Welke kleding draagt de vader van de bruid of bruidegom?

by Berden Fashion

Wanneer je de vader van de bruid of bruidegom bent heerst er natuurlijk een heel trots gevoel en dat is logisch! Naarmate de bruiloft steeds dichterbij komt wordt het tijd dat je gaat beslissen welke outfit je nou gaat dragen en dat is soms best lastig. 

Voor bruidsmoeders zijn er bijvoorbeeld veel regels omtrent de kleding, maar voor een vader is dit toch wel even anders. Moet de kleding bijvoorbeeld matchen met die van de bruid, bruidegom, bruidsjonkers en getuigen, of is dit helemaal geen vereiste? Geen zorgen! Je vind het allemaal in deze blog.

Locatie en thema

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen wat je nou als vader van de bruid of bruidegom moet gaan dragen. Heb je momenteel geen idee waar je moet beginnen bij het uitzoeken van een outfit? Dan adviseren we om naar de locatie en het thema te kijken. Voor een bruiloft op een strand gelden bijvoorbeeld andere dresscodes dan bruiloften in een kerk of klooster. Het is heel belangrijk dat je niet uit de toom valt en het pak bij de setting aansluit.

Eenheid

Voor de bruiloft is het sowieso van groot belang om de kleding af te stemmen met het bruidspaar. Voor sommige bruidsparen is het belangrijk om eenheid te creëren. Foto’s die gedurende de bruiloft gemaakt worden, zullen blijven bestaan. Het is als vader niet de bedoeling dat je exact hetzelfde draagt als de bruidegom, verre van zelfs. Het is wel chic om naar de kleur van de pakken te kijken. Gaat de bruidegom bijvoorbeeld voor een groene kleur, dan is het geschikt om een lichtere tint groen te kiezen, waardoor de bruidegom toch in de spotlight blijft staan. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de jurk van de bruid. Houd het bescheiden, als vader is het niet de bedoeling dat je alle aandacht trekt. 

Misschien wil je als vader helemaal niet je kleding matchen met dat van de bruid en bruidegom. Dat is natuurlijk ook helemaal geen vereiste. Je kunt natuurlijk ook altijd nog even overwegen om accessoires te matchen. Heel erg leuk om mee te matchen zijn bijvoorbeeld sokken. Zo kun je toch het pak dragen wat je graag wil en met een detail eenheid hebben met de bruid of bruidegom. Een win-win situatie! Hetzelfde kan natuurlijk met een pochet, stropdas of strik

kleding vader bruid en bruidegom accessoires
kleding vader bruid en bruidegom accessoires
kleding vader bruid en bruidegom accessoires

Combineren

Kleuren combineren? Ja, leuk zelfs! Wees niet bang want dit kan heel gaaf zijn. In de lente of zomer kun je bijvoorbeeld een beige pak combineren met een pastel kleur stropdas. Zoals reeds verteld, is het wel belangrijk dat je ook niet te veel de aandacht gaat trekken. Houd daarom in dit geval lichtere tinten dan de bruid of bruidegom aan.

kleding vader bruid en bruidegom pakken
kleding vader bruid en bruidegom pakken
kleding vader bruid en bruidegom pakken

Geen pak?

Het belangrijkste van allemaal is dat je je als vader comfortabel voelt met wat je draagt. Wanneer je je simpelweg totaal niet gemakkelijk voelt bij een pak, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een chino. Het is ook zeer stijlvol om een chique polo te dragen!

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer