Wat draag je onder een jurk?

by Berden Fashion

Ken je dat: Je hebt een prachtig jurkje gevonden en gekocht. Je hebt ook de perfecte schoenen en accessoires om erbij te combineren. Maar het moment dat je jouw jurk aantrekt kom je erachter dat er iets toch niet helemaal klopt. Je ziet misschien de randjes van je onderbroek, de jurk trekt omhoog tijdens het lopen, de bandjes zakken af, je ziet je BH zitten en zo zijn er nog meer problemen die je zomaar tegen zou kunnen komen. Er komt stiekem nog best veel kijken bij het dragen van sommige jurkjes. Dit kan ervoor zorgen dat je misschien wat minder zelfvertrouwen hebt om zo de deur uit te gaan. Gelukkig zijn hier hele makkelijke oplossingen voor. In deze blogs geven we een aantal tips waarmee jij die kleine probleempjes kunt oplossen en helemaal straalt in jouw favoriete jurk.

Nu is er een groot verschil tussen het dragen van een strakke jurk en een jurk met een wijde rok. Voor beide modellen hebben we hieronder gerichte tips & tricks.

Strakke jurkjes

Een strakke aansluitende jurk kan echt prachtig zijn. Zeker de kortere modellen laten je benen heel erg mooi uitkomen. Maar als je in de spiegel kijkt zie je de randjes van je onderbroek lopen aan de achterkant, je bent je ineens bewust dat je een buikje hebt. Vervolgens neem je een paar stappen en het jurkje kruipt langzaam omhoog. Gelukkig zijn daar makkelijke oplossingen voor.

Het juiste ondergoed
In veel gevallen zou je kunnen denken dat een string de perfecte oplossing is. Maar dat is niet altijd even waar. Zelf de lijnen van een string zie je goed lopen. Daarnaast kan een strakke jurk ook de nadruk leggen op je bilnaad. In dit geval is het principe: Hoe meer stof hoe beter. de klassieke granny pants zijn hier dan een goede oplossing omdat ze je billen compleet bedekken.  Als je daar niet zo’n grote fan van bent, dan zijn er veel ondergoed merken die speciale slips aanbieden. Deze slips zijn naadloos en gemaakt van een gladde stof die perfect aansluit op jouw lichaam. Hierdoor zijn ze zelfs onder de strakste jurk helemaal onzichtbaar.

Shapewear
De meesten van ons hebben een buikje, of rolletjes op de rug. Dat is niks om je voor te schamen, want er is helemaal niks mis mee. Maar mocht je deze plekken toch liever zoveel mogelijk verhullen, dan is shapewear the way to go. Van simpele lage broekjes die een corrigerend effect hebben bij de buik tot broekjes met korte pijpjes en een extra hoge taille die je buikje verbergt, de nadruk legt op de taille en je heupen, bovenbenen extra slank laten lijken. Er bestaat shapewear voor elke probleemzone. Ontzettend handig toch?

Onderjurk
Zet je een paar stappen en kruipt jouw jurk meteen omhoog? Probeer dan eens een onderjurk te dragen. De gladde stof zorgt ervoor dat jouw jurk perfect op zijn plek blijft zitten en je dus niet constant de jurk naar beneden hoeft te trekken. Daarnaast heeft een onderjurk nog meer handige voordelen. Het zorgt ervoor dat je jurk minder snel slijt omdat het niet constant tegen je huid aanschuurt. Daarnaast kleed het jurkje heel mooi af en brengt het jouw figuur heel mooi naar voren. Verder zonder een onderjurkje er ook nog eens voor dat de lijntjes van jouw onderbroek niet zichtbaar zijn.

Wijde jurk

Wijde jurken komen in verschillende varianten. Je hebt ze met een A-lijn rok of zelfs een swing rok. Deze zijn zwierig, speels en ontzettend flatterend voor bij ieder lichaamstype. Maar je hebt ook jurkje die overal wat losser vallen. Zo verschillend als ze zijn, ze hebben allemaal hetzelfde probleem. Op een winderige dag speel je als snel het iconische Marilyn Monroe na. Wijde jurkjes, met name de wij rokken vangen veel wind en kunnen snel flink omhoog waaien. Dat wil je natuurlijk niet hebben!

Broekje met korte pijpjes
Als jouw jurk op de knieën valt of langer, dan kun je heel makkelijk een strak broekje eronder dragen. Dit kan een fietsbroekje zijn die vaak halverwege de bovenbenen valt. Wanneer je jurk dan ineens omhoog vliegt, dan valt er niks te zien behalve een broekje. Er zijn ook onderbroeken met langere pijpjes als je dat toch fijner vindt.
Nog een voordeel van een kort broekje of een short met lange pijpen: Je hebt nooit meer last van schurende bovenbenen. Curvy girls zijn hier erg blij mee!

Wanneer jouw jurk wat korter valt, dan is het fijn om te kiezen voor een short met korte pijpjes. Een simpele boxershort is vaak al genoeg. Als je liever niet het risico loopt dat de rand van het broekje zichtbaar is, dan kun je kiezen voor een huidskleurige short die matched bij jouw huid. Doordat de kleur overeenkomt valt deze minder snel op.
Klein minpuntje: Als je jurk omhoog waait loop je het risico dat het lijkt alsof je helemaal niks onder je jurk draagt.

Overige stijlen

Behalve een strakke of wijde rok heb je ook jurken met verschillende stijlen tops. Bijvoorbeeld met een open rug of een diepe V-hals of aparte schouderbandjes. Met een open rug is het dragen van een BH wat lastig en soms zakken de schouderbandjes helemaal af. Ook hier zijn simpele oplossingen voor!


Plak BH
Wanneer je een jurk met een open of lage rug wilt dragen kun je ervoor kiezen om helemaal geen BH te dragen. Maar soms wil je toch net dat beetje extra ondersteuning hebben. Een plak BH is dan een goede oplossingen. Ze geven precies de lift die je nodig hebt om comfortabel rond te kunnen lopen. Er zijn ook plak BH’s met een push-up effect beschikbaar.

Fashion tape
Soms heb je schouderbandjes die de hele tijd afzakken of een diepe V-hals hebt die steeds verschuift. Dan is fashion tape de perfecte oplossing. Dit is speciale tape die geschikt is om op de huid te plakken zonder te irriteren. Deze tape is dubbelzijdig en doorzichtig. Hiermee kun jij ervoor zorgen dat jouw jurk urenlang helemaal op zijn plek blijft zitten. 

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer