Kledingadvies voor een peerfiguur

by Berden Fashion

Als vrouw zijnde is het soms een uitdaging om kleding te vinden die goed staat. Wat past er het beste bij het figuur dat je hebt? De vorm van je lichaam kan erg bepalend zijn voor hoe een outfit staat. Als jij je afvraagt waar je het beste op kunt letten bij het shoppen van nieuwe kleding, dan moet je zeker verder lezen! In deze blog kijken we naar het peerfiguur, ook wel bekend als een A-figuur. Welke kleding brengt het mooiste in jou naar vormen en laat je stralen? En wat zijn de valkuilen waar je op moet letten? We zetten het allemaal voor je op een rijtje.

Wanneer je een peerfiguur hebt, dan wordt er wel eens gezegd dat je mooi gevormd figuur hebt. Dat klopt ook wel. Je hebt mooie ronde heupen en volle billen in combinatie met een elegante taille. Met dit figuur kun je veel kanten op, maar je wil wel opletten dat je de aandacht niet naar het verkeerde punt trekt.

peerfiguur

Heb ik een peerfiguur?

Ben je bij je bovenlichaam smaller in tegenstelling tot je onderlichaam. Hier zijn een aantal opvallende kenmerken waar je het kunt herkennen: Je hebt smalle schouders. Wanneer je voor de spiegel staat zijn je heupen duidelijk breder dan je schouders. Je hebt een wat kleinere boezem en mooie smalle taille. Daarnaast heb je ronde billen in combinatie met volle heupen en bovenbenen.

Kledingadvies peerfiguur: do’s en don’ts

Do’s

  • Tops en shirt met print of opvallende kleur. Kies voor bovenkleding die opvalt zoals een leuk printje of een leuke kleur. Op deze manier wordt de aandacht naar boven gehaald, weg van je heupen. Dit zorgt voor balans in je look.
  • Kies voor getailleerde tops om de nadruk op je taille te leggen. 
  • Rokken met een A-lijn of swing model. Deze lopen wijd uit en leggen het accent op de taille en zorgen voor balans in het silhouet. 
  • Bij hier kiezen van een jurk kun je in dit geval ook gebruik maken van bovengenoemde tips. Zorg voor een getailleerd jurkje met een zwierige rok. Bijvoorbeeld een wikkeljurk zal jou zeker weten prachtig staan!
  • Combineer jouw look met een paar mooie hakken. Deze laten je benen langer en slanker lijken. Dus ook je heupen.
  • Broeken met een donkere kleur en losse pasvorm. Dit werkt eigenlijk lichtelijk verhullend voor je benen. Dit combineert perfect met een opvallende top.
peerfiguur

Don’ts

  • Strakke tops zorgen ervoor dat het breedste gedeelte van je lichaam nog breder lijkt. De aandacht wordt dus naar de heupen getrokken.
  • Let op de lengte van de tops en shirts die je draagt. Lange tops die over de heupen vallen leggen het accent ook daar, wat onflatterend kan zijn.
  • Broeken met een lage taille. De taille valt op de heupen en het accent wordt daar gelegd. 
  • Broeken met een print of opvallende kleur. Deze trekken de aandacht en deze komt vervolgens op de benen en heupen te liggen. Een brede pasvorm zoals bijvoorbeeld een flared fit of een loose fit met een hoge taille is de ideale broek voor jou.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer