“Ze heeft een spoor van bewondering en liefde achtergelaten”

by Berden Fashion

Bij Berden hechten we sinds dag één waarde aan familie. Onze collega’s waar we dagelijks nauw mee samenwerken beschouwen we dan ook als familie. We lachen samen, delen de mooie momenten met elkaar en we zijn er voor elkaar in de zware tijden. Helaas moeten we ook verdrietige tijden doormaken. Op 3 november 2003 verloor Yvon op 32-jarige leeftijd de strijd tegen borstkanker. Hoewel dit al een tijd geleden is gebeurd, leeft het nog steeds binnen Berden. Vooral bij de collega’s die jaren met Yvon gewerkt hebben.

“Het is al 18 jaar geleden sinds ze is overleden”, vertelt directielid Saskia, “maar ze heeft absoluut een warm spoor van bewondering en liefde achtergelaten binnen ons familiebedrijf.” Yvon had een goede band met haar collega’s. Inkoopster Marleen vertelt dat ze nog regelmatig samen terugdenken aan de mooie herinneringen. “Yvon en haar mooie glimlach vergeet ik nooit! Ze was een fantastisch mens.”

“Ik had vanaf de eerste dag al meteen een klik met haar, ondanks dat we zo verschillend waren”, vertelt Fannie, verkoopleidster van Blerick. “Bij elk functioneringsgesprek werd er gezegd, ‘Fannie je doet het hartstikke goed, maar je moet minder kletsen met Yvon.’ En Yvon kreeg hetzelfde te horen.” Ook lifestyle consultant Nicole was close met haar. “Ik heb Yvon leren kennen als de enthousiaste collega hier bij Berden, met een grote passie voor haar werk. We werden al snel vriendinnen en gingen na werktijd er vaak samen op uit. Van een dagje Efteling tot een weekendje weg, we deden bijna alles samen.”

Tot het laatste moment veel samen gelachen

“Yvon vroeg op een dag of ik voor haar kon invallen”, zegt Fannie. “Ze moest even naar de dokter. Toen kreeg ze te horen dat ze borstkanker had.” De diagnose kwam bij iedereen aan als een harde klap. “Ik vond het maar moeilijk te begrijpen, want ze was slechts een paar jaar jonger dan ik.”
Yvon ging meteen van start met de chemobehandeling. Nicole weet het nog heel goed. “Ze was vanaf het begin optimistisch en ging hoopvol alle onderzoeken en behandelingen tegemoet. Yvon was ervan overtuigd dat ze hier doorheen zou komen.” Zowel Fannie, Nicole en Marleen hebben hun collega tot het einde bijgestaan. Ondanks de tegenslagen bleef Yvon positief en haalde alles uit het leven dat erin zat. Fannie: “De bezoekjes aan haar waren alles behalve zwaar. We hebben tot het allerlaatste moment veel samen gelachen over de stomste dingen.” “Ik zal altijd terug blijven denken aan de mooie tijden”, vertelt Marleen. “Het harde werk dat we samen hebben verricht bij Berden en de vele momenten dat we samen hebben gelachen. Ze heeft voor altijd een speciaal plekje in mijn hart en ik zal haar nooit vergeten.”

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer