjes met een lage halslijn.
bh
bh


Minder stevig

Het kan gebeuren dat je wat minder stevige borsten hebt. Dit is vaak het geval bij vrouwen die een zwangerschap achter de rug hebben of veel gewicht zijn kwijtgeraakt. Je bent dan wat volume kwijt, maar dat is helemaal niet erg. Het is ten eerste belangrijk om een BH te dragen die voldoende ondersteuning biedt.

 • Push-up BH
  Een push-up BH is een goede keuze om je borsten zowel ondersteuning te geven als een mooie liftend effect. De voorgevormde cups en de vulling onderin de cups zorgen voor volume en een prachtige decolleté.
 • Hartvormige BH
  De naam van deze BH zegt het eigenlijk al. Een hartvormige BH heeft voorgevormde cups en een hartvormige afwerking langs de bovenste rand. Deze BH lift je borsten zonder extra te pushen. Daarnaast zorgt de hartvormige belijning voor een mooie ronde vorm en een elegante en verleidelijke decolleté.
bh
bh

Ongelijk


Het is een feit: bij geen enkele vrouw zijn de borsten gelijk. Wij hebben allemaal borsten die een beetje afwijking in formaat. Maar bij de één valt het wat meer op dan bij de ander. Als het voor jou opvallend is, wil je dat zo min mogelijk geaccentueerd hebben.

 • Voorgevormde BH
  Een voorgevormde BH behoudt zijn vorm en zorgt ervoor dat jouw borsten precies even groot eruit zien. Zorg bij de aanschaf van de BH ervoor dat de borst die wat groter valt, precies goed past om een dubbel borst effect te voorkomen. Het is niet erg dat de cup voor je andere borst wat ruimer zit, dat valt namelijk totaal niet op.
bh
bh
bh

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer