Een blouse in of uit de broek dragen?

by Berden Fashion


Het is een vraag die regelmatig voorbij komt: Draag je jouw blouse in of uit je broek? Of misschien zelfs half? Het antwoord hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld, wat voor soort blouse heb je aan? Draag je een broek of een rok? In deze blog nemen we alle mogelijkheden met je door zodat je kunt bepalen welke optie het beste staat bij jouw outfit. Deze tips zijn trouwens ook prima van toepassing op overhemden voor heren.

blouse

Soort blouse

Als je wilt weten of een blouse geschikt is om in je broek te dragen, kun je het beste kijken naar de onderkant. Wanneer deze gewoon recht is, is de blouse bedoeld om over je broek te dragen. Je ziet dit model bijvoorbeeld bij mannen vaak bij de kleurrijke speelse overhemden met korte mouwen. Wanneer een blouse of overhemd aan de voor- en achterzijde langer en afgerond is, dan is het een blouse om in je broek te dragen.

Daarnaast kun je ook naar de lengte van de blouse kijken. Een blouse moet minstens tot net over je broeksriem komen om goed in je broek gestopt te blijven zitten. Anders bestaat de kans dat je bij elke beweging je blouse opnieuw in moet stoppen.

Een lange blouse betekent niet automatisch dat je het ook in je broek moet dragen. Het model van de blouse kan over oversized zijn en dus gemaakt om uit je broek te dragen.

blouse

Het figuur

Ook niet onbelangrijk om rekening mee te houden is jouw figuur. Elk lichaam is anders waardoor dezelfde blouse er bij iedereen anders uit ziet. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de lengte van je benen. Heb je korte benen? Dan kan een lange blouse die uit je broek hangt je al snel korter laten lijken. Daarnaast zorgt de lengte van de blouse ervoor dat je bovenlichaam extra lang lijkt. Hetzelfde geldt voor een te korte blouse wanneer je lang bent. De verhoudingen kunnen ervoor zorgen dat de totale look er raar uit ziet. Het is daarom goed om de lengte van je overhemd daarop uit te kiezen wanneer je er een aanschaft.

Gelegenheid

Je blouse of overhemd in je broek dragen staat over het algemeen een stuk netter. Om die reden zul je bij een zakelijke gelegenheid zoals op werk minder snel mensen tegenkomen die het uit de broek dragen. Maar op vakantie of een avondje uit zul je juist het tegenovergestelde veel tegenkomen. Het is dus belangrijk om te kijken hoe formeel de gelegenheid is waar je je voor kleed.

Soort broek of rok

Ook zeker niet onbelangrijk: wat draag je onder je blouse? In combinatie met een pantalon of een kokerrok creëer je al snel een formele look, maakt niet uit of je de blouse er nu in of uit draagt. Eruit is natuurlijk iets minder representatief, maar als de blouse een mooie lengte heeft en mooi aansluitend zit, kan het nog prima.
Een spijkerbroek daarentegen zorgt al snel voor een wat meer casual uitstraling. Prima voor je dagelijkse look. Echter, niet elke broek staat even goed. Sommige broeken kunnen ervoor zorgen dat het geheel er slordig uit ziet. Bijvoorbeeld de combinatie van een ruimvallende blouse met een ruime broek.

Half in de broek

Dit is een echte fashion statement en dus vooral geschikt voor je dagelijkse casual look. De blouse half in je broek dagen. Dit gaat erg mooi met een oversized blouse. Je hebt een comfortabele baggy look, maar omdat het half in je broek zit wordt er toch nog een accent op je figuur gelegd. Een leuke stijlvolle afwisseling.

Je kunt dus gemakkelijk alle kanten op. Zolang je rekening houdt met de stijl en jouw eigen figuur kun je met gemak voor jou de ideale blouse combineren.

blouse


You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer