Summer chique outfits voor heren

by Berden Fashion

De dresscode summer chic zie je steeds vaker terugkomen. Het thema zie je vooral voorbij komen op zomerse feesten zoals een bruiloft of strandfeesten. Voor een man betekent deze dresscode dat je zomers en chic voor de dag moet komen. Er zijn tal van mogelijkheden om je volgens de dresscode te kleden. Je bent nog heel vrij in de outfit keuze. In deze blog vertellen we je alles over de dresscode summer chic.

Wat is summer chic?

Summer chic, wat is dat precies? De dresscode staat voor nette en chique look met een vlotte en zomerse twist. Bij deze style wordt de zomerkleding voorzien van een chic tintje. Zo kun je de dresscode vaak herkennen aan de lichte kleuren die gedragen worden. Maar er is ook ruimte voor fleurige kleuren en speelse printjes. Typische summer chique kleding bestaat uit luchtige stoffen zoals linnen en katoen. De dresscode biedt veel ruimte om een eigen invulling te geven. Je kunt er als man zijnde helemaal een eigen twist aan geven. Maar dit kan af en toe erg lastig zijn. Hoe zorg je ervoor dat je er geweldig uitziet?. Wij geven je tips voor de perfecte summer chique outfit en we zetten verschillende setjes op een rij.

Styling Tips: Do’s en don’ts bij summer chic

Do’s

  • Kies voor lichte en zachte kleuren 
  • Draag zomerse accessoires zoals een hoed of zonnebril
  • De kleding mag los vallen over je lichaam, kies voor een relaxed fit of een iets ruimere maat.

Don’ts

  • Draag liever geen zwart, dit geeft geen zomerse uitstraling
  • Een teenslipper is een echte no go
  • Laat de spijkerbroek achterwege, tenzij je deze in een lichte kleur draagt.

Linnen overhemd

Linnen speelt een hele belangrijke rol bij een summer chique outfit voor heren. Een linnen overhemd is al een tijd trendy, maar ook dit jaar kan het item niet ontbreken in je garderobe. Maar pas wel op, het is niet de bedoeling dat heel je outfit uit linnen bestaat. Op deze manier maak je je outfit al snel te casual. Om je look netjes en chic te houden kun je linnen combineren met katoen. Op deze manier blijft de outfit luchtig. Overhemden in zachte kleuren zijn een perfecte keuze voor een summer chique uitstraling. Of je nu kiest voor wit, beige of zacht roze, linnen is de musthave van deze zomer.

linnen
linnen overhemd
linnen overhemd

Licht pak

Niks is chiquer dan een echt pak. Heb jij een bruiloft met de dresscode summer chic? De kans is groot dat je verwacht wordt in een pak. Om de outfit toch een zomerse touch te geven kun je het beste kiezen voor een linnen of katoenen stof. Dit zijn luchtige stoffen die een zomerse look uitstralen. Het is essentieel dat je kiest voor een pak in een lichte kleur. Zeer geschikt zijn de klassieke kleuren zoals wit en beige. Of kies een pak in een pastelkleur. Om je outfit stijlvol af te maken, zorg je voor bijpassende schoenen. De perfecte keus is een paar echte suede instappers. 

licht pak
licht pak
licht pak

Chino’s

Niet zo’n fan van een pak? Dan is een chino de perfecte oplossing. Een chino wordt gezien als een nette broek en past dus perfect bij de summer chic look. De broek is perfect voor een bruiloft maar ook voor een strand- of tuinfeest. Het model lijkt door zijn verschillende varianten erg op de pantalon. Maar toch is er degelijk een verschil. Het gaat vaak om de details, zo herken je de chinobroek aan het stevige katoen, paspelzakken met knopen aan de achterkant, de steekzakken aan de voorkant en een apart muntzakje. Als kers op de taart draag je de broek met een nette leren riem, zodat je outfit formeel blijft. In combinatie met een perfect bijpassende schoen ga netjes gekleed op pad.

chino
chino
chino

Een polo

Wil jij liever niet té chic verschijnen? Kies dan voor een klassieke polo. Deze is net wat vlotter dan een strak overhemd. De kraag van de polo zorgt voor een klassieke uitstraling waardoor die perfect past bij het thema summer chic. Om je outfit net dat beetje extra touch te geven kun je gaan voor een polo met een printje. Combineer de polo met een colbert, dit zorgt voor een geklede look. Maak de outfit compleet met een lichte broek. Liever geen nette schoen? Een sneaker past ook erg goed onder deze outfit. Ga voor een witte elegante sneaker die niet te sportief is.

summer chic
summer chic
summer chic

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer