’Welke kleur overhemd draag je onder een pak?’

by Berden Fashion

Heb je een bruiloft, een gala, een belangrijk (werk) etentje, een begrafenis of andere bijzondere gelegenheid op de planning? Dan wil je graag een pak aantrekken. Het combineren van een pak met het juiste kleur overhemd kan lastig zijn. Hoe pak je dit aan en waar moet je op letten? Dat leggen wij in deze blog aan jou uit.

Zó match je jouw pak met een perfect overhemd

De vuistregel luidt: ga voor een kleur overhemd in een complementaire kleur. Ofwel, ga voor kleuren die elkaar aanvullen en niet met elkaar vloeken. Daarnaast is het slim om van groot naar klein te werken. Kies daarom eerst de kleur van je pak, vervolgens de kleur van je overhemd en tot slot kijk je naar de opties voor een stropdas of strik. Pakken zijn er in tal van kleuren. We leggen je graag uit hoe je deze goed kunt combineren met een perfect passend overhemd. De meeste pakken zijn donkerblauw, zwart of donkergrijs. De tinten die je naar bijna iedere belangrijke gelegenheid kunt dragen. Natuurlijk zijn er ook opvallende kleuren!

Een zwart pak

Het zwarte pak is een van de meest voorkomende pakken en is gewoonweg onmisbaar in je garderobe. Van bruiloften tot begrafenissen en van uitreikingen tot diners. Het overhemd wat je hier doorgaans bij draagt is wit. Een klassieke combinatie die je makkelijk kunt combineren met een stropdas of vlinderstrik. Een zwart overhemd bij een zwart pak is doorgaans voor sobere gelegenheden, maar staat wel erg stijlvol. Proberen donkere kleuren en blauw te vermijden bij deze kleur pak. Wil je gaan voor toch een kleur bij het zwarte pak? Ga dan bijvoorbeeld voor een lichtroze overhemd.

zwart_pak

Een blauw pak

Een pak in de kleur blauw is erg veelzijdig. Je kunt deze kleur goed combineren met rustige kleuren omdat je pak zelf al een mooie, opvallende kleur heeft. Je kunt deze kleur pak zowel naar je werk als naar een feestelijke gelegenheid dragen. Om een zakelijke look te creëren kun je gaan voor een donkerblauw pak met een lichtblauw of wit overhemd. Je kunt deze look afmaken met een donkerblauwe das om bijvoorbeeld naar je werk te gaan. Ga je toch liever voor een opvallende uitstraling? Dan kun je het pak combineren met een geruit of zelfs roze overhemd. Afgemaakt met een paarse of roze das, is het erg leuk voor een bruiloft of een etentje.  

Een grijs pak

Van het grijze pak hoor je vaak van mensen dat ze het saai vinden, maar integendeel. Wanneer je het goed weet te combineren is het alles behalve saai. Je kunt namelijk veel kanten op met deze kleur. De kleur die meestal wordt gedragen bij een grijs pak is wit. Probeer eens te variëren met een andere print voor een opvallende touch, zoals een streepdessin of een mooie geruite print. Heb je een nette gelegenheid op de planning zoals een formeel feest? Dan kun je ook kiezen voor een zwart overhemd. Valt jouw oog toch meer voor opvallend? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een licht- of donkergrijs pak met een lichtblauw of lichtroze overhemd.

Een bruin pak

Vroeger waren bruine pakken helemaal in. Toch verschijnt het momenteel weer steeds vaker in het modebeeld. Doorgaans zie je de donkerbruine pakken in de winter, door de warme uitstraling. Een lichtbruin pak is meer geschikt voor de lente en de zomer door de zachte kleur. Je kunt een bruin pak mooi combineren met een wit of lichtroze overhemd. Ga jij liever voor een moderne look? Kies dan een zwart overhemd

Een groen pak

Het groene pak wordt steeds populairder! Een kleur die steeds vaker gekozen wordt voor gelegenheden als bijvoorbeeld een bruiloft. Omdat groen al een redelijk opvallende kleur is, raden we aan om een overhemd te kiezen in een rustigere kleur. Combineer het pak met bijvoorbeeld een wit of lichtgrjis overhemd.

Wil je een keer iets helemaal nieuws proberen? Combineer dan je pak met een coltrui. Een trend die we steeds vaker zien. Stijlvol en helemaal van nu!

groen_pak
groen_pak

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer