Kledingadvies voor zandloperfiguur

by Berden Fashion

Heb je een zandloperfiguur? Misschien ken je het ook wel onder de naam X-figuur. Wanneer jij dit figuur hebt, dan heb je waarschijnlijk wel eens te horen gekregen dat je het ideale figuur hebt. Een zandloperfiguur staat bekend als het droomfiguur. Volle borsten en billen, in combinatie met een smalle taille zijn een aantal van de belangrijkste kenmerken van dit figuur. 

Zo goed als alle kleding staat elegant en stijlvol. Is het echt zo makkelijk? Elk figuur heeft zijn voordelen en nadelen, do’s en don’ts. Wat kun je het beste dragen en welke valkuilen moet je op letten? Je leest het allemaal in deze blog! Wij geven je kledingadvies, zodat jij er op je mooist uit kunt zien. Heb je geen zandloperfiguur? We hebben ook een aantal tips voor het creëren van de illusie van een zandloperfiguur!

Heb ik een zandloperfiguur?

Twijfel je of je nou een zandloperfiguur hebt of niet? Dit zijn de meest opvallende kenmerken. Je schouders en heupen zijn even breed. Daarnaast heb je een volle boezem en volle billen. In verhouding met de rest van je lichaam, is je taille opvallend smaller.

Stijladvies zandloperfiguur: do’s en don’ts

Do’s

  • Het allerbelangrijkste: Leg de nadruk opje taille. Getailleerde tops, jurkjes en jasjes zijn hier ideaal voor. Hetzelfde geldt voor strakke broeken met een hoge taille. Je kunt ook een tailleriem toevoegen wanneer je outfit wat ruimer valt. Bijvoorbeeld bij een lange blouse of een jurkje. 
  • Swing- en A-lijn rokjes staan jou ook erg goed. Wijd uitlopende broeken zoals de mom jeans en flared jeans hebben hetzelfde effect. Omdat deze breder uitlopen naar beneden, valt jouw taille nog meer op. Combineer dit met een shirt, top of blouse en stop deze in de tailleband, zodat de focus ook daar blijft. 
  • Strakke kleding. Jouw figuur mag absoluut gezien worden! Dankzij jouw mooie natuurlijke rondingen, staat een strakke outfit bij jou zeer flatterend. Je kunt gaat voor strakke jeans en tops. Een kokerrok behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Zorg hierbij dat de taille op het smalste deel van je taille valt.
zandloper figuur

Don’ts

  • Oversized kleding en heel veel laagjes maakt je vormloos en verbergt je figuur.
  • Let erop dat de taille van broeken, rokken, tops en jasjes niet op het breedste punt van je heupen vallen. De aandacht wordt dan automatisch naar je heupen gehaald.
  • Jurken met een te hoge taille. In combinatie met een grote boezem, staat een hoge taille al snel erg onflatterend. Een A-lijn jurk bijvoorbeeld kan je al snel rechthoekig of zelfs driehoekig laten lijken.

Tips voor een zandloperfiguur illusie

Heb je geen zandloperfiguur maar zou je die wel willen? Je kunt makkelijk de illusie creëren. Bovenstaande tips werken hier dan ook heel goed bij. Het belangrijkste is dat de focus op de taille wordt gelegd. Afhankelijk van welke natuurlijke figuur jij hebt, kun je hier de nodige extra details toevoegen. Dit zijn de belangrijkste punten waar je moet letten om de illusie van een zandloperfiguur te creëren:

  • Het allerbelangrijkste onderdeel is natuurlijk dat het accent op je taille ligt. Voeg een tailleriem toe aan je outfit of stop je shirt in je broek en je komt al heel ver!
  • Een rokje in een A-lijn of swing model zorgt voor volume in de heupen om je taille slanker te laten lijken.
  • Wanneer je smalle schouders hebt, kun je aan de hand van een top of blouse met ruches op pofmouwtjes je schouders wat breder laten lijken. Een blazer of jasje met schoudervulling werkt ook prima. Let wel op dat het je schouders niet té breed maakt. Je probeert je schouders en heupen even breed te laten lijken.
zandloper figuur
jurk met riem
zandloper figuur

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer