Jurken voor vollere vrouwen

by Berden Fashion

Laten we eerlijk zijn; een jurkje is het fijnste en meest veelzijdige kledingitem om in je kast te hebben. Ga je naar je werk? Een feestje? Op vakantie? Voor elke gelegenheid is er wel een jurk en omdat het een one piece is, ben je met een paar mooie schoenen en accessoires in no time klaar voor je dag. Maar als je een vrouw bent met curves, dan heb je misschien een beetje moeite bij het vinden van de juiste jurk. Sommige jurken vind je misschien een beetje raar staan of leggen te veel focus op de delen van je lichaam waar je wat onzeker over bent.
Maak je geen zorgen! In deze blog helpen wij jou bij het vinden van de jurk die het beste bij jou past. Een jurk die jouw zelfvertrouwen een boost geeft en je geweldig laat voelen. 

Een vrouwenlichaam komt in oneindig veel vormen. Er is er haast geen een hetzelfde. De mode industrie geeft over het algemeen een erg specifiek beeld over wat het ‘perfecte’ lichaam is. Maar de werkelijkheid is dat iedereen mooi is op haar eigen manier. Vandaag de dag komt er steeds meer focus op de diversiteit van het vrouwenlichaam. Ongeacht wat jouw kledingmaat is, jij kunt dragen wat jij mooi vind. Wil jij dat strakke jurkje dragen? Dan moet je dat zeker doen! Het belangrijkste is dat jij lekker in je vel zit en een glimlach op je gezicht krijgt wanneer je in de spiegel kijkt. Mocht je toch nog wat hulp willen bij het verbergen van jouw minder favoriete lichaamsdelen? Lees dan zeker verder!

Zwarte jurk

Of je nu een dag even niet lekker in je vel zit, bepaalde delen van je lichaam wilt verhullen of omdat je het gewoon een geweldige kleur vindt; een zwarte jurk werkt altijd en staat altijd goed. Zwart en donkere kleuren over het algemeen, staan erom bekend dat het je slanker laat lijken. Daarnaast is het erg makkelijk om accessoires te combineren omdat je een neutraal palet hebt. Een mooie optie is bijvoorbeeld de klassieke little black dress. Daarin ziet iedereen er glamorous en chic uit.

zwarte jurken vollere vrouwen
zwarte jurken vollere vrouwen
zwarte jurken vollere vrouwen

Wikkeljurk

Dit model is jaar in jaar uit nog altijd een populaire keuze. En met een goede reden. De wikkeljurk is een van de meest flatterende jurkjes die je in je kast kunt hebben. Het accent wordt gelegd op de taille, de V-hals geeft je een elegante decolleté en afhankelijk van de lengte komen je benen er ook heel mooi onder uit. Daarnaast zorgen de lijnen van de wikkeljurk dat jouw figuur er op zijn mooist uitkomt. Zeker niet onbelangrijk: Wikkeljurken zijn geweldig in het camoufleren van een buikje en laten je heupen en billen er extra mooi uit zien.

wikkeljurken vollere vrouwen
wikkeljurken vollere vrouwen
wikkeljurken vollere vrouwen

Swing jurk

Een swing jurk is een jurk met een zwierige rok, vaak een cirkelrok. Als je de rok van deze jurk plat op de grond legt vormt deze een perfecte cirkel. Dit soort jurken hebben vaak een vintage uitstraling en komen in verschillende prints en halslijnen. Maar het belangrijkste van deze jurk is dat het strak op de taille zit en vanaf daar wijd uitloopt. Het geeft een goede basis voor een zandloperfiguur. Heb je over het algemeen een peerfiguur en is je bovenlichaam smaller dan je heupen? Breng het geheel in balans door dan een swing jurk te kiezen met een wijde hals of een off-shoulder. Dit laat je schouders namelijk breder lijken. Leg het accent op je borsten met een mooie V-hals.

A-lijn jurk

Het is met een swing jurk belangrijk om te weten dat het je heupen breder maakt. Natuurlijk wel op een mooie en flatterende manier. Maar mocht je dat toch liever niet willen, dan is een jurk met een A-lijn een betere keuze. Net als een swing jurk wordt het accent op je taille gelegd, maar is de volume van de rok minder.

Kleine details maken groot verschil

Bij het kiezen van de jurk waar jij je mooi in voelt is het model, stijl en kleur de goede basis om mee te beginnen. Maar de kleinste details kunnen vaak het grootste verschil uitmaken.

  • Draag een riem om je taille om het accent daarop te leggen. Dit werkt ongeacht het model van je jurk. 
  • Waar donkere kleuren je slanker laten lijken, kunnen lichte kleuren de illusie van meer volume geven. Gebruik dit in je voordeel! Heb je kleine borsten? Dan is een jurk met een licht gekleurde top een simpele manier om het daar wat groter te laten lijken. 
  • De lengte van je jurk is ook veel bepalend. Een jurk die net boven of op de knieën valt, laat je langer lijken en dus ook slanker.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer