Summer chique outfits voor dames

by Berden Fashion

Summer chic is dé dresscode van dit moment en wij zijn fan! Het is een populaire dresscode die je vaak voorbij ziet komen bij zomerse evenementen zoals op een bruiloft. Maar ook bij een 21 diner wordt het thema vaak gekozen. Met de summer chique outfits kun je vele kanten op. Je kunt helemaal uitpakken en gaan experimenteren met verschillende kleuren en printjes. Het kan zijn dat deze dresscode voor jou nog helemaal onbekend is. No worries, of je nu een bruiloft of een ander feest op de planning hebt staan: In deze blog vertellen we je alles over de dresscode summer chic.

Wat is Summer Chique?

Om bij het begin te beginnen: Wat is summer chic nu precies? De naam zegt het al. Het woord summer geeft natuurlijk al aan dat het gaat om een zomerse outfits. Alleen is deze zomerse dresscode voorzien van een chic tintje. Normaal denken we bij summer chic aan lichte kleuren zoals aan wit, beige en pastelkleuren. Maar dit seizoen gaan we los met felle kleurtjes! Van felroze tot aan felgeel, we zien alle kleuren terugkomen. Bij summer chic wordt vaak een lichte stof gedragen zoals linnen of katoen. Benieuwd hoe je het beste summer chic voor de dag kunt komen? Wij geven je tips voor de perfecte summer chique outfit en we zetten verschillende setjes voor jou op een rij. 

Styling Tips: Do’s en Don’ts bij summer chic

Allereerst is het belangrijk om te weten wat leuk is om te dragen en wat een absolute no-go is op het gebied van deze dresscode. Sommige items kun je het beste vermijden, terwijl andere dingen juist niet mogen ontbreken.

Do’s

  • Probeer de outfit rustig te houden, zo heb je een nette uitstraling. 
  • Kies voor een subtiele print of één opvallende kleur. 
  • Gebruik unieke accessoires om jouw outfit helemaal af te maken.

 Don’ts

  • Een teenslipper is een echte no-go. Draag een mooie sandaal of pump
  • Ga je naar een bruiloft? Vermijd dan de kleur wit, dit draagt alleen de bruid.
  • Zorg ervoor dat je outfit niet casual is, de dresscode heet niet voor niks summer chique.

Summer chique jurken

Jurken zijn en blijven een echte musthave deze zomer. Dit one-pieces item kost niet alleen weinig tijd om te stylen, je ziet er ook nog eens prachtig uit. Of je nu houdt van een lange jurk of een korte variant: het is allemaal mogelijk. Kies de jurk die het beste past bij jouw stijl. Ga bijvoorbeeld voor een jurk met gouden details. Deze kleur straalt helemaal het summer chic gevoel uit. Ben je meer van de prints? Dan is de bloemenprint de juiste keuze voor jou. Stijl de jurk af met een statement tas en een paar mooie schoenen. 

summer chic
jurk
summer chic

Jumpsuit

Niet zo’n fan van jurken? Dan is de jumpsuit een heel goed alternatief. Het pak heeft namelijk het gemak van een broek maar de uitstraling van het pak is uber vrouwelijk. Nog een voordeel: de jumpsuit is ook een one-pieces item, waardoor je ook dit kledingstuk niet verder hoeft te combineren met andere kledingitems. Je hebt de jumpsuit in allerlei verschillende soorten en maten. Voor een chique uitstraling kun je gaan voor een jumpsuit met een strak bovenlijf en wijde broekspijpen. Door te kiezen voor een strak bovenlijf, straalt de outfit klasse en vrouwelijkheid uit. Ga voor een leuke en zomerse kleur, zo is je outfit meteen summer ready! Je kan ook gaan voor een korte variant van de jumpsuit. Bij een felle kleur zijn extra accessoires overbodig, de kleur spreekt al genoeg. Wel kun je kiezen voor een schoen met hak. Een mooie pump zorgt ervoor dat de jumpsuit automatisch een chique uitstraling krijgt. 

jumpsuit

Accessoires

Prachtige hakken of een opvallende tas; je outfit is niet compleet zonder de mooiste accessoires. Met accessoires style je je outfit helemaal af en creëer je met gemak een summer chique outfit. Let wel op, extra accessoires zijn niet altijd nodig. Draag je een drukke print of een felle kleur? Ga dan voor subtiele sieraden zodat je outfit niet te druk wordt. Met gouden sieraden creëer je automatisch een stijlvolle look. Een schattig kettinkje of een fijne armband zijn de perfecte sieraden voor een summer chique uitstraling. Komt het zonnetje tevoorschijn? Voeg dan zomerse accessoires toe zoals een zonnebril of een grote hoed. Deze items zullen een échte eyecatcher zijn voor je outfit. 

accessoires
accessoires
oorbellen

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer