Zo krijg je zweetgeur uit je kleding

by Berden Fashion

Na het wassen van je kleding ga je er natuurlijk van uit dat alles weer schoon en fris ruikt. Meestal is dat ook zo, maar soms merk je dat bepaalde kledingstukken toch nog naar zweet ruiken. Erg vervelend! Gelukkig kun je hier iets tegen doen en daarom geven we je tips om voorgoed hier mee af te rekenen.

Transpireren is normaal, het gebeurt bij iedereen. Dit betekent niet dat je meteen naar zweet zal ruiken. Zweet ruikt namelijk pas als het oud is. Ofwel: als je een t-shirt of trui hebt gedragen en te lang laat liggen kunnen er bepaalde melkzuurbacteriën gaan ontstaan. Hierdoor ontstaat er een onaangename geur. De belangrijkste tip is dus: was je kleding zo tijdig mogelijk. Heb je een kledingstuk toch de volgende dag nodig en wil je van de zweetlucht af? Dan zijn de volgende tips perfect.

Azijn

Azijn is de perfecte tip. Is de geur vooral bij de oksels ruikbaar? Dan kun je ervoor kiezen om deze nat te spuiten met een plantenspuit gevuld met azijn. Laat dit vervolgens een nacht intrekken. Wil je toch liever het gehele kledingstuk aanpakken? Vul dan een emmer met water en voeg daar een flinke scheut azijn aan toe. Een nacht laten weken. Was het item vervolgens op een normaal wasprogramma in de wasmachine.

Soda

Met soda kun je bijna alles. Zo ook een vervelende zweetgeur behandelen! Laat je kleding ongeveer een uur weken in sodawater en stop het daarna in de wasmachine. Heb je gekleurde kleding of bepaalde items van wol en zijde? Let dan op! Witte was kun je best een nacht laten weken, maar bij bonte kleding mag dit niet te lang. Zorg er dan ook altijd voor dat gekleurde kleding niet te lang in de emmer blijft liggen en ga bij zijde of wollen items voor één van de andere tips. 

Stomen

Heb je toevallig een stoomapparaat? Dan kun je deze perfect gebruiken om de geur te laten verdwijnen. Tegenwoordig zijn er ook handige handstoomapparten! Daarnaast kun je hetzelfde effect creëren om heet te douchen en het kledingstuk in de badkamer op te hangen. De stoom van het water zal zijn werk doen! Ook met een heet strijkijzer kun je het probleem aanpakken.

Dettol

Tot slot is dettol ook een manier om nare geurtjes in je kleding tegen te gaan. Neem een emmer en vul ⅔ met water en ⅓ met dettol. Laat je kleding maximaal een paar uurtjes weken en was het vervolgens in de wasmachine. Je kunt er ook voor kiezen om een wasbol te vullen met een klein laagje dettol en wat water. Stop vervolgens je ruikende kleding in de wasmachine en voeg nog wat wasmiddel toe. Zo kun je jouw kleding weer onbezorgd dragen! Daarnaast is dettol ook dé oplossing tegen gele vlekken. Win-win dus!

Daarnaast is het altijd belangrijk om een goede deodorant te gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een anti-perspirant deodorant zal je minder zweten. Het zorgt ervoor dat de zweetproductie minder wordt en de zweetklieren vernauwen.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer