Dit zijn dé jeans trends van winter 2023/2024

by Berden Fashion


De winter is weer begonnen en 2023 komt tot zijn eind. Een nieuw jaar betekent de mogelijkheid voor een frisse start. Daar hoort natuurlijk ook een nieuwe look bij. De basis van een goede outfit maak je gemakkelijk met een paar jeans. Maar voor welke jeans kies je? Welke outfits kun je daar allemaal mee samenstellen? In deze blog zetten we een aantal jeans trends voor de winter van 2023/2024 voor je op een rijtje samen met wat outfit inspiratie, zodat jij naar jouw eigen stijl de leukste outfits kunt combineren.

We zitten nog steeds veel thuis en we kunnen er niet zoveel op uit. Wat daarom nog steeds een opvallende trends is dit seizoen, is dat comfort nog altijd voorop staat. Zelfs jouw spijkerbroek mag comfortabel zijn. Hier wordt op verschillende manieren op ingespeeld met speelse looks en pasvormen. Daarnaast zie je ook veel retro stijlen voorbij komen. Een ware blast from the past. De trends van toen waren erg leuk, dus we brengen ze weer helemaal terug!

High waist

De high waist broek was al een populair item, maar ook dit seizoen blijft het helemaal on trend. Deze broek met hoge taille zit enorm comfortabel en is makkelijk te combineren voor meerdere gelegenheden. Daarnaast staat een hoge taille mooi voor bijna elk figuur. Het laat je benen optisch langer lijken en het legt de nadruk op je taille. Je kunt gaan voor een normale high waist, maar je kunt ook kiezen voor een speelse paperbag stijl. Een paperbag broek is gerimpeld bij de taille. Hierbij is je top, blouse of trui in de broek dragen het leukste. Daarnaast kun je een high waist ook dragen met een skinny fit model of een mom fit. Maar bij een high waist is een crop top natuurlijk ook altijd leuk. 

Flared en wide leg

De wijd uitlopende pijpen zijn weer hot. Niet zomaar een simpele bootcut, maar lekker flink wijde broekspijpen. Je hebt de keuze uit een flared, die wijd uitloopt vanaf de knieën, maar je kunt ook gaan voor een wide leg, die vanaf de bovenbenen wijd uitloopt. De verschillen zijn subtiel, maar qua stijl kun je ze allebei compleet anders combineren. Een wide leg is wat meer casual en staat erg leuk in combinatie met een T-shirt of trui.
Een flared leg zit op het bovenste deel wat strakker en is dus ideaal om te combineren met een blouse en blazer. Je creëert een look voor werk met een speels tintje. Het voordeel is ook dat zelf je favoriete enkellaarsjes makkelijk onder de broek passen. Maar een paar sneakers of pumps passen hier ook prima bij.

jeans
jeans
jeans

Oversized & baggy

Naast de wide leg en flared leg, gaan we dit seizoen nog een stapje verder. De baggy oversized broek. Een trend die je in de jaren 90’ veel voorbij zag komen. Deze jeans staat ook wel bekend als de skater broek. Deze broek is niet alleen wijf bij de pijpen, maar ook op de taille. Hierdoor hangt het wat losser op de heupen. Hij zakt nog net niet af.
Zelfs een baggy jeans kun je op meerdere manieren stijlen. Met een strakke top en een blazer kun je zo naar je werk. Maar met een casual shirt of een crop top staat deze broek ook ontzettend leuk.

jeans
jeans
jeans


Vintage 

Deze winter is vintage weer helemaal hip! Vintage jeans zie je in verschillende soorten en stijlen. Een broek die er oud en gedragen uitziet. Dat kan door middel van een wassing waardoor er vervaagde plekken in zitten. Gerafelde en kapotte details vallen daar ook onder. Dit zijn details waar je waarschijnlijk al wel bekend mee bent. Maar een vintage trend die je wat minder vaak voorbij ziet komen: patches. Het lijkt net of een gescheurde plek in je jeans gemaakt is met lapjes stof. 

jeans
jeans
jeans


Cropped

Laat je enkels zien, ook in de winter. Een cropped broek wordt ook wel eens een 7/8 broek genoemd. Deze lengte valt ongeveer ter hoogte van de kuit of vlak boven je enkels. Wat het leuke is aan een cropped broek is dat het niet vast zit aan een specifieke pasvorm. Een cropped broek kan voorkomen bij zowel een skinny als een flared fit. Dit model staat bij iedereen goed. Een cropped broek kan ervoor zorgen dat je benen wat korter lijken, maar dat probleem is makkelijk op te lossen door te kiezen voor een high waist en een paar elegante hakken. En het fijne is dat je een cropped broek makkelijk kunt combineren voor elke gelegenheid. Of je nu naar je werk gaat of naar een feestje. Vind je het te koud om met blote enkels rond te lopen tijdens de koude winterdagen? Enkellaarsjes staan ook erg mooi bij een cropped broek en houden je enkels heerlijk beschermd tegen de barre dagen.

jeans
jeans
jeans

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer