Zo kun je een donkerblauw overhemd combineren

by Berden Fashion

De kleur donkerblauw staat over het algemeen bekend als een kleur die rust, evenwicht en betrouwbaarheid uitstraalt. Dat maakt het een goede kleur voor meerdere gelegenheden. Heb je een belangrijke meeting op werk? Een sollicitatiegesprek? Een feestje? Met name donkerblauw past hier perfect bij. Daarom is het zeker een kleur die niet in je kledingkast mag ontbreken. Vooral een donkerblauw overhemd kan zorgen voor veel variatie in jouw dagelijkse looks. De kleur heeft zijn compleet eigen uitstraling en daarom lijkt het af en toe misschien wat lastig om er een complete outfit mee samen te stellen. Maar dat valt gelukkig wel mee. Je kunt verrassend veel kanten op met een donkerblauw overhemd. Zowel een casual als een business look. Weet je nog niet helemaal hoe je dit het beste kunt dragen? In deze blog helpen we jou op weg met het vinden van een combinatie die past bij jou en de gelegenheid waar jij je voor gaat kleden.

Wanneer draag je een donkerblauw overhemd?

Zoals hierboven al benoemd werd is donkerblauw een rustige kleur. Het straalt rust uit en is zeer veelzijdig. In combinatie met een overhemd oogt het wel al heel snel degelijk. Zeker de hele donkerblauwe tinten. Er is natuurlijk niet slechts één soort donkerblauw. Onder donkerblauw vind je altijd verschillende tinten en stuk voor stuk zijn ze allemaal anders. Dat is een belangrijk punt om op te letten bij het uitzoeken van de juiste outfit. De hele donkerblauwe tinten, die in sommige gevallen soms bijna zwart lijken, zijn geschikt voor nette gelegenheden zoals een bruiloft of naar je werk. De wat lichtere tinten donkerblauw zijn al snel geschikt voor wat meer casual gelegenheden.

donkerblauw overhemd
donkerblauw overhemd
donkerblauw overhemd

Naar werk

Als je netjes voor de dag wil komen op kantoor dan is een donkerblauw overhemd een perfecte basis. Met een grijze pantalon en een colbert ben jij klaar voor die belangrijke meeting en die promotie!  Natuurlijk is een chino ook een goede combinatie voor een kantoor proof look. Chino’s komen in verschillende kleuren en veel gaan samen met donkerblauw. Of je nu kiest voor bruin, beige of grijs, deze matchen allemaal. Wist je dat je zelfs donkerblauw op donkerblauw kunt combineren? Het is dan goed om ervoor te zorgen dat jouw overhemd en broek ieder een net wat andere tint hebben. Ook zeker niet onbelangrijk: voor een werkoutfit staat een overhemd met slim fit het beste.

chino donkerblauw overhemd combineren
chino donkerblauw overhemd combineren
chino donkerblauw overhemd combineren

Feestelijke gelegenheden

Voor feestelijke gelegenheden werkt een donkerblauw overhemd in combinatie met een chino altijd perfect. Het is een feestje, je mag zeker spelen met de wat meer opvallende kleuren als je dat aandurft. Als de feestelijke gelegenheid niet vraagt om hele nette kleding, dan is het ook leuk om jouw nette overhemd te combineren met bijvoorbeeld een cargobroek. Dit voegt een speels en casual detail toe aan je totale look zonder dat het té casual wordt. De pasvorm van je overhemd mag ook wat meer casual zijn.

Casual look

Een donkerblauw overhemd voor elke dag. Het kan! Een combinatie waar je misschien niet meteen aan denkt met deze kleur is een jeans. Maar met de verschillende stijlen die we tegenwoordig beschikbaar hebben, kan dit gemakkelijk. Een lichtblauw gekleurde jeans met washed look staat heel goed in combinatie met een overhemd in een donkere tint. Voeg nog een mooie riem toe en je bent klaar voor een dagje de stad in, een etentje met vrienden of gewoon een dagje thuis op de bank. Je kunt je overhemd natuurlijk ook gewoon over je broek heen laten hangen. Jouw overhemd moet natuurlijk wel geschikt zijn om zo gedragen te worden. Veel nettere overhemden zijn langer zodat ze goed in je broek blijven zitten. Deze staan niet zo mooi als je ze over je broek laat hangen. Kijk of je een wat korter model kan vinden. Deze vallen net over de tailleband van je broek heen en creëert daarmee een stijlvolle maar simpele alledaagse look.

jeans donkerblauw overhemd combineren
jeans donkerblauw overhemd combineren
jeans donkerblauw overhemd combineren

Combineren met zwart?

Over het algemeen wordt er altijd gezegd dat je zwart niet moet combineren met donkerblauw. Zowel zwart en blauw zijn beide donkere, neutrale kleuren. Deze combinatie wordt altijd bestempeld als not done. Het ziet er inderdaad niet altijd even mooi uit. Maar dat betekent niet dat het er nooit goed uitziet. Als je de juiste tint donkerblauw pakt, kun je dit combineren tot een look die zowel chic, klassiek en ontzettend stijlvol is. Bij het kiezen van een zwarte broek is het soort broek ook heel erg belangrijk. Een zwarte pantalon creëert een chique look die perfect is voor bijvoorbeeld naar een bruiloft. Maar het is ook zeer geschikt voor naar kantoor.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer