Business casual: zakelijke outfits voor heren

by Berden Fashion

Business casual, wat voor kledingstijl is dat nou eigenlijk? De stijl business casual betekent een perfecte zakelijke look, maar dan toch niet in een pak. Bij deze stijl combineer je eigenlijk zakelijke kledingstukken, zoals een business overhemd en blazer, met casual kledingstukken zoals een spijkerbroek of chino. Kort samengevat is business casual een stijl die tussen business smart en smart casual zit. Wanneer je van deze stijl houdt en graag wat meer kleding inspiratie wil zien die past bij deze stijl, dan zit je met deze blog helemaal goed.

Colbert

Bij een business casual outfit mag een colbert absoluut niet ontbreken. Een zakelijke jas moet zo af en toe gedragen worden, denk hierbij aan een chic colbert of blazer. Bij het kiezen van deze items is het belangrijk om naar de pasvorm te kijken. Wanneer de blazer of colbert getailleerd zit komt het iets sportiever over, en laat dat nou juist zo leuk zijn bij deze kledingstijl.

Overhemd

De basis van een zakelijke outfit is natuurlijk een business overhemd. Witte en lichtblauwe overhemden worden vaak gedragen bij deze stijl. Het is erg leuk om deze look af te maken met een bijpassende pullover of colbert. Wanneer je graag wil opvallen met je kledingstijl kun je kiezen voor een uitgesproken print. Ga jij voor een gebloemd overhemd, gestreept, stippen of toch grafische figuren? De keuze is aan jou! 

We hebben nu een aantal opties voor bovenkleding benoemd, maar we zijn natuurlijk nog niet klaar. Want wat is een business casual look zonder een mooi en bijpassend onderstuk en schoenen?

Pantalons en chino’s

Zoals je in de titel kunt zien zijn er verschillende broeken die je bij deze dresscode kunt dragen. Om te beginnen met de chino: deze broek kun je een beetje zien als de katoenen, casual variant van een pantalon. Een chino is altijd goed te combineren met een nette trui of business overhemd. Wanneer je de look helemaal af wil maken, kun je er nog voor kiezen om er een colbert over te dragen. 

Voor het dragen van een pantalon zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Pantalons zijn er namelijk in verschillende modellen en materialen. Regular en slim fit zijn de mooiste pasvormen bij een pantalon. We hoeven jou natuurlijk niet uit te leggen dat je je een stuk prettiger voelt wanneer de pantalon goed aansluit bij jouw figuur. 

Schoenen

Met een business casual dresscode heb je veel vrijheid wat betreft je kleding. Hetzelfde geldt ook voor schoenen. Wanneer de dresscode erg formeel is, denk je al gauw aan leren lakschoenen. Bij de business casual look is het wel aan te raden om schoenen van mooi suède te dragen. Wanneer je je graag smart casual kleedt, kan dat natuurlijk met een sneaker eronder! 

Qua kleur voor de schoenen moet je denken aan bruin, beige,  blauw, zwart en grijs. Deze kleuren hebben een zakelijke en kalme uitstraling.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer