10x outfit ideeën met een blazer

by Berden Fashion

Als je denkt aan een blazer denk je waarschijnlijk meteen aan een net jasje voor het samenstellen van een formele outfit. Maar niks is minder waar. Eigenlijk is een blazer het meest veelzijdige item dat je in de kledingkast kunt hebben hangen. Je kunt er alle kanten mee op. Dit is te danken aan de ruime keuze aan verschillende modellen, pasvormen en kleuren die je tegenwoordig overal tegenkomt. Ben je benieuwd wat voor geweldige outfits je allemaal kunt samenstellen met een blazer? In deze blog vind je 10 inspirerende outfit ideeën!

1. Business look

Een echte klassieker: Strak in het pak. Een pantalon met blouse en natuurlijk de matchende blazer. Dat is de meest bekende look die we kennen. Is het saai? Absoluut niet! Het vrouwen pak is helemaal hot! Dress to impress voor een sollicitatiegesprek of voor die ene belangrijke presentatie op je werk. Stijl de outfit af met jouw favoriete schoenen, zowel een paar sneakers of stijlvolle hakken gaan hier prima bij. De juiste accessoires zorgen voor een speels randje.

blazer combineren
Businesslook blazer
Business look met blazer

2. Casual met jeans

Heb je even geen zin om lang na te denken over je outfit, maar wil je toch representatief de deur uit? Dan is een blazer dé oplossing. Op een jeans en T-shirt staat een blazer perfect. Je outfit is casual voor een gezellig dagje shoppen, maar ook helemaal prima voor naar je werk. Zonder enige moeite ben jij klaar voor de dag!

blazer
blazer
blazer

3. Op een jurk

Een blazer in combinatie met een jurk: er is geen betere match! Of je nu kiest voor een maxi-jurk of een cocktailjurkje; een blazer past altijd. Het voegt net dat beetje extra extra toe aan je outfit. Het is stijlvol voor naar een feestje, naar je werk of voor als het weer net iets te fris is om in alleen je jurk naar buiten te gaan. Een blazer is in dit geval dus ook een prima jasje om je warm te houden tijdens de koele zomeravonden.

blazer
blazer
blazer

4. Met een riem

Ben je bang dat een blazer de aandacht weghaalt van je figuur? Wanneer een blazer open hangt, kan het makkelijk zorgen voor een recht en vormloos figuur. Maar dat is heel makkelijk op te lossen. Met een riem leg jij moeiteloos het accent op jouw taille en creëer je zo een mooi zandloper figuur.

blazer
blazer
blazer

5. Zomers met een short

Bij een zomerse outfit past een blazer ook gewoon prima. Net zoals de bovengenoemde casual outfit met een jeans kun je hetzelfde ook doen, maar dan met een short. Dit kan een denim short zijn, maar een andere short past er ook goed bij. Er zijn zelfs matchende sets beschikbaar van een blazer met bijbehorende short.

Blazer
blazer met short
blazer met short

6. De blazer als jurk

Draag jouw lange blazer als een jurk! Het is speels, maar tegelijkertijd zie je er ook stijlvol uit. Zeker in combinatie met een paar mooie hakken. Er worden tegenwoordig verschillende blazer jurken verkocht, maar je kunt de look ook heel makkelijk zelf creëren met een normale lange blazer.

blazerjurk
blazer als jurk
blazer als jurk

7. Stijlvol naar een feestje

Een blazer is echt niet alleen meer voor formele gelegenheden. Combineer het met een leuk rokje en een leuke top en je hebt in no time een outfit geschikt voor een party.

blazer

8. In combinatie met lingerie

Het lijkt misschien een gewaagde keuze, maar het is oh, zo stijlvol! Een onderhemdje, een slipdress of een body onder je blazer dragen. Durf jij het? Deze kledingitems zijn vaak gemaakt van gladde, glanzende materialen en beschikken over sierlijke kanten details. Dit voegt iets elegants toe aan je outfit. Een verleidelijk randje waardoor jij zelfvertrouwen uitstraalt. En laten we eerlijk zijn: niemand behalve jij weet dat het lingerie is.

blazer
blazer
blazer

9. Oversized blazer

Je bent waarschijnlijk al bekend met de boyfriend jeans. Je hebt nu ook de boyfriend blazer! Ook bekend als een oversized blazer. Het lijkt net of je de blazer van je vriend uit de kast hebt gepakt. Oversized is ontzettend stijlvol op elke outfit.

blazer
blazer
blazer

10. Ton sur ton

Een klassieke combinatie is de ton-sur-ton combinatie. Elk onderdeel van je outfit is van dezelfde kleur, maar misschien in een net wat andere tint. Opvallen is gegarandeerd, zeker wanneer jij durft te gaan voor heldere tinten.

blazer ton sur ton

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer